معاون ملاعمر آزاد خواهد شد؟

- ۰۶ سنبله ۱۳۹۱

وزارت خارجه پاکستان گفته که با حکومت افغانستان در مورد آزادی ملا عبدالغنی برادر، عضو کلیدی رهبری گروه طالبان در گفت‌وگو است. بازداشت ملا برادر تلاش پاکستان برای تخریب روند صلح عنوان شده بود.
ملا برادر که به عنوان فرد دوم رهبری طالبان یاد می‌شود، در ماه فبروری سال ۲۰۱۰ میلادی توسط پاکستانی‌ها در کراچی بازداشت شد. به گفته تحلیلگران، بازداشت ملا برادر نشان داد که پاکستان نمی‌خواهد طالبان آزادانه وارد گفت‌وگوهای صلح با حکومت افغنستان شود.
حکومت افغانستان قبلاً از پاکستان خواسته است که زندانیان طالبان را آزاد کند و دسترسی شورای عالی صلح افغانستان به اعضای رهبری طالبان را فراهم نماید. حکومت افغانستان معتقد است که رهبری طالبان در شهر کویته قرار دارد و به این دلیل پاکستان می‌تواند نقش مهمی در مصالحه بازی کند.
معضم احمد خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز جمعه در مورد این درخواست حکومت افغانستان گفت: «موضع زندانیان در میان دو کشور زیر گفت‌وگو می‌باشد».
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان از زندانی مشخص نام نبرد، اما وقتی از ملا عبدالغنی برادر پرسیده شد، تایید کرد که این عضو گروه طالبان در بازداشت پاکستان به سر می‌برد.
صلاح الدین ربانی، رییس شورای صلح افغانستان سفری را که برای روز چهار شنبه به اسلام آباد برنامه ریزی کرده بود، لغو کرده است. مقام‌های حکومت پاکستان در مورد لغو این سفر چیزی نگفته اند، اما به نظر می‌رسد عدم موافقت در مورد دسترسی به زندانیان طالبان، یکی از دلایل لغو این سفر باشد.
شورای عالی صلح افغانستان گفت که به دلیل عدم آماده‌گی کامل دو طرف، این سفر به تعویق افتاده است. معصوم استانکزی، عضو شورای عالی صلح افغانستان گفت که دلیل تعویق این سفر صرفاً محدود بودن وقت بوده است.
تحلیلگران به این باور اند که ملا برادر مشاور نزدیک ملا عمر، رهبر گروه طالبان است و متقاعد کردن او به مصالحه، می‌تواند در کل این روند تاثیراتی داشته باشد. بعد از بازداشت او، وزارت دفاع ایالات متحده امریکا گفت که دو عضو دیگر طالبان بازداشت شده اند.
کای آیده، نماینده اسبق سازمان ملل متحد در افغانستان در سال ۲۰۱۰ گفت که بازداشت ملا عبدالغنی برادر مانعی را بر سر کانال ارتباطی سازمان ملل متحد و شورشیان ایجاد کرده است.
این در حالی است که پاکستان و افغانستان اخیراً در ارتباط به حملات مرزی، یک بار دیگر دچار تشنج در روابط شان شده اند. افغانستان مدعی است که نظامیان پاکستان بر مناطق مسکونی افغانستان راکت شلیک می کنند.
یک مقام نظامی پاکستان گفته است: «سربازان پاکستان علیه شورشیان در جایی پاسخ می‌دهند که از آنجا مورد حمله یا شلیک قرار بگیرند».
سنبل خان، تحلیلگر در یک مرکز مطالعات استراتژیک در اسلام آباد، می‌گوید که منازعه اصلی میان افغانستان و پاکستان در مورد تنش‌های مرزی است. به گفته او، سلب صلاحیت دو وزیر کلیدی کابینه افغانستان از سوی پارلمان این کشور در پی راکت پراکنی‌ها از خاک پاکستان بر افغانستان، نشان دهنده جدیت تنش مرزی است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.