احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





خشم اسلام‌آباد از سفر کرزی به دهلی منتظر پاسخی سنگین باید بود

- ۳۱ ثور ۱۳۹۲

رسانه‌های پاکستانی سفر رییس‌جمهور کرزی به هند را تحریک‌کننده خوانده‌اند، اما کابل بر توسعۀ روابط با هند تأکید می‌ورزند.
رییس‌جمهور کرزی از نقش و سهم هند در بهبودی وضع آموزش و پرورش و فراهم کردن کمک‌های آن کشور «به حیث دوست افغانستان» سپاسگزاری کرده و خواهان دریافت کمک‌های بیشتر شده است. پیش از سفر آقای کرزی به هند، ریاست‌جمهوری افغانستان هشدار داده بود که به دلیل عدم همکاری صادقانه پاکستان در روند صلح افغانستان «کاسۀ صبر افغان‌ها لبریز شده است».
عمده‌ترین بخش سفر رییس‌جمهور کرزی را به هند درخواست همکاری‌های نظامی آن کشور به افغانستان تشکیل می‌دهد. احتمال درخواست استقرار سربازان هندی نیز مطرح شده، اگرچه مقامات رسمی هر دو طرف در این قسمت صحبت نکرده اند.
دومین سفر رییس‌ جمهور کرزی به هند در شش ماه گذشته در حالی که تنش‌ها میان کابل و اسلام آباد در اوج است، واکنش‌های متفاوتی در قبال داشته است.
اکثریت اعضای شورای ملی افغانستان از اجندای سفر رییس‌جمهور کرزی به هند پیشتبانی کرده اند. ایمل فیضی، سخنگوی ریاست‌جمهوری گفته است که توسعه همکاری‌های نظامی، امنیت منطقه‌یی و تنش‌های مرزی با پاکستان در اجندای سفر آقای کرزی است.
محمد سرور عثمانی عضو مجلس نماینده‎گان گفت: «از سفر رییس‌جمهور به هند به ارتباط ترمیم و تجهیز وسایط هوایی و زمینی، از نگاه دفاع از خاک، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی را تمجید می‌‍کنیم.»
نگرانی‌های پاکستان
نزدیکی کابل و دهلی جدید برای اسلام آباد، نگران‌کننده خوانده می‌شود. رسانه‌های پاکستانی سفر رییس‌جمهور کرزی به هند را تحریک کننده خوانده اند.
روزنامه آبزرور پاکستان روز دوشنبه نوشت که سازمان‌های اطلاعاتی هند و افغانستان بر ضد پاکستان توطیه‌چینی می‌کنند.
غفور لیوال، رییس مرکز مطالعات منطقه‌یی می‌گوید که نزدیک‌شدن هند با افغانستان حساسیت‌های را در حلقات سیاسی پاکستان ایجاد کرده است.
آقای لیوال می‌گوید: «اگر حکومت امریکا نمی‌خواهد که با افغانستان کمک کند، هند یکی از قدرت‌های است که افغانستان می‌تواند روی آن حساب کند.»
رییس جمهور افغانستان آخرین‌بار در نشست مشترک با جان کری، وزیر خارجۀ ایالات متحده در بلجیم با مقامات پاکستانی برای حل مشکلات موجود میان دو کشور، صحبت کرد.
وحید مژده، تحلیلگر مسایل سیاسی می‌گوید که تقاضای تجهیز نیروهای افغان توسط هند، یک مجبوریت است. او می‌گوید به نظر می‌رسد که امریکا تجهیزاتی را در دسترس نیروهای امنیتی افغان قرار نخواهند داد که تهدیدی به پاکستان باشد.
آقای مژده می‌گوید: «پس از مسلۀ گوشته زمانی که رییس‌جمهور افغانستان مورد فشار قرار گرفت مجبور شد تا با هند در رابطه شود.»
مقام‎‌های افغان در واکنش به نگرانی‌های پاکستان از گرمی روابط به هند گفته اند که افغانستان به حیث یک کشور مستقل می‌تواند با هر کشور به اساس منافع خود رابطه قایم کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.