احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۱ جوزا ۱۳۹۲
حکومت افغانستان میگوید ده ولسوالی در سراسر این کشور با تهدید شورشیان مواجه میباشند. این در حالی است که گروه طالبان حملات سازمان یافته و گروهی خود بر نیروهای امنیتی و تاسیسات دولتی و بینالمللی را افزایش بخشیده اند.
صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله روز سه شنبه در کابل گفت که ولسوالیهای وردوج در بدخشان، دانگام، کامدیش و برگ متال در نورستان، اجرستان در غزنی، حصارک در کنر، پنجوایی در قندهار، سنگین در هلمند و بالابلوک در فراه ناامن میباشند.
سخنگوی وزارت داخله افغانستان گفت با وجود آن که افراط گرایان در این ولسوالیها حضور دارند، اما به این مفهوم نیست که این ولسوالیها از اداره حکومت مرکزی بیرون باشند. وزارت داخله افغانستان میگوید که صدها جنگجوی داخلی و خارجی از راههای مختلف وارد افغانستان شده و علیه نیروهای افغان و خارجی میجنگند. در یک مورد، جنگجویان طالبان توانستند برای چند روز یک پوسته پولیس را در بدخشان محاصره کنند. وزارت داخله افغانستان گفته است که گروههای چریکی افراطی نیز شامل جنگجویانی اند که در افغانستان میجنگند.
افزایش حملات طالبان نگرانی در مورد توانایی نیروهای افغانستان بعد از خروج نیروهای بین المللی را برانگیخته است. اما حملات اخیر نشان داده است که هرچند گروه طالبان میتوانند اهداف به شدت تحت تدابیر امنیتی را هدف قرار دهند، نیروهای افغان نیز واکنش سریع و با مهارت نشان داده اند. در حملات اخیر طالبان در کابل، نیروهای امنیتی بدون این که تلفات گسترده به مردم ملکی برسد، شورشیان را از پا درآورده اند.
صدیقی گفت که طالبان تلاش دارند که وضعیت را اخلال کنند و میتوانند چند نفر انتحاری را به یک شهر روان کنند و حملهیی را انجام دهند، اما «به این مفهوم نیست که آنها بتوانند نظام را سقوط دهند».
با وجود این، هر حمله گروه طالبان بر وحشت و نگرانی در میان مردم میافزاید. مردم نگرانند که با خروج نیروهای بینالمللی، یک بار دیگر افغانستان در تنشهای داخلی غرق گردد. اما مقامهای دولتی به مردم اطمینان میدهند و میگویند که «مغرضان» و «دشمنان»، چنین اندیشهیی را انتشار میدهند.
سخنگوی وزارت داخله گفت: «وضعیت ما بعد از سال ۲۰۱۴ هنوز هم بهتر خواهد شد، زیرا ما در حال گذار از یک حالت هستیم. ده سال آینده دهه تحول است. نیروهای داخلی به پای خود ایستاده اند. این که بعضی از افراد به خارج می روند، برنامه شخصی خود آنان است. ما این را نمیتوانیم به وضعیت امنیتی ارتباط بدهیم».
نیروهای بینالمللی کمک به امنیت (آیساف) تصویر مثبتی از نیروهای امنیتی افغانستان ارایه میدهند. جنرال گونتر کتس، سخنگوی آیساف گفت که امنیت ۹۰ درصد نفوس افغانستان حالا از سوی نیروهای افغانستان تامین میشود. به گفته او، نیروهای افغان حالا ۸۰ درصد عملیات نظامی را برنامه ریزی و اجرا می کنند.
Comments are closed.