۷ راهِ عملی برای پایانِ یک رابطه عاطفی

- ۲۶ جوزا ۱۳۹۲

ایجاد ارتباط عاطفی خیلی آسان است، اما بیرون آمدن از آن رابطه و التیام یافتن در آن، بسیار سخت است. می‌توان گفت قطع رابطه کردن به‌راستی یکی از کارهای دشوار و دردناک است؛ به‌خصوص اگر فردی نامزدِ شما بوده و قصد ازدواج با او را داشته‌اید و به او دل‌بسته‌گی عاطفی پیدا کرده‌اید. شاید حتا بتوان گفت چنین کاری، یعنی دل کندن از کسی که دوستش دارید، سخت‌ترین کار دنیاست؛ اما کار نشد ندارد. پس اگر در چنین مرحله‌یی هستید، شاید توصیه‌های ما به کارتان بیاید.
۱ـ سعی کنید بفهمید چرا شما دو نفر مجبور شدید که رابطهتان را قطع کنید، علت‌ها را پیدا کرده، با خود فکر کنید درست است که با هم خاطرات خوشِ فراوانی داشتید، اما آن رابطه نمی‌توانست به یک ازدواج موفق منتهی شود و در نهایت دیر یا زود این جدایی اتفاق می‌افتاد. وقتی روی دلایل جدایی تمرکز کنید، می‌توانید اشتباهات خود و نامزدتان را متوجه شوید تا در آینده و در رابطه‌های دیگر، چنین مشکلاتی پیش نیاید.
۲ـ اگر تصمیم به قطع این رابطه گرفته‌اید، به یاد داشته باشید که فکر کردن به خاطرات خوب می‌تواند تمام دلایل منطقی را از ذهنِ شما پاک کند و در نتیجه، دوباره به همان رابطه مسموم بازگردید. خیلی طبیعی است که مغزتان شروع به خیال‌بافی کرده و شما را قانع کند که این رابطه آن‌قدرها هم که فکر می‌کردید، بد نبوده است یا حتا خیالاتی به ذهن‌تان بیاید که زنده‌گی بدون نامزد قبلی‌تان ممکن نخواهد بود. اما باید به مغزتان فرمان توقف بدهید، موقعیت را بپذیرید و سعی کنید به سمت آینده حرکت کنید، نه گذشته.
۳ـ از تمام محیط‌هایی که ممکن است شما را به یاد نامزدتان بیاندازند، پرهیز کنید. حتا اگر دوستان مشترکی داشتید، برای مدتی از آن‌ها دوری کنید. به هیچ‌وجه به اعضای خانواده او نزدیک نشوید، حتا سعی نکنید با ایمیل یا تلیفون با او و نزدیکانش تماس بگیرید. به هیچ‌وجه به محیط‌هایی که احتمال حضورِ او وجود دارد، نروید. اگر او تلاش می‌کند که با شما صحبت کند، قبل از صحبت با او به نتیجه آن، خوب فکر کنید. اگر برای برگرداندن هدایا یا امانت‌ها مجبورید همدیگر را ببینید، در فضای کاملاً رسمی و کوتاه همه‌چیز را تمام کنید.
۴ـ سعی کنید با درد ناشی از جدایی کنار بیایید. طبیعی است که بعد از جدایی احساس خلأ و گیجی کنید، اما باید مسوولیت تصمیم و اشتباه خود را بپذیرید و امید داشته باشید که تن‌درستی به زودی به شما بازخواهد گشت. از طرف دیگر، فراموش نکنید که شما در این رابطه، نهایت تلاش خود را کردید و تنها کسی نبوده‌اید که در این رابطه مرتکب اشتباه شده است. البته حواس‌تان باشد که مرحله انکار بعد از همه قطع رابطه‌ها حتماً پیش می‌آید و تنها راه، پذیرش موقعیت فعلی و استقامت روی تصمیمی است که گرفته‌اید.
۵ـ بعد از یک جدایی سخت، شما به کسانی نیاز دارید که دوست‌تان داشته باشند و درک‌تان کنند. چنین افرادی می‌توانند به شما احساساتی خوب تزریق کنند. سعی کنید بیشتر در جمع دوستان و اقوام دلسوزتان باشید، آن‌ها به شما کمک می‌کنند که خود را یک فرد ارزشمند بدانید و بتوانید زودتر خودتان را پیدا کنید و روی پای خود بایستید. یک شبکه آرام‌بخش از دوستان بیش از هر چیز می‌تواند از دردها و آلامِ شما بکاهد.
۶ـ سعی کنید آن‌چه در درون‌تان وجود دارد را روی کاغذ پیاده کنید. البته حواس‌تان باشد که باید کاملاً با خود صادق باشید و خودتان را سانسور نکنید. یکی از مهم‌ترین فواید نوشتن این است که شما وقتی قلم به دست بگیرید، ناگهان احساساتی روی کاغذ می‌آیند که خودتان از دیدن آن‌ها شگفت‌زده شده و در نتیجه، به یک بینش و شناخت عمیق‌تر از خود می‌رسید و همین شناخت عمیق باعث می‌شود که رابطه‌های بعدیِ خود را بهتر مدیریت کنید تا دیگر مجبور به جدایی نشوید. علاوه بر همه این‌ها، نوشتن، از بار غم‌ها کم می‌کند و دیگر احساس خفه‌گی نخواهید کرد، چون احساس می‌کنید مغزتان خالی شده است.
۷ـ یکی از بهترین راه‌ها برای فراموش کردن نامزد قبلی‌تان این است که فهرستی از تمام دلایلی که می‌گویند چرا او برای شما فرد مناسبی نبوده، تهیه کنید. صریحاً تمام دلایل را بنویسید، این‌جا جایی نیست که بخواهید چیزی را ببخشید. از تمام وقایع بدی که بین شما اتفاق افتاده، احتمالاً نشانه‌یی دارید، آن نشانه را به همراه احساسی که در آن لحظه داشتید، کنار هم بگذارید و زیر آن یادداشت کنید که دیگر نمی‌خواهید آن احساسات را تجربه کنید. حالا این تصاویر و یادداشت‌ها را در جایی بچسبانید که هر روز بتوانید ببینید.
منبع: www.sharghnewspaper.com

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.