احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۱ سرطان ۱۳۹۲
۱) چشمپوشی نکنید
دانشآموز، دانشجو، کارمند یا در هر موقعیتی که هستید، هر گاه احساس کردید که در معرض مزاحمتی قرار گرفتهاید، در برابر آن سکوت نکنید. بسیاری از افراد با این تصور که این مزاحمت خود به خود قطع میشود، در برابرِ آن سکوت اختیار میکنند؛ ولی مزاحم در بیشتر موارد، سکوت شما را به عنوان ضعف یا تمایلِ شما تعبیر میکند و شما را طعمه راحتی فرض میکند. فکر نکنید که این ماجرا تقصیر شماست و باید تحملش کنید. قاطعانه پاسخ منفی بدهید. در بسیاری از فرهنگها، مثل فرهنگِ ما که تحمل کردن یک ارزش محسوب میشود، چنین سکوتهایی فراوان رخ میدهند.
۲) احساساتِ خود را بپذیرید
طبیعی است که احساس ناامنی و پریشانی کنید. شاید فکر کنید اولین فردی هستید که این اتفاق برایش رخ داده و از این موضوع نگران شوید (در صورتی که شاید رییس شما با کارمندان دیگر نیز همین رفتار را داشته است). شاید تصور کنید که رفتار و کردار خود شما باعث پیش آمدن این مشکل شده و خودتان را سرزنش کنید (البته پوشش و رفتار فرد هم بیتأثیر نیست اما در هر حال، مزاحم مقصر اصلی است) و از رفتن به محل کار و تنها ماندن در آنجا بترسید.
۳) با صراحت و قاطعیت از مزاحم بخواهید تا رفتارش را تغییر دهد
هنگام صحبت کردن درباره این موضوع کاملاً جدی و قاطع باشید، لبخند نزنید و از او عذرخواهی نکنید. توضیح دهید که این رفتارش شما را آزار میدهد و بر روحیه شما تأثیر منفی میگذارد. برای مثال میتوانید بگویید: «وقتی شما این کار را انجام میدهید یا اینطور صحبت میکنید، ناراحت میشوم و نمیتوانم بر کارم تمرکز کنم.»
۴) اگر تذکر کلامیِ شما موثر واقع نشد، برای او یک نامه بنویسید
در نامه درباره رفتار و گفتار ناخوشایندش توضیح دهید. بنویسید که به چه دلیل رفتار و گفتارش برای شما ناخوشایند است و بگویید که اعمالش را مزاحمت جنسی تلقی میکنید. از او قاطعانه بخواهید که از این رفتارش دست بردارد.
۵) مستندسازی کنید
یادداشت کاملی از این وقایع برای خود تهیه کنید. این یادداشت باید شامل این موارد باشد: نام کامل مزاحم، عملی که انجام داده، زمان و مکان انجام این عمل (با ذکر ساعت و تاریخ) و ذکر نام شاهد (در صورتی که کسی شاهد ماجرا بوده است). این کار باعث میشود که جزییات واقعه را به خاطر بیاورید و دلیل و مدرکی محکم برای اثبات ادعاهایتان داشته باشید.
۶) اگر رفتار مزاحم صورتی علنی پیدا کرده است، از آن چشمپوشی نکنید
چشمپوشی از این رفتارها در مراحل اولیه، ممکن است موجب توقف آن شود؛ اما اگر آشکارا مزاحم شما میشود، چشمپوشی از آن شیوه مناسبی برای مقابله نیست. بسیاری از افراد با این تصور که ماجرا خود به خود پایان خواهد یافت، در برابر آن سکوت میکنند. اما مزاحم در بیشتر مواقع این سکوت را ضعف یا موافقتِ قربانی تعبیر میکند و باعث میشود که همچنان به پیشرویِ خود ادامه دهد.
۷) کمک بگیرید
موضوع را با یک فرد مورد اطمینان مانند والدین، استاد یا یک دوست در میان بگذارید و از حمایت عاطفیِ آنها بهره گیرید.
۸) بی تفاوت نباشید
نسبت به علایم اولیه ظهور مزاحمت جنسی حساس باشید و با این تصور که خود به خود از بین خواهد رفت، آنها را نادیده نگیرید.
۹) شکایت کنید
در صورت متوقف نشدن رفتار مزاحم، میتوانید رسماً از او شکایت کنید. فراموش نکنید که شکایتِ شما باید با شواهد و مدارک و مستند و محکم همراه باشد.
۱۰) کارتان را عوض کنید
در صورتی که رییس یا همکارتان رویه خود را تغییر نداد، بهتر است محل کارِ خود را عوض کنید؛ زیرا فشار روانی و جسمانیِ ناشی از این پدیده، زندهگی خانوادهگیِ شما را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
۱۱) به مشاور مراجعه کنید
در صورت لزوم، به یک روانشناس و مشاور، مراجعه کرده و از او کمک بگیرید.
منبع: www.bartarinha.ir
Comments are closed.