اتحادیۀ اروپا: منتظر اصلاحِ معجزه‎آسای امور در دورۀ کرزی نباشیم

- ۲۱ سرطان ۱۳۹۲

نماینده ویژۀ اتحادیه اروپا در افغانستان گفت که تلاش‌های صلح میان حکومت افغانستان و طالبان پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی نتیجه نمی‌دهد. این در حالی است که تا پایان سال ۲۰۱۴ اکثر نیروهای خارجی افغانستان را ترک می‌کنند.
ویگاداس اوشاکاس، نماینده ویژۀ و رییس هیأت اتحادیه اروپا برای افغانستان روز چهارشنبۀ هفتۀ گذشته در جلسه‌یی در مرکز تحقیقاتی «پالیسی امنیتی» در ژنیو گفت: «اتحادیه اروپا از گفت‌وگوهای تحت رهبری افغانستان برای مصالحه حمایت می‌کند. این که افغان‌ها چه کانال‌هایی را انتخاب می‌کنند مربوط به خودشان است».
گفت‌وگوهای صلح افغانستان پیش از شروع رسمی با مشکلاتی مواجه شده است. از یک طرف حکومت افغانستان از تلاش‌های ایالات متحده امریکا به گفت‌وگوی مستقیم با طالبان برآشفته شده است و از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی است که طالبان دفترشان را در قطر به دلیل «وعده خلافی»های افغانستان و ایالات متحده امریکا موقتاً مسدود کرده اند.
اوشاکاس که بعد از سه سال انجام وظیفه در افغانستان در ماه سپتمبر امسال وقت کارش به پایان می‌رسد، گفت: «اما اگر واقعگرا باشیم، من تا سال ۲۰۱۵ انتظار پیشرفت مهمی ندارم».
ایالات متحده امریکا تلاش دارد پیش از خروج اکثر سربازان اش از افغانستان، یک راه حل سیاسی از طریق گفت‌وگو با طالبان در این کشور پیدا شود. به این ترتیب، انتظار می رفت تلاش های بین المللی برای گفتگوهای صلح شدت بگیرد.
نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت: «ما تحولات مربوط به دفتر (طالبان) در دوحه را زیر نظر داریم… ما می‌دانیم که صلح و مصالحه نیازمند حوصله‌مندی و پایداری است».
جامعه بین المللی در افغانستان تنها با مشکل امنیتی درگیر نیست. کشورهای کمک‌دهندۀ افغانستان بر این کشور فشار وارد می‌کنند که با فساد مبارزه کند و زمینه برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه ریاست جمهوری را مساعد سازد.
دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد که حکومت افغانستان پیام جامعه بین المللی در این موارد را دریافت کند، زیرا به گفته او، بعد از این، کارها مثل گذشته نخواهد بود.
مقام های جامعه بین المللی تاکید کرده اند که ثبات آینده افغانستان بستگی به انتخابات پیش رو در این کشور دارد. تجربه انتخابات‌های گذشته نشان داده است که عدم شفافیت و تقلب های انتخاباتی می تواند به سادگی منجر به اختلاف ها در کشور گردد.
با وجود این، اوشاکاس گفت: «ما نباید انتظار اصلاح معجزه آسا و فوری امور را در چند ماه باقی مانده حکومت حامد کرزی داشته باشیم. افغانستان با وضعیت پیچیده‌یی رو به رو است. واقعیت این است که بعد از انتقال در سال ۲۰۱۴ نیز افغانستان یک دولت شکننده و منازعه زده باقی خواهد ماند».
رییس هیات اتحادیه اروپا در افغانستان تاکید کرد: «در سال ۲۰۱۴ ممکن است برای جامعه بین‌المللی جنگ افغانستان خاتمه یابد، اما علت‌های اصلی منازعه یعنی افراط‌گرایی، بی‌سوادی و فقر همچنان ادامه می‌یابند».

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.