احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۰۸ میزان ۱۳۹۲
دولت افغانستان دو روز عزای عمومی را برای تجلیل از قربانیان رژیم کمونیستی حاکم در اواخر سال ۱۹۷۰ در کشور اعلام کرده است.
گفته میشود در طول این دوره، هزاران نفر از مخالفان به قتل رسیدهاند.
دولت افغانستان در بیانیهیی اعلام کرد: «چندین مراسم در سرتاسر کشور برای تجلیل از قربانیان برگزار خواهد شد و پرچمها در طول این دو روز به صورت نیمه افراشته خواهد بود.»
کودتای کمونیستی مورد حمایت مسکو نیمه شب ۲۷ اپریل ۱۹۷۸ داوود خان رییس جمهوری این کشور را سرنگون کرد . به این ترتیب وی به همراه ۱۸ نفر از اعضای خانواده خود در کاخ ریاست جمهوری به قتل رسید.
این رژیم که تا زمان حمله نیروهای شوروی در دسامبر ۱۹۷۹ برقرار بود به کشتن هزاران نفر از مخالفان در عرض چندین ماه متهم است.
مقامات هالندی اواسط سپتمبر در چارچوب تحقیقی درباره جنایات جنگی به وقوع پیوسته در این دوره در افغانستان فهرستی مرکب از اسامی ۵۰۰۰ نفر را که بین سال های ۱۹۷۸ و ۱۹۷۹ اعدام شده اند منتشر کردند.
این فهرست به شمار زیادی از افغانها امکان داد از آنچه بر سر بستگان ناپدیدآنان آمده است ، آگاه شوند.
یکشنبه در کابل، صدها نفر درحالی که شمع روشن کرده بودند و تصاویر قربانیان را در دست داشتند در نزدیکی خرابه های دارالامان، اقامتگاه امان الله، شاه افغانستان در سال ۱۹۲۰، تجمع کردند.
شب هنگام آنان کلمه عدالت را به زبان دری با کنار گذاشتن شمعها، درست کردند.
سید علی شاه مردی ۵۸ ساله که برادر او به دست رژیم کمونیستی به قتل رسیده است گفت :« این شکلی از اعتراض به قتلهایی است که به وقوع پیوسته است.»
مهوش رستمی زن ۴۳ سالهیی که عکس برادرش را در دست داشت گفت :«کسانی که مسبب این جنایات هستند باید به دادگاه معرفی شوند.»
وی گفت :«این برادر من است، او استاد علوم بود . اسم او در این فهرست قرار دارد.»
Comments are closed.