کرزی: خارجی‌ها از مداخله در امور انتخابات دست بردارند!

- ۱۵ میزان ۱۳۹۲

رییس‌جمهور کرزی از «مداخلۀ خارجی‌ها و کارمندان دولتی» در امور انتخابات هشدار داده است. او در عین زمان گفته است که تا یک ماه دیگر لویه جرگه برگزار می‌شود تا در مورد موافقت‌نامۀ امنیتی با امریکا تصمیم بگیرد.
افغانستان در ماه‌های پیش رو با رویدادهای مهمی رو به رو است. برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای ولایتی، امضای توافقنامه امنیتی با ایالات متحدۀ امریکا و خروج نیروهای خارجی، سه برنامۀ مهم و چالش‌ساز برای این کشور است.
رییس جمهور کرزی روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در کابل ثبت نام نامزدان انتخابات را گام بزرگی در راستای حرکت به سوی آینده بهتر خواند. او از کارمندان و مقام‌های دولتی خواست که «به هیچ عنوان از وسایل و یا اختیار دست داشتۀ شان بر خلاف و یا به نفع کاندیدی استفاده نکنند».
کرزی تاکید کرد که خارجی‌ها نیز دست از مداخله در پروسه انتخابات بردارند. او هشدار داد که این بار خودش نامزد نیست و با قاطعیت علیه مداخله داخلی و خارجی در امور انتخابات ایستاده‌گی می‌نماید.
پروسه ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی روز یک شنبه به پایان رسید. ۲۷ تن خود را برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری نامزد کرده اند.
کمیسیون انتخابات گفته است که ۲۳۶۰ تن در کابل و ولایات به عنوان نامزدان انتخابات شوراهای ولایتی ثبت نام کرده که از این میان ۲۷۳ تن آن‌ها، زنان هستند.
حامد کرزی گفت آن گونه قطب الدین هلال از حزب اسلامی به عنوان نامزد انتخابات ثبت نام کرد، طالبان نیز دست از جنگ و تفنگ بردارند و در انتخابات شرکت کنند.
کرزی گفت: «در ثبت نام دیروز ما شخصیت‌های مختلف را دیدیم که یکی آقای قطب الدین هلال از حزب اسلامی بود که بدون هیچ گونه تکلیفی ثبت نام کردند. این به این معناست که اگر برادران ما از طالبان هم بخواهند می‌توانند بیایند به همراه باقی مردم افغانستان در ساختن این کشور همکار شوند».

برگزاری لویه جرگه
هرچند رییس‌جمهور کرزی تاکید کرد که تاکنون حکومت افغانستان بر سر امضای موافقتنامه امنیتی با امریکا توافق نکرده است، اما گفت که قرار است حدود یک ماه بعد لویه جرگه برگزار شود و در مورد تایید یا رد این موافقتنامه تصمیم بگیرد.
کرزی گفت: «انشاالله به زودی در ظرف یک ماه لویه جرگه را می‌خواهیم و لویه جرگه افغانستان تمام موارد این قرارداد را مطالعه کرده و فیصله در دست لویه جرگه است».
آقای کرزی گفت هنوز تعریف «تروریسم» و «تجاوز» در موافقتنامه امنیتی مشخص نیست: «تانک و طیاره همسایه ما به کشور ما نمی‌آید. اگر می‌آید تروریست، انتحاری، بمب، ماین در جامه و لباس خود ما می‌آید، آیا عمل تروریسم در شهرهای افغانستان که باعث قتل و قتال زن و مرد این کشور شود، تجاوز است یا نیست؟».
کرزی افزود که با امضای توافقتنامه امنیتی باید این ضمانت به افغان‌ها داده شود که از حملات تروریستی و حملات خود سر خارجی‌ها در امان هستند. او افزود که پس از امضای این سند باید خانه‌های افغان‌ها بمباران نشود و حکومت افغانستان بی‌صلاحیت نباشد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.