تلاش برای صدور محصولات کشور به بازار جهانی

- ۱۶ میزان ۱۳۹۲

وزارت تجارت و صنایع افغانستان با برگزاری نمایشگاهی به مناسبت عید قربان، از تاجران و سرمایه‌گذاران خواست تا زمینۀ صدور و فروش محصولات داخلی افغانستان را در بازارهای جهانی فراهم کنند.
در این نمایشگاه که روز سه شنبه در کابل برگزار شد، محصولات میوۀ تازه، میوه خشک، قالین، سنگ مرمر و صنایع پوستی افغانستان به نمایش گذاشته شده اند.
مزمل شینواری، معین وزارت تجارت و صنایع افغانستان در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: «این نمایشگاه یکی از پروسه‌های مهم برای انکشاف و رشد تولیدات داخلی است و یکی از برنامه‌های مهم برای تشویق مولدین داخلی می‌باشد».
شینواری گفت که محصولات زراعتی افغانستان در سال جاری ۶۰ درصد افزایش داشته و تلاش‌ها برای صدور این محصولات آغاز شده است. معین وزارت تجارت افزود که تلاش ها جریان دارد تا تاجران کشورهای هند، پاکستان، ایران، امارت متحده عربی و کشورهای آسیای میانه به خرید محصولات داخلی افغانستان تشویق شوند.
آقای شینواری افزود که قرار است پس از این تولیدات داخلی افغانستان از طریق بندر چابهار ایران به کشورهای عربی و هند صادر شود. او گفت که افغانستان از پاکستان خواهد خواست که زمینه صدور محصولات افغانستان را از بندر واگه به هند فراهم کند.
در همین حال محمد سلیم قندوزی، معین وزارت زراعت افغانستان در این نمایشگاه گفت در ده سال گذشته افغانستان تلاش داشت تا محصولات زراعتی خود را افزایش دهد اما حالا تلاش می شود تا کیفیت این محصولات بهتر شود.
آقای قندوزی گفت که بیش از این نباید تولیدات افغانستان به نام کشورهای دیگر فروخته شود: «ما محصولات و اقلام زراعتی خود را معرفی می کنیم و کوشش می کنیم که به نام خود آن ها را صادر کنیم. بعضی وقت قالین و زعفران ما به نام کشورهای دیگر در جهان فروخته می شود».
این مقام وزارت زراعت گفت که قرار است سردخانه‌ها برای ذخیره و نگهداری محصولات میوه و سبزیجات ساخته شود. او گفت هم اکنون افغانستان سردخانه‌هایی به ظرفیت ۲۵ هزار تن را در اختیار دارد اما این سردخانه ها تنها قسمتی کوچکی از محصولات زراعتی را می تواند ذخیره کند.
در همین حال، تاجران و صنعت کارانی که محصولات شان را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته بودند، از دولت خواستند تا زمینه معرفی تولیدات افغانستان را به مارکیت های جهانی فراهم کنند.
بخشی از این نمایشگاه به تولیداتی اختصاص یافته که توسط زنان به نمایش گذاشته شده اند. زنان نیز خواستار حمایت دولت در زمینه پروسس و ذخیره مواد غذایی شدند.
نبی سفری، یک تن از قالین فروشان در این نمایشگاه گفت قالین کلاسیک هنوز بازار خوبی در بازارهای جهانی دارد و بیشتر قالین بافان مصروف همین قالین ها هستند: «انجمن ما قالین های کلاسیک و مدرن تولید می کند که بیشتر در اروپا و امریکا بازار دارد. در داخل افغانستان کمتر استفاده می شود زیرا قیمت است».
این نمایشگاه تا شش روز دیگر ادامه دارد و بیشتر بازدیدکنندگان آن تاجرانی اند که این محصولات را به خارج از افغانستان صادر می کنند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.