کمیسیون حقوق بشر: خشونت علیه زنان افزایش یافته است

گزارشگر:5 قوس 1392 - ۰۴ قوس ۱۳۹۲

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با نشر گزارش شش ماه اول سال ۱۳۹۲ اعلام کرد که خشونت علیه زنان در این مدت ۲۵ درصد افزایش یافته است. در شش ماه اول سال روان ۴۱۵۴ نوع خشونت ثبت شده است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید که حدود ۱۱۷۹ زن در شش ماه اول سال ۱۳۹۲ شکایت کردند. اگرچه این شمار در مقایسه با شمار مراجعه کننده‌گان سال گذشته، (۱۱۰۸ مورد)، چندان افزایش را نشان نمی‌دهد، اما به گفتۀ این کمیسیون انواع خشونت بر قربانیان افزایش یافته است.mandegar
سیما سمر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان روز دوشنبه (۴ قوس / ۲۵ نوامبر) در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: «انواع خشونت بسیار بیشتر از افرادی است که به کمیسیون مراجعه کرده اند. به عنوان مثال یک کسی مراجعه کرده که هم لت خورده، هم نفقه برایش داده نشده و هم از تعلیم و کار منع شده و نگذاشته اند که خانه والدین خود برود. بنا براین انواع خشونت نسبت به تعداد مراجعه کنندگان در دفتر کمیسیون زیادتر است».
آمار واقعی؟
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید آماری که از سوی این کمیسیون ارایه شده تنها خشونت‌هایی را نشان می‌دهد که رسماً در دفاتر کابل و ولایات این کمیسیون ثبت شده است؛ در حالی‌که مقام‌های این کمیسیون می‌گویند آمار واقعی خشونت علیه زنان می‌تواند به مراتب بیشتر از این باشد.
خانم سمر گفت که بسیاری از زنان در ولایات فرصت و زمینۀ شکایت از خشونت برایشان میسر نیست: «این آمار، افزایش تعداد خشونت ثبت شده است. یعنی آمار خشونت می‌تواند بسیار بالاتر از این باشد؛ ولی تعدادی که دسترسی داشته، فهمیده و توانسته اند که شکایت کنند، همین تعداد است».
مسوولان کمیسیون مستقل حقوق بشر می‌گویند یکی از دلایل افزایش مراجعه زنان به دفاتر کمیسیون، بلند رفتن سطح آگاهی آن‌ها است؛ زیرا در سال‌های گذشته نیز خشونت وجود داشته، اما زنان کمتر از حقوق خود آگاهی داشتند و به ندرت به نهادهای رسمی مراجعه می کردند.
براساس آمار این کمیسیون، خشونت‌های زبانی و روانی، توهین و تحقیر در این مدت ۹۷۶ قضیه بوده است. خشونت های اقتصادی که به زنان اجازه مصرف پول را نمی دهند، ۸۶۲ مورد بوده و به همین ترتیب خشونت ها و تجاوزات جنسی به ۲۶۷ قضیه رسیده است.
پیشنهادات
کمیسیون مستقل حقوق بشر می‌گوید مهمترین اولویت برای کاهش خشونت علیه زنان، بلند بردن سطح آگاهی زنان و مردان نسبت به حقوق و جایگاه آنان در جامعه می باشد.
این کمیسیون می‌گوید حکومت باید زنان را در پست‌های بالای تصمیم‌گیری جای دهد و زمینه اشتغال زنان را فراهم نماید؛ زیرا به باور کمیسیون مستقل حقوق بشر، زنانی که از نگاه اقتصادی خودکفا هستند به مراتب وضعیت بهتری نسبت به زنانی دارند که از نگاه اقتصادی به شوهران و یا سایر افراد خانواده وابسته می باشند.
خانم سمر گفت که باید زنان بیشتری به عنوان سارنوالان و کارمندان قضایی در دستگاه قضایی افغانستان استخدام شوند. او تاکید کرد که مصوونیت از جرم باید از بین برود و پولیس هر کسی را که علیه زنان خشونت می‌کند، به پنجه قانون بسپارد: «ما خواستار این هستیم که پولیس زمانی که جرم صورت می‌گیرد، منتظر ننشیند که شکایت صورت گیرد. یکی از کارهایی که باید صورت گیرد، مبارزه علیه عنعنات ناپسند است».
کمیسیون حقوق بشر می‌گوید برخی پدرها، دختران را معامله می کنند و بعضا آن ها را در عوض قرضداری خود می فروشند که چنین وضعیتی باید پایان یابد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.