وکلای شوراهای ولایتی: بـی‌صـــلاحیت‎ هســـتیم

گزارشگر:16 جدی 1392 - ۱۵ جدی ۱۳۹۲

شوراهای ولایتی افغانستان از پارلمان خواسته‌اند تا صلاحیت این شوراها را افزایش دهد. نظارت از اداره‌های محلی، یکی از وظایف مهم این شوراها می‌باشد.
نماینده‌گان شوراهای ولایتی می‌گویند در صورتی که حق نظارت از کارکرد والی‌ها و اداره‌های محلی در ولایات به آن‌ها داده نشود، موجودیت این شوراها مفهومی ندارد.
فرید مومندزی، معین اداره ارگان‌های محلی روز یکشنبه (۱۵ جدی ۱۳۹۳) در نشستی با هیأت اداری و شماری از نماینده‌گان پارلمان گفت: «خواهش شوراهای ولایتی و اداره مستقل ارگان‌‎های محلی این است که به شوراهای ولایتی حق نظارت از واحدهای دومی داده شود».mandegar-3
سید وحید قتالی، رییس شورای ولایتی هرات در این نشست گفت نظارت از کار حکومت محلی در ولایات سبب کاهش فساد می‌شود. او گفت حکومت تلاش دارد تا شوراهای ولایتی ضعیف باقی بمانند و نقش نظارتی نداشته باشند. قتالی گفت: «متأسفانه ما به عنوان عنصر مزاحم معرفی می‌شویم. توقع ما از پارلمان این است که در این مورد جدی تر برخورد کند».
در مسوده قانونی که به پارلمان پیشنهاد شده، آمده است که شوراهای ولایتی باید صلاحیت نظارت را داشته باشند؛ اما در این مورد اختلاف نظرهایی وجود دارد.
شماری از نماینده‌گان به این نظرند که شوراهای ولایتی نهادهای نظارتی نه، بلکه نهادهای مشورتی هستند و صلاحیت آنان در حد مشوره دادن به مقام‌های محلی برای پیشبرد بهتر امور می‌باشد.
این اختلاف نظر بین نماینده‌گان سبب شده است که مسوده این قانون به کمیسیون نظارت بر قانون اساسی ارجاع داده شود.
عبدالروف ابراهیمی، رییس مجلس نماینده‎گان در این نشست گفت: «قراری که من اطلاع پیدا کردم، این کمیسیون مخالفت نکرده؛ اما گفته است شوراها نظارت داشته باشند؛ اما این نظارت تعریف شود تا از تداخل کاری بین نهادهای دولتی و شوراهای ولایتی جلوگیری شود».
استدلال نماینده‌گان شوراهای ولایتی این است که به دلیل صلاحیت محدود این شوراها، مسوولان حکومت در ولایات ضعیف عمل می‌کنند و نظارتی از کار آن ها صورت نمی‌گیرد.
عبدالولی وکیل، رییس شورای ولایتی لوگر نیز گفت: «زمانی که شوراهای ما قوی باشند، ولایت‌های ما قوی می‌شوند. همه جنجال‌های عدم مصرف بودجه و سایر ضعف‌ها از آدرس ولایات ایجاد می‌شود. اگر شوراها قوی باشند، این جنجال‌ها نیز کم می‌شود».
خواست دیگر شوراهای ولایتی این است که مدت ریاست رؤسای این شوراها از یک سال به دو سال افزایش یابد. در حال حاضر این شوراها هر سال رییس جدید خود را انتخاب می‌کنند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.