احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





وزارت خارجه: برنامه‎های مبارزه با تروریسم عملی شوند

گزارشگر:30 جدی 1392 - ۲۹ جدی ۱۳۹۲

وزارت خارجه افغانستان می‌گوید قرار است کابل، اسلام‎آباد و واشنگتن دفتر مشترک استراتژیک ایجاد کنند. هدف ایجاد این دفتر نظارت از روند انتقال و همچنین همکاری‌ها بین سه کشور خواهد بود.
«دفتر مشترک استراتژیک» بین سه کشور در حالی ایجاد می‌شود که نیروهای بین المللی تا پایان سال ۲۰۱۴ افغانستان را ترک می‌کنند و ادامۀ امنیت در این کشور به همکاری پاکستان و ایالات متحده امریکا وابسته است.mandegar-3
جانان موسی‌زی، سخنگوی وزارت خارجه روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: «اگر ایجاد دفتر همکاری‌های استراتژیک امریکا با افغانستان و پاکستان در راستای گسترش و بهبود همکاری‌ها بین افغانستان و ایالات متحده امریکا ممد واقع شود، ما از آن استقبال می‌کنیم».
موسی‌زی گفت که نظارت از تطبیق موافقت‌نامه همکاری‌های استراتژیک که در سال ۲۰۱۲ بین افغانستان و امریکا امضا شد، یکی از اهداف ایجاد این دفتر می‌باشد.
این در حالی است که اختلاف بین افغانستان و امریکا برسر امضای موافقتنامه امنیتی همچنان پا برجاست. رییس جمهور کرزی گفته است که آغاز عملی مذاکرات صلح و قطع حملات نیروهای امریکا بر خانه های مردم افغانستان، شرط های امضای این موافقتنامه می‌باشد.
کنفرانس قلب آسیا در چین
در همین حال، وزارت خارجه افغانستان می‌گوید قرار است چین کنفرانس «کشورهای قلب آسیا» را با اشتراک وزیران خارجه این کشورها، در ماه اگست سال ۲۰۱۴ میزبانی کند. به باور مقام‌های وزارت خارجه، تروریسم در حال گسترش در کشورهای منطقه است و حملات تروریستی میدان «تیانان من» چین و «ولگاگراد» روسیه مثال‌های روشن این ادعا هستند.
مقام‌های وزارت خارجه می‌گویند در این کنفرانس روی تطبیق برنامه‌های مبارزه با تروریسم و گسترش همکاری های اقتصادی در قلب آسیا بحث خواهد شد. موسی‌زی گفت: «تحت عنوان عمومی امنیت منطقه‌یی با محوریت افغانستان، موضوع تروریسم و افراطیت و نیاز مبارزه عملی و صادقانه علیه افراطیت یکی از بحث‌های عمده این کنفرانس خواهد بود». او همچنان افزود: «مسالۀ رفت و آمد فیزیکی تروریستان در منطقه قلب آسیا از یک کشور به کشور دیگر یکی از عناوین بسیار برجسته این کشورها خواهد بود».
وزارت خارجه افغانستان به این باور است که تمام کشورهای قلب آسیا از تروریسم صدمه پذیرند و باید راه حل مشترکی برای مبارزه با تروریسم داشته باشند. موسی‌زی گفت که برنامه های مبارزه با تروریسم به اندازه کافی توسط کشورهای قلب آسیا مورد بحث قرار گرفته و حالا زمان آن فرارسیده که این برنامه‌ها عملی شوند: «ما باید از این به بعد به مرحله عمل وارد شویم. باورمند هستیم که دولت چین که دوستی تاریخی با مردم افغانستان دارد، در پیشرفت این پروسه نقش بسیار موثر و تعیین کننده داشته باشد».
حکومت افغانستان به این باور است تا زمانی که لانه‌های تروریسم در پاکستان از بین برده نشوند، مبارزه با تروریسم موثریتی نخواهد داشت.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.