شماری از سناتوران امریکایی: قدرت نظامی و پول نتوانست افغانستان را تغییر دهـد

گزارشگر:19 دلو 1392 - ۱۸ دلو ۱۳۹۲

گروهی از سناتوران ایالات متحده امریکا متشکل از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه، خواهان پایان‌دادن به ماموریت نظامی در افغانستان شده و گفته‌اند که ماموریت احتمالی بعد از ۲۰۱۴ باید به تصویب کانگرس برسد.
اداره بارک اوباما رییس‌جمهور ایالات متحده امریکا روی امضای یک موافقتنامه امنیتی با حکومت افغانستان در حال مذاکره است که براساس آن، امریکا بعد از ختم طولانی‌ترین جنگ در پایان امسال، می‌تواند شماری از نیروهای خود را در افغانستان باقی بگذارد.mandegar-3
جیف مرکلی، سناتور دموکرات به خبرنگاران گفت: «ما با ارایه یک طرح پیشنهادی دو حزبی می‌گوییم که برای هر سرباز، ملاح، عضو نیروی هوایی و دریایی که ملزم به اقامت در افغانستان بعد از سال ۲۰۱۴ می‌شود، کانگرس باید رأی بدهد».
او گفت که تجدید خودکار یا اتوماتیک توافقات کوچک مانند قرارداد یک شرکت انترنتی یا ورزشی ممکن است، اما هنگامی که پای جنگ در میان است، چنین تصمیمی باید توسط کانگرس تایید شود.
مایک لی، سناتور محافظه کار و همکارش رونالد پاول از حزب جمهوریخواه نیز این طرح پیشنهادی را امضا کرده اند.
سناتور مایک لی خاطر نشان ساخت که این طرح پیشنهادی نه در مورد حفظ نیروها در افغانستان جبهه‌گیری کرده است و نه جلو نظامیان امریکایی را در قبال حمله بر القاعده و یا جمع آوری اطلاعات استخباراتی می‌گیرد.
او گفت که این طرح پیشنهادی فقط می‌گوید: «بعد از بیش از یک دهه جنگ، کانگرس و از آن مهم تر مردم امریکا ضرورت دارند تا در این مباحثه ابراز نظر کنند».
به گفته وی «تصمیم به قربانی کردن خون و دارایی امریکایی‌ها در این منازعه نباید تنها توسط کاخ سفید و پنتاگون گرفته شود».
طرح‌های کانگرس از لحاظ حقوقی الزام آور نیستند، اما می‌توانند این احساس را ابراز دارند که قانونگذاران در قبال یک مسأله چه موضعی دارند، و به این ترتیب بر حکومت فشار وارد می‌کنند.
هر دو مجلس سنا و مجلس نماینده‌گان ایالات متحده امریکا سال گذشته اقدامات مشابهی را، هرچند به شکل یک طرح اصلاحی، مطرح کردند اما هیچ یک نتوانست تصویب همهء کانگرس را به دست آورد.
در این طرح پیشنهادی آمده است که جنگ افغانستان که اندکی پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ آغاز شد، موجب کشته‌شدن بیش از ۲۳۰۰ امریکایی و صرف ۶۰۰ میلیارد دالر شده است. در این طرح علاوه شده است که اکنون زمان آن فرارسیده است که افغان‌ها خود شان مسوولیت اداره کشورشان را به عهده بگیرند.
سناتور جو منچین از حزب دموکرات و یکی از حامیان این طرح گفت که کرزی متحد واشنگتن نیست. او افزود: «این لایحه اساساً به طور کلی می‌گوید: امریکا را بازسازی کنید نه افغانستان را».
منچین گفت: «هرگاه قدرت نظامی و یا پول می‌توانست آن بخش جهان (افغانستان) را تغییر دهد، ما اکنون آن جا را تغییر داده بودیم». او علاوه نمود: «ما موفق نبودیم».
در ماه حمل افغانستان یک رییس‌جمهور جدید انتخاب می‌کند. برخی از اعضای کانگرس واشنگتن را ترغیب می‌کنند تا انتظار بکشد که کرزی کنار رود، بعداً با جانشین اش موافقتنامه امنیتی را امضا کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.