مقام‌های پیشین امریکایی: کرزی متحد غیرقابل پیش‌بینی است

گزارشگر:3 حوت 1392 - ۰۲ حوت ۱۳۹۲

طولانی‌ترین جنگ امریکا در حال تمام شدن است. ایالات متحده در این جنگ، بیش از ۲۲۰۰ سرباز خود را ازدست داده و صد ها میلیارد دالر را به‌خاطر آوردن ثبات در افغانستان به مصرف رسانیده است.
چگونگی حضور نظامی امریکا پس از سال ۲۰۱۴ پرسشی است که مقامات امریکایی با آن روبه رو اند. باآنهم اگر قرار باشد که ایالات متحده شماری از نیروهایش را در افغانستان نگهدارد، ماموریت آن، آموزش نیروهای نظامی افغان و ادامه عملیات ضد دهشت افگنی در برابر القاعده خواهد بود.mandegar-3
برنت اسکو کرافت که مشاور امنیت ملی جرالد فورد و جورج بوش، روسای جمهور پیشین ایالات متحده بود، می‌گوید برای حفظ اطمینان و روحیه نظامیان افغان، ایالات متحده باید دست کم ۱۰هزار سربازش را در افغانستان نگهدارد.
اما حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان امضای توافقنامه امنیتی دو جانبه را با ایالات متحده که زمینه حضور دراز مدت نظامیان امریکایی را در افغانستان فراهم می کند، رد نموده است.
دوره ریاست جمهوری آقای کرزی در ماه اپریل امسال به پایان می‌رسد. بسیاری کارشناسان به این باورند که حکومت رییس جمهور اوباما باید با جانشین آقای کرزی توافقنامه امنیتی را امضا کند.
تطبیق گزینۀ صفر
از طرف دیگر، مقامات امریکایی گفته اند که اگر آقای کرزی توافقنامه امنیتی را امضا نکند، ایالات متحده ناگزیر «گزینه صفر» یا خروج کامل نیروهایش را از افغانستان عملی سازد.
جان بولتن، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل متحد مخالف عملی‌شدن «گزینه صفر» است.
او می‌گوید: «اگر گزینه صفر عملی گردد، هراس دارم که طالبان و القاعده به ساده‌گی کنترول دوبارۀ افغانستان را به‌‍دست آرند. اگر این کار صورت گیرد، یک شکست بزرگ خواهد بود. نه بخاطر اینکه طالبان و القاعده یکبار دیگر برای انجام عملیات شان چون حملات ۱۱سپتمبر، یک پایگاه بدست می‌آرند بلکه سبب تقویت سایر تندروان چون طالبان پاکستانی و سایر گروه‌های دهشت افگن خواهد گردید.»
رییس جمهور کرزی در سال های اخیر همواره از ایالات متحده انتقاد نموده است.
روش حامد کرزی
جنرال انتونی زینی، فرمانده پیشین فرماندهی مرکزی ایالات متحده، آقای کرزی را یک «متحد بی‌ثبات» می‌خواند.
او می‌گوید: «کرزی یک متحد ثابت قدم نیست. حالت مالیخولیایی دارد. گاهی طوری معلوم می‌شود که با ما یک‌جا کار نموده و به گونه‌یی همکاری می‌کند. اما حالاتی هم وجود دارد که او ۱۸۰ درجه تغییر جهت می‌دهد – و آنهم به یک طرز بسیار غیر قابل پیش بینی!»
اما برنت اسکو کرافت، مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده، رییس جمهور کرزی را یک «متحد تند و زیرک» توصیف می‌کند. او می گوید که به نظر می‌رسد آقای کرزی همیش، چند بازی را همزمان بازی می‌کند.
جان بولتون، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل می‌گوید که آقای کرزی یک «متحد بی وفا» است. او افزود که واشنگتن برای ادامه حضور نظامی در افغانستان باید دلایل بسیار روشن به رییس جمهور کرزی ارایه کند.
از جانب دیگر، جنرال انتونی می‌گوید که واشنگتن نیز قسماً مسوول روابط رو به وخامت با رییس‌جمهور افغانستان است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.