احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





غزنی رسماً پایتخت فرهنگی جهان اسلام شد

- ۰۵ حوت ۱۳۹۲

در جشنواره نهایی «غزنی ۲۰۱۳» که شماری از مقامات بلندپایه افغانستان، نمایندگان کشورهای اسلامی و برخی ازاعضای کابینه شرکت نمودند، غزنی رسماً به عنوان «مرکز فرهنگ و تمدن کشورهای اسلامی» نامگذاری گردید.
در مراسم این جشنواره که در مرکز فرهنگ و تمدن اسلامی برگزار شد، محمد موسی اکبرزاده، والی غزنی از برخی مقام‌های حکومت انتقاد کرد و گفت که آنان طی ۵ سال گذشته هیچ توجهی در تطبیق پروژه های ۲۰۱۳ نکرده اند؛ اما مسوولان محلی غزنی توانستند طی دو سال بسیاری از این پروژه ها را عملی نمایند.mandegar-3
والی غزنی از حکومت خواست با توجه به معرفی غزنی به عنوان «پایتخت فرهنگی جهان اسلام» ده میلیون دالر برای توسعه این ولایت کمک کند تا پروژه هایی که نیمه کاره باقی مانده اند، تطبیق شوند.
در حال حاضر بیش از یک هزار و دوصد بنای تاریخی در غزنی و ولایت های دیگر کشور در خطر نابودی هستند.
سید مخدوم رهین، وزیر اطلاعات و فرهنگ در این جشنواره به این نکته تأکید ورزید که تاکنون برای بازسازی این بناها هیچ کشور اسلامی کمک نکرده است. او گفت نابودی این بناها که مربوط به تمدن اسلامی هستند، نه تنها باعث شرمندگی افغانستان بلکه باعث شرمندگی کشورهای اسلامی نیز می شود.
درهمین حال داکترعباس صدری، نماینده سازمان علمی فرهنگی کشورهای اسلامی (آیسیسکو) تأکید کرد که غزنی باید جایگاهش را بار دیگر در میان کشورهای اسلامی بازیابد؛ شهری که مرکز ظهور چندین امپراتوری بوده است.
شماری از باشنده‌گان ولایت غزنی نیز از برگزاری جشنواره نهایی «غزنی ۲۰۱۳» ابراز خرسندی نمودند و از حکومت خواستند تا تمام پروژه های نا تکمیل را به پایه اکمال برسانند.
رییس جمهورکرزی نیز طی تماس تیلفونی با مقامات محلی این ولایت، به تمامی مردم به ویژه مردم غزنی این نامگذاری را تبریک گفت و ولایت غزنی را از درجه دو به ولایت درجه اول ارتقا داد.
غزنی در سال دو هزار و هفت میلادی از سوی سازمان علمی فرهنگی کشورهای اسلامی «آیسیسکو» در شهر طرابلس لیبیا به عنوان پایتخت تمدن اسلام معرفی شد. از همان سال تاکنون برنامه های بزرگ توسعه یی در این ولایت به راه انداخته شده اند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.