احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:3 ثور 1393 - ۰۲ ثور ۱۳۹۳
ایالات متحده امریکا میخواهد حدود ۱۷۰ میلیون دالر را در یک برنامه نظارتی در پروژههای افغانستان مصرف کند.
در این برنامه از تیلفونهای موبائیل، تصاویر ماهوارهیی و کمره های پیشرفته استفاده خواهد شد.
این برنامه برای پنج سال است. هدف آن نظارت از پروژههای بازسازی در افغانستان، پس از خروج نیروهای بین المللی گفته شده؛ زیرا پس از ۲۰۱۴، بررسی و نظارت مستقیم از این پروژهها دشوار به نظر میرسد.
این بار امریکا میخواهد با استفاده از موبائیل های پیشرفته، تصاویر ماهواره یی و کمره های نظارتی، پروژه های افغانستان را بررسی کند.
به وسیله این تکنالوژی، ماهواره ها تصویر می گیرند، کمره ها وقت و زمان عکس ها را مشخص می سازند و سیستم GPS در هماهنگی با تیلفون های پیشرفته، نظارت از پروژه ها را ممکن می سازد.
این برنامه تا حدود ۱۷۰ میلیون دالر مصرف دارد و اداره انکشاف بین المللی امریکا از امروز تلاش ها را آغاز کرده تا این پول را به دست آورد.
مارک فییرشتاین معاون اداره بین المللی انکشافی ایالات متحده در یک مصاحبه از مقر این سازمان در واشنگتن گفته است: در حالی که امریکا میخواهد نقش خیلی کم نظامی در افغانستان داشته باشد، برای آنها خیلی مشکل است که به صورت مستقیم از پروژه ها در این کشور نظارت کنند و کارمندان شان بر سر این پروژه ها حضور داشته باشند.
به گفته آقای فییرشتاین، نخست به وسیله کارمندان برای نظارت پروژه ها کار می شود و سپس با برخی تکنالوژی های روز. اما او می افزاید: اگر ما به این نتیجه رسیدیم که با وجود تکنالوژی پیشرفته، نمیتوانیم پروژه ها را نظارت کنیم، اصلاً هیچ پروژه را پیش نمی بریم.
اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا، از آغاز سال ۲۰۰۱ بیش از دوازده میلیارد دالر را در پروژه های مختلف در افغانستان مصرف کرده و انتظار می رود به ارزش میلیون ها دالر دیگر در جریان سال های آینده در پروژه های این کشور کمک کند.
تقریباً تمامی پروژه های که از سوی کارمندان خیریه، قراردادی ها، کارمندان حکومت امریکا، مفتش خاص این کشور برای بازسازی افغانستان یا سیگار، جامعه مدنی و بعضاً از سوی حکومت افغانستان نظارت می شوند، در برخی موارد با انتقاد های هم روبرو شده است.
سناتور امریکایی، کلیر مک کازکیل یکی از منتقدین شدید حیف و میل شدن پول ها در پروژه های افغانستان است.
او می گوید: از سال ۲۰۰۹ تا حالا، ۴۷ درصد کاهش بودجه در این پروژه های به میان آمده است.
به گفته سناتور مک کازکیل، میلیارد ها دالر پول مالیه دهنده گان امریکا در افغانستان مصرف شد اما در حال حاضر، فقط ۲۱ در صد پروژه ها در این کشور در دسترس قرار دارند.
با این هم در حال حاضر پروژه نظارت توسط تکنالوژی پیشرفته یک امید برای بررسی همین پروژه ها شده و در گذشته در برخی کشور ها، چون پاکستان، یمن، عراق و کولمبیا نتیجه داده است.
Comments are closed.