داکتر عبدالله در گفت‌وگو با راشاتودی: اکنـون در نـیمۀ راه هستـیم

گزارشگر:7 ثور 1393 - ۰۶ ثور ۱۳۹۳

mnandegar-3داکتر عبدالله عبدالله نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفت: فعالیت‌های طالبان پیش از حضور نیروهای امریکایی آغاز شده بود و این اشتباه است که گمان کنیم اگر آن‌ها امروز بروند، فردا صلح برقرار خواهد شد.
عبدالله عبدالله، نامزد پیشتاز انتخابات ریاست‎جمهوری در مصاحبه با شبکۀ راشاتودی تاکید کرد: درباره توافقنامه امنیتی و امضای آن باید بگویم که شکی وجود ندارد افغانستان به همکاری ادامه‌دار نیاز دارد و همچنان نیازمند کمک جوامع بین‌المللی است که از جمله شامل امریکا است. این امر به این دلیل است که ما نهادهای امنیتی خودمان را تقویت کنیم و بتوانیم از کشورمان در مقابل گروه‌های تروریستی دفاع و امنیت شهروندانمان را تضمین کنیم.
وی افزود:
ما هم اکنون این شرایط را نداریم، بنابراین من تمایل دارم که توافقنامه امنیتی دو جانبه با امریکا را امضا کنم و از همکاری امنیتی نظامی جامعه بین‌الملل که برای افغانستان لازم است، بهره بگیرم.
عبدالله عبدالله در پاسخ به این سوال که خروج نیروهای امریکایی یکی از درخواست‌های طالبان برای برقراری صلح بوده است و ادامه این روند شبه‌نظامیان را تحریک می‌کند یا خیر، گفت: فعالیت‌های طالبان یا تروریسم در افغانستان پیش از حضور نیروهای امریکایی در کشور آغاز شده بود. بین سال‌های ۱۹۹۵- ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ حتی یک نیروی خارجی در این کشور نبود و افغانستان به پناهگاهی برای تروریست‌های بین‌المللی از جمله قفقاز، چچن، آسیای جنوبی و مرکزی و جهان عرب تبدیل شده بود.
نامزد پیشتاز انتخابات افغانستان تاکید کرد: این یک حقیقت است. این یک ایدیولوژی و برنامه است. البته آن‌ها (شبه‌نظامیان) می‌توانند از حضور نیروهای خارجی به عنوان بهانه استفاده کنند. برخی بر این باورند اگر نیروهای امریکایی امروز بروند، فردا صلح برقرار می‌شود و طالبان می‌گویند:» خوب دیگر حالا دلیلی ندارد که ما اقدامات تروریستی انجام دهیم». این یا توهم است یا سرخوردگی. متأسفانه این یک واقعیت است که جنگ ادامه دارد و لازم است که روند سازش وجود داشته باشد اما همزمان شهروندان افغانستان باید مطمین شوند که حقوقشان حفظ و حمایت می‌شود و دستاوردهای مردم افغانستان از دست نمی‌رود.
داکتر عبدالله در خصوص اینکه بیشترین درآمد طالبان از فروش مواد مخدر است و طرح‌های خود در مبارزه با آن گفت: تجارت تریاک و مشکل مواد مخدر یک مشکل بین‌المللی است. همزمان با این مسأله افغانستان به مرکز تامین کننده تبدیل شده است اما کشورهای ترانزیت و آنهایی که در نهایت این مواد را دریافت می‌کنند، نیز مسوولیت برخورد با این چالش را دارند. ما تلاش می‌کنیم که برای کشاورزان افغانستان راه‌های درآمدزایی دیگری ایجاد کنیم که بخشی از آن از طریق قانون‌گذاری و اجرای قانون است. گمان نمی‌کنم که راه حل فوری برای این مساله وجود داشته باشد.
خبرنگار شبکه راشاتودی در ادامه این مصاحبه این مساله را مطرح کرد که طی این سال‌ها به سربازان ناتو گفته شده است که مزارع کشت خشخاش را در افغانستان نابود نکنند چرا که منبع درآمدی برای کشاورزان و امرار معاش آنهاست. عبدالله عبدالله در پاسخ عنوان داشت که بخشی از راه‌حل‌ این مساله، انهدام مزارع است و بخش دیگری جایگزین کردن خشخاش با محصولی دیگر است. به گفته وی فقر و بیکاری باید ریشه کن شود و این مساله را نمی‌توان یک شبه حل کرد.
عبدالله عبدالله همچنین در خصوص نحوه مبارزه با مشکل دیرینه فساد در کشور گفت: وضعیت افغانستان امروز خیلی بهتر از سال‌های قبل از ۲۰۰۱ است. افغانستان بارها و بارها تخریب شده است؛ افغانستان به اشغال نیروهای شوروی درآمد و پس از آن طالبان و گروه‌های تروریستی آن را تخریب کردند. پس از آنکه البته مساله فساد و اولویت‌ نداشتن مساله توسعه افغانستان مطرح شد.
وی افزود: ما هم اکنون در نیمه راه هستیم و دولت آینده که نتیجه انتخاباتی مشروع خواهد بود، این فرصت را در اختیار دارد که با این چالش‌ها مبارزه کند. افغانستان از لحاظ منابع طبیعی بسیار غنی است و برای تجارت و ترانزیت کالا در منطقه مورد توجه است. بنابراین کشورم به برنامه توسعه چند بعدی نیاز دارد تا افغانستان رو به جلو حرکت کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.