دبیرکل ناتو: جنجال‏های انتخاباتی حل نشود، تصامیم سختی می‏‎گیریم

گزارشگر:22 اسد 1393 - ۲۱ اسد ۱۳۹۳

دبیرکل ناتو گفته است که اگر بن بست انتخاباتی افغانستان به زودی پایان نیابد و رییس جمهور جدید موافقتنامه‌های امنیتی با ایالات متحده و ناتو را امضا نکند، مجبور به تصمیم‌گیری در مورد خروج کامل از افغانستان خواهد شد.
اندرس فو راسموسن، دبیرکل پیمان نظامی ناتو به خبرگزاری رویترز گفته است که نشست سران ناتو در ولز بریتانیا به تاریخ چهارم و پنجم دسمبر بسیار نزدیک به زمانی خواهد بود که ناتو در مورد ماموریت آینده و یا خروج کامل از افغانستان تصمیم خواهد گرفت.mnandegar-3
راسموسن بدون این که تاریخ مشخصی را تعیین کند، گفت: «به زودی ما باید تصمیم‌های سختی بگیریم، به خاطر این که اگر زمینه‌های قانونی ادامه حضور ما در افغانستان وجود نداشته باشد، ما باید تا پایان سال روان میلادی همه چیزها را از افغانستان خارج کنیم و برای این کار، ما نیاز به برنامه‌ریزی داریم که باید بسیار به زودی انجام شود».
پیمان ناتو بعد از ۱۳ سال جنگ علیه شورشگری در افغانستان ماموریت نظامی خود را در آخر سال روان میلادی به پایان می‌رساند، اما در نظر است که شمار محدودی از نیروها برای آموزش و مشوره دهی به نیروهای امنیتی افغانستان در این کشور باقی بمانند.
با وجود این، ناتو و ایالات متحده امریکا برای باقی گذاشتن این نیروها در افغانستان نیازمند امضای موافقتنامه‌های امنیتی با حکومت این کشور اند که زمینه قانونی حضور این سربازان بعد از سال ۲۰۱۴ را فراهم می‌سازد.
حامد کرزی رییس جمهور کنونی افغانستان از امضای موافقتنامه دوجانبه امنیتی با ایالات متحده امریکا خودداری کرده است. اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله، دو نامزد دور دوم انتخابات، گفته اند که در صورت رسیدن به قدرت این موافقتنامه را امضا می‌کنند، اما هر دو در مورد نتایج انتخابات جنجال دارند و معرفی شدن رییس جمهور جدید ممکن است هفته‌ها وقت بگیرد.
تاخیر در امضای این موافقتنامه‌ها زمان کمی برای برنامه ریزی مشرح ماموریت آموزشی بعد از ۲۰۱۴ برای ناتو و ایالات متحده امریکا باقی گذاشته و نگرانی مقام‌های ناتو را در بروکسل برانگیخته است.
دبیرکل ناتو گفت: «مهم‌ترین مساله حالا زمان است و به این دلیل ما از افغان‌ها می‌خواهیم که پروسه انتخابات را به زودی به نتیجه برسانند و از رییس جمهور جدید افغانستان می‌خواهیم که بعد از مراسم سوگند به زودی ممکن موافقتنامه‌ها را امضا کند».
هرچند تلاش‌ها جریان دارد که تا آخر ماه آگست نتایج انتخابات افغانستان اعلام شود، اما پروسه تفتیش حدود هشت میلیون آرا به کندی جریان دارد و نگرانی از این است که این پروسه وقت طولانی‌تری بگیرد.
نیروهای بین المللی کمک به امنیت (آیساف) فعلا حدود ۴۴ هزار سرباز در افغانستان دارند که بیشتر از ۳۰ هزار آن‌ها امریکایی هستند. بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحده امریکا در ماه می اعلام کرد که حدود ۹۸۰۰ سرباز امریکایی بعد از ۲۰۱۴ در افغانستان باقی می‌مانند و در ختم ۲۰۱۶ همه نیروهای امریکایی افغانستان را ترک می‌کنند. تصور می‌شود که حدود چهار هزار سرباز از دیگر اعضای ناتو نیز در ماموریت آموزشی و مشوره دهی در افغانستان سهم بگیرند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.