احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:30 میزان 1393 - ۲۹ میزان ۱۳۹۳
وزارت دفاع ملی اعلام کرد که از سال ۱۳۸۲ تا نیم سال ۱۳۹۳ خورشیدی، ۶ هزار و ۸۵۳ سرباز و افسر ارتش ملی افغانستان در نبرد با نیروهای شورشی کشته شدهاند.
جنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع اعلام کرد که ۸۵ درصد این افراد در اثر انفجار مینهای کارگزاری شده توسط مخالفان دولت افغانستان جان خود را از دست دادند.
او افزود که بقیه در درگیریهای مسلحانه و حملات شورشیان مخالف دولت افغانستان کشته شدند.
آقای عظیمی روز گذشته در صفحۀ تویتر خود نوشت که در سال ۱۳۸۲ خورشیدی به تعداد ۹ نفر، در سال ۱۳۸۳، ۵۱ نفر، در سال ۱۳۸۴، ۱۳۸ نفر، در سال ۱۳۸۵، ۲۰۶ نفر، در سال ۱۳۸۶، ۳۲۵ نفر و در سال ۱۳۸۷ نیز ۳۸۰ نفر از سربازان و افسران ارتش ملی کشور کشته شدند.
سخنگوی وزارت دفاع افغانستان نوشته که در سال۱۳۸۸، ۶۳۵ نفر، در سال ۱۳۸۹، ۷۴۸ نفر، در سال۱۳۹۰، ۸۴۱نفر، در سال ۱۳۹۱ ، ۱۱۷۰ نفر، در سال ۱۳۹۲، ۱۴۰۰ نفر و در شش ماه سال اول ۱۳۹۳ نیز به تعداد ۹۵۰ عضو ارتش ملی افغانستان کشته شدهاند.
یکی از نگرانیها این است که ممکن افزایش حملات مخالفان مسلح و تلفات روزافزون نیروهای امنیتی، بر روحیه سربازان ارتش ملی تاثیر منفی بگذارد.
اما جنرال عظیمی سخنگوی وزارت دفاع میگوید که جوانان در صفوف ارتش با روحیه ملی و حس وطن دوستی می جنگند و این حملات تاثیر منفی بر آنان نخواهد گذاشت.
او گفته است: «مردم افغانستان به خاطر حفظ وطن، مردم و حفظ ارزش های خود میجنگند و جان خود را قربان میکنند. هر قدر که حملات مخالفان مسلح بیشتر شود، به همان اندازه حضور مردم در صفوف نیروهای اردوی ملی افزایش مییابد. «
تازهترین حمله بر نیروهای ارتش صبح روز سه شنبه در حوزه چهارم امنیتی شهر کابل صورت گرفت که چهار تن از منسوبین ارتش را کشته و شش تن دیگر را زخمی ساخت.
در این حال کارشناسان نظامی ارقام تلفات وارد شده به نیروهای اردوی ملی در چند سال گذشته را نگران کننده خوانده میگویند که برای جلوگیری ازآن باید اقدامات جدی صورت بگیرد.
جنرال عتیق الله امرخیل یکی از آگاهان نظامی میگوید برای اینکه از تلفات جلوگیری کنیم باید در مقامات امنیتی تصفیه به وجود آید و کار به اهل آن سپرده شود تا آنان بتوانند جنگ را درست رهبری کنند.
او گفت که برای روحیه بخشیدن به سربازان باید به اکمالات نیروهای امنیتی توجه جدی شود.
مقامات وزارت دفاع افغانستان بارها گفته اند که حملات انتحاری و انفجار ماینهای کنار جاده بیشترین تلفات را به نیروهای ارتش وارد کرده است.
این در حالی است که رهبری عملیاتهای نظامی در افغانستان به نیروهای داخلی سپرده شده و قرار است که تا اخیر سال روان میلادی ماموریت نظامی نیروهای بین المللی در این کشور نیز پایان یابد.
وزارت دفاع افغانستان و کارشناسان نظامی بر تجهیز و آموزش بیشتر نیروهای امنیتی کشور به ویژه نیروهای هوایی تاکید میکنند و میگویند که امریکا و ناتو باید به نیروهای امنیتی جنگافزارهای پیشرفته بدهد.
Comments are closed.