صندوق جمعیت ملل متحد: افغانستان از نیروی جوان خود برای توسعه استفاده کند

گزارشگر:چهار شنبه 19 قوس 1393 - ۱۸ قوس ۱۳۹۳

گزارش جدید صندوق جمعیت سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که ۶۰ درصد نفوس افغانستان کمتر از ۲۵ سال سن دارند. در این گزارش تاکید شده است که سرمایه گذاری روی جوانان می‌تواند زمینه توسعه اجتماعی و اقتصادی را فراهم کند.
براساس تخمین صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تعداد افرادی که تا پنج سال آینده در سن کار قرار خواهند داشت، به پنج میلیون نفر می‌رسد و این روند تا چهل سال آینده ادامه خواهد داشت.mnandegar-3
در این گزارش که روز سه شنبه ۱۸ قوس ۱۳۹۳ نشر شد، آمده است: «کشورهای در حال توسعه‌یی که تعداد جوانان شان زیاد است می‌توانند اقتصاد شکوفا و پیشتاز داشته باشند، به شرط این که در تحصیلات و سلامت جوانان خویش سرمایه گذاری سنگینی کرده و از حقوق آنان محافظت کنند.»
در این گزارش که «افغانستان کشور جوانان» نام دارد، تاکید شده است، در صورتی که به اشتغال و مشارکت جوانان در افغانستان توجه نشود، ممکن است این نیرو بجای توسعه، به بی ثباتی و ناامنی این کشور کمک کند. تا پنج سال آینده چهار میلیون تن به متقاضیان کار در افغانستان افزوده خواهد شد.
دسترسی به تعلیم و تربیه شرط اساسی استفاده از جمعیت جوان افغانستان گفته شده است. ولی براساس آمار وزارت معارف، سه و نیم میلیون کودک که در سن مکتب هستند، از دسترسی به تعلیم محرومند.
سرمایه‌گذاری بر دختران
در این گزارش تاکید شده است که بر نسل جوان و رو به رشد دختران در افغانستان نیز باید توجه شود. تیمورشاه اسحاق زی، معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشستی که به مناسبت نشر این گزارش در کابل برگزار شده بود، گفت: «چرخه فقر که نسل به نسل تکرار شده را می توان بر سرمایه گذاری بر استعدادهای اقتصادی دختران و در نتیجه جلوگیری از بارداری زودهنگام آنان ممکن ساخت.»
در این گزارش آمده است که ازدواج های زودهنگام دخترانی که از تحصیل و آموزش محرومند می تواند فقر و بی سوادی را از یک نسل به نسل دیگر انتقال دهد در حالی که برنامه ریزی در ازدواج و تشکیل خانواده می تواند باعث رشد درآمد و بهبود وضعیت اقتصادی خانواده ها شود.
براساس این گزارش جوانان نوآوران، آفرینندگان، سازندگان و رهبران آینده اند و سرمایه گذاری انسانی بر جوانان می تواند تغییر مثبت ایجاد کند.
فرزند کمتر
گزارش مثال‌هایی از کشورهای شرق آسیا را ارایه کرده که سرمایه گذاری بر جوانان توانسته این کشورها را متحول کند. چنانچه کوریا با تطبیق داوطلبانه تنظیم خانواده، زمینه را طوری مساعد کرد که افراد بتوانند دیرتر تشکیل خانواده بدهند و فرزندان کمتری داشته باشند که به باور مسوولان صندوق جمعیت ملل متحد اجرای این برنامه «رشد اقتصادی عظیمی درپی داشت.»
براساس این گزارش در حال حاضر از هر ده جوان، نه نفر در کشورهای کمتر توسعه یافته زندگی می کنند. ولی به دلیل نبود برنامه های تحصیلی و شغلی، از نیروهای آن ها استفاده ناچیزی صورت می گیرد.
ازدواج زودهنگام و ازدواج دختران خردسال یکی از چالش های اصلی در برابر تعلیم و تربیه دختران خوانده شده است. صندوق جمعیت ملل متحد تاکید کرده است که جلوگیری از ازدواج کودکان باید بخشی از برنامه توسعه در افغانستان باشد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.