داکتر عبدالله: خطوط قرمز قابل مذاکره نیست

گزارشگر:یک شنبه 5 میزان 1394 - ۰۴ میزان ۱۳۹۴

رییس اجرایی حکومت وحدت ملی در سفرش به شهر نیوریاک گفته است که برنامه دوامدار پانزده ساله انکشاف بین المللی یک ماموریت موثر است.
وی اجرای موفقانه این برنامه‌ها را مربوط به کشورها دانسته است.
آقا عبدالله گفت: برنامه ۱۵ ساله انکشاف بین المللی می‌‍خواهد که با فقر مبازره کند و کره زمین را از تغییرات اقلیمی، حفظ نماید.
mnandegar-3وی در سخنرانی‌اش در این اجلاس گفت: جامعه بین‌المللی برای برآورده‌شدن این اهداف به اراده سیاسی و مشارکت‌‌های تازه نیاز دارد.
آقای عبدالله در اجلاس سران کشورها درباره اتخاذ برنامه انکشافی پس از سال ۲۰۱۵ در مجمع عموی سازمان ملل تاکید کرد.
وی بعد از ورود به نیوریارک جهت شرکت در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سخنرانی پاپ در این مجمع عمومی اشتراک نمود.
خطوط قرمز ما قابل مذاکره نیست
در این حال، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی با وجود افزایش ناامنی‌ها در افغانستان با تأکید بر ناکامی مخالفان دولت گفت که طالبان با کنار گذاشتن مبارزه به میز مذاکره برگردد.
عبدالله عبدالله در حاشیۀ نشست سازمان ملل متحد در گفتگو با روزنامه اتریشی «وینر سایتونگ» گفت که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، طالبان قدرت بیشتری کسب نکرده است.
وی افزود: طالبان به جای مبارزه به میز مذاکره برگردند.
عبدالله در در پاسخ به دستاوردهای یک ساله حکومت وحدت ملی در افغانستان اظهارداشت: پس از انتخابات جنجالی، تشکیل یک دولت وحدت ملی به تنهایی دستاورد است زیرا انتخابات مورد مناقشه گذشته، افغانستان را در منطقه با خطرات زیاد و ناآرامی‌های بسیار مواجه می‌کند.
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان در ادامه با اشاره به دولت حامد کرزی خاطرنشان کرد که میراث دولت گذشته بدون شک بر ما آسان نیست.
وی گفت که بسیاری از مردم معتقدند که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، گروه طالبان قدرت بیشتری یافته‌اند اما چنین چیزی نادرست است زیرا حملات بسیار جدی این گروه متوقف شده و توانایی لازم برای انجام اقدامات قابل توجه از آن‌ها سلب شده است.
با این حال قربانیان بسیار نظامی و غیرنظامی واقعیت زنده‌گی در افغانستان است.
عبدالله ادامه داد: به عهده گرفتن مسوولیت‌های امنیتی افغانستان به جای ۱۴۰ هزار نظامی خارجی برای دولت کابل کار ساده‌یی نیست اما بااین وجود در سال گذشته گام‌های مهمی در راستای رهبری دولت، رویکرد سیاسی و مبارزه با فساد برداشته شده است.
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی اعتراف کرد که مردم افغانستان راضی و خوشبحت نیستند و دولت کابل نیز به تمرکز قوی در این راستا نیاز دارد.
این مقام دولتی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد پناهنده‌گان افغانی نیز اظهارداشت: متاسفانه افغان‌های زیادی به خصوص جوانان، این کشور را ترک می‌کنند اما باید بگویم که برای بهترشدن کشورمان و شرایط زنده‌گی مردم تلاش می‌کنیم.
افغانستان دوران بسیار دشواری را گذرانده است با این حال در ۱۴ سال گذشته شرایط بهتر شده، شاید نه آنقدر که بسیاری انتظار داشتند.
عبدالله در مورد دلایل فرار جوانان کشورش گفت: بدون شک شرایط امنیتی یک عامل بسیار مهم است در عین حال باید با اتحاد به جای از بین بردن امیدها، مناسبات و شرایط کنونی را تغییر دهیم.
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی همچنین درباره مذاکره با مخالفان دولت کابل تاکید کرد که طالبان باید مبارزه را کنار گذاشته و به میز مذاکره برگردد. این گروه پس از سال‌های متمادی مبارزه کرده‌ است اما دستیابی به پیروزی نظامی امکان پذیر نیست.
وی درباره احتمال حضور طالبان در دولت افغانستان نیز گفت که صحبت در این باره زود است زیرا خطوط قرمز دولت کابل مانند حقوق بشر، حقوق شهروندان، نوع رژیم سیاسی در افغانستان مشخص است و این‌ها مسائل قابل مذاکره نیستند.
بنابراین تا زمانی که سلاح‌ها و ارتباط با گروه‌های تروریستی در افغانستان کنار گذاشته نشود، صلح امکانپذیر نیست.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.