داعش در ننگرهار مکتب تأسیس کرده است

گزارشگر:شنبه 8 جوزا 1395 - ۰۷ جوزا ۱۳۹۵

گروه داعش در ولسوالی کوت ننگرهار، دو لیسه و یک مدرسه تأسیس کرده است. منبعی که خواست نامش فاش نشود، به صدای امریکا گفته است که این گروه نصاب آموزشی خود را برای صدها شاگرد تدریس می‌کند و حتا پسران هواداران خارجی شان را نیز شامل این مکاتب کرده اند.
منبعی از معارف که نمی‌خواهد نام گرفته شود می‌گوید که داعش در ولسوالی کوت ننگرهار، در لیسه‌های اناث لاغرجو و لیسه ذکور لاغرجو نصاب خود mandegar-3را تدریس می‌کند.
به گفتۀ این منبع، گروه داعش علاوه بر شاگردان محلی، پسران حامیان خارجی شان را نیز در این مکاتب شامل کرده اند.
هم‌چنان این منبع از ایجاد یک مدرسه دینی داعش خبر داد و گفت که این گروه امکانات بودوباش را نیز برای شاگردان فراهم کرده است و از این مدرسه به عنوان مرکز اکمالاتی غذایی داعش نیز استفاده می‌شود.
تمام نصاب این مکاتب و مدرسه از سوی گروه داعش برنامه‌ریزی می‌گردد.
اما محمد آصف مسوول رسانه‌های ریاست معارف ایجاد این گونه مکاتب و مدرسه را رد کرد؛ ولی گفت که هشت لیسه‌ پسرانه و دخترانه تحت حاکمیت داعش قرار دارند.
آصف گفت: “اکنون ما از سرنوشت تأسیسات خود در این مکاتب، از وسایل دفتری از هیچ چیز اگاهی نداریم و کدام اداره دیگر هم در مورد سرنوشت این ساختمان‌ها به ریاست معارف معلومات نداده و نمی‌فهمیم که در حال حاضر از این ساختمان‌ها برای چه مواردیاستفاده می‌شود؟”آموزش سلاح بدیل ورزش
آموزگاران پیشین این لیسه‌ها به وظیفه می‌روند و به گفتۀ منبع برخی استادانی گروه داعش نیز در لیسه‌های منطقه لاغرجو مصروف تدریس اند و در ساعات ورزش برای شاگردان این مکاتب، استفاده از اسلحه را آموزش می‌دهد.
قبلاً در این مکاتب ۲۵۰۰ پسر و۱۷۰۰ دختر سرگرم آموزش بودند؛ ولی حالا روشن نیست که به چه تعداد شاگردان نصاب گروه داعش تدریس می‌شود؟
هنوز مشخص نیست که برای پاک‌سازی مناطق تحت نفوذ داعش دولت چه زمانی اقدام می‌کند؟
اما عطاالله خوگیانی سخنگوی والی ننگرهار می‌گوید، تلاش‌ دارند تا با استفاده از تشکیلات قومی مکاتب تحت نفوذ داعش را به روی شاگردان باز کنند.
هرچند آقای خوگیانی موجودیت مکاتب داعش را رد یا تأیید نکرد؛ ولی گفت: “ما از لحاظ تشکیلات قومی نیز کوشش می‌کنیم تا این مکاتب باز گردد وهم‌چنان در مناطقی که نیاز است عملیات‌های نظامی را نیز راه اندازی نماییم تا آن مکاتبی که اکنون مشکل دارند، تحت نفوذ مخالفان دولت است و یا در آنجا متعلمین ما نصاب خود را نمی‌توانند بیاموزند.”
پیش از این گروه داعش پنج مدرسه دینی را در ولسوالی اچین ننگرهار تأسیس کرده بود و با استفاده از ملاامامان و استادان ویژۀ این گروه، نصاب آموزشی و جنگی را به کودکان خُردسال آموزش می‌داد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.