صعود با پرچم افغانستان بر بلندترین کوه دنیا

گزارشگر:دو شنبه 11 اسد 1395 - ۱۰ اسد ۱۳۹۵

mandegar-3یاسمین حسن، کوهنورد افغانستانی پرچم ملی افغانستان را بر شانه انداخته و به دنبال تحقق رویای بلند پروازانه‌‌‌یی است تا روزی با پرچم سه‌رنگ کشورش به قله‌های بلندترین کوه دنیا در کشور نپال رسیده و برای افغانستان افتخار بیافریند.
به‌رغم آن‌که افغانستان یک کشور کوهستانی است و زنده‌گی بیشترین ساکنان این سرزمین با کوه‌ها گره خورده است، اما کوهنوردی هنوز هم در بین مردم جا باز نکرده، به‌ویژه برای دختران کار دشواری پنداشته می‌شود.
یاسمین حسن، دختر ۱۹ ساله که در ولایت ننگرهار در جنوب شرق افغانستان به دنیا آمده است، دو سال پیش از دایرۀ سنت‌های حاکم در محل زنده‌گی خود پا بیرون گذاشت و ناگهان سر از فدراسیون کوهنوردی در کابل در آورد.
گرچه در جایی که او زنده‌گی می‌کند، کوه‌ها از روستاها خیلی فاصله دارد، اما او شنیده بود که کوهنوردان در دنیا به قله‌های کوه سفر می‌کنند و او هم با خود فکر می‌کرد که روزی به بلندی کوه‌ها برسد.
کوهنوردی در ابتدا نوعی دیوانه‌گی تلقی می‌شد
یاسمین حسن می‌گوید که در محلی که زنده‌گی می‌کند در اوایل کسی نمی‌پذیرفت که کوهنوردی یک ورزش است؛ برای آن‌ها کوهنوردی یک نوع دیوانه‌گی تلقی می‌شد. اما با گذشت دو سال، به گفته او اکنون به یک فرهنگ تبدیل شده و آن‌ها از ما استقبال می‌کنند. در ابتدا ما سیزده دختر بودیم، اما حالا تعداد ما به ۲۱ نفر رسیده است.
این کوهنورد جوان افغانستانی پس از یک ماه آماده‌گی در کابل برای نخستین تجربه به ولایت پنجشیر رخت سفر بست و عزم و اراده‌اش او را تا بلندی کوه‌های هندوکش رساند.
او گفت: پس از یک ماه تمرین در کابل، به پنجشیر رفتیم و در کوه‎های پنجشیر به بلندی ۵هزار متر بالا رفتیم. این سفر برای من خیلی هیجان‌انگیز بود.
صعود با پرچم افغانستان بر بلندترین کوه دنیا
یاسمین حسن، پرچم ملی افغانستان را بر شانه انداخته و به دنبال تحقق رویای بلند پروازانه‌یی‌ست تا روزی با بیرق سه‌رنگ کشورش به قله‌های بلندترین کوه دنیا در کشور نپال رسیده و برای افغانستان افتخار بیافریند.
او می‌‎خواهد با کوهنوردی برای دختران افغانستان این پیام را برساند که هیچ کاری دشوار نیست، اما برای انجام آن باید عزم و اراده و تلاش کرد.
کوهنوردی در افغانستان در ولایات نورستان و ننگرهار در شرق، ولایات مرکزی غزنی، میدان وردک، بامیان و کابل نیز علاقه‌مندان خود را دارد
هم‌قطاران یاسیمن از ولایات نورستان و ننگرهار در شرق، ولایات مرکزی غزنی، میدان وردک، بامیان و کابل هستند.
یک زن فعال خارجی وسایل و امکانات سفر کوهنوردان دختر در افغانستان را تأمین می‌کند، او تلاش دارد که تعداد دختران کوهنورد در افغانستان بیشتر شود.
یاسمین حسن در کنار کوهنوردی، مشغول آموزش ورزش رزمی تکواندو هم است و چندین‌بار در مسابقات منطقه‌یی شرکت کرده است.
بانو حسن می‌گوید: یکی از آرزوهایم این است که روزی در عرصۀ کمک‌رسانی برای نیازمندان کار کنم، حتا اگر برای تحقق این هدف نیاز به سفرهای دشوار و سخت در کوه‌ها را داشته باشم.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.