تـرس اروپـا از ۲۰۱۷

گزارشگر:سه شنبه 14 جدی 1395 - ۱۳ جدی ۱۳۹۵

دویچه وله/
تروریسم، افزایش فعالیت‌های عوامگرایان، اوتوکرات‌ها و نیز فروپاشیدن ارزش‌های دموکراتیک در سال ۲۰۱۶ اروپا را به لبه تردیدهای عمیق کشاند. سال جدید اما کشورهای غربی را در برابر آزمون‌های جدی قرار می دهد.
جنوری
در آغاز ماه جنوری محکمه عالی لندن تصمیم خواهد گرفت که پارلمان بریتانیا تا چه حدی در تصامیم حکومت در قبال بریگزید یا خروج از اتحادیه اروپا mandegar-3سهیم باشد. با این تصمیم صلاحیت‌های ترزا می نخست وزیر این کشور در مورد خروج بریتانیا از این اتحادیه روشن می شود.
به تاریخ ۲۰ ماه جنوری دونالد ترامپ رسماً به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده به کارش آغاز می کند، رئیس جمهوری که با یک کابینه متشکل ار سرمایه داران، استمرار سیاست های جهانی را مورد سوال قرار خواهد داد. منتقدان ترامپ هشدار می دهند که احتمالاً فقدان تجارب سیاسی ترامپ و نیز گرایش وی به “اختلاط موارد مختلف” سبب معضلات جدید امنیت جهانی خواهد شد. برخلاف، هواداران او به رویداد های غیرمنتظره مثبت باور دارند.
با وجود اعتراض‌ها، ترامپ سر از بیستم جنوری رئیس جمهور امریکاست.
فبروری
سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ضمن یک اجلاس ویژه در مالتا، بر سر آینده اروپا و آمادگی ها برای خروج بریتانیا از این اتحادیه گفتگو می کنند. این در حالیست که تا اکنون کمتر تحرکی از این اتحادیه در قبال مسایل مذکور محسوس است و قراین نشان می دهند که همه مصمم اند که مسایل «به منوال کنونی» ادامه یابند.
مارچ
در اواسط ماه مارچ انتخابات پارلمانی هالند برگزار می شود. براساس نظرپرسی ها، احتمال می رود که حزب عوامگرای دست راستی به رهبری گیرد ویلدرز آرای بیشتری را کسب کند. ویلدرز یکی از مخالفان شدید اسلام، مهاجرت و اتحادیه اروپا بوده و به شدت در برابر موارد یاد شده مبارزه می کند. الگوی قهرمان او نیز ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه می باشد.
سیاستمدار ضد اسلام و ضد مهاجرین به پیروزی در انتخابات هالند چشم دوخته است.
اما با آنهم، در صورت کسب ۲۵ درصد آراء نیز ویلدرز نیاز به دو حزب دیگر در پارلمان تقریباً متزلزل این کشور دارد تا بتواند حکومت تشکیل دهد؛ آنچه که بعید خواهد بود. بنابراین تشکیل حکومت پس از این انتخبات با چالش هایی مواجه خواهد شد.
به تاریخ ۲۵ ماه مارچ، سالگرد ۶۰ سالگی قرارداد ایجاد اتحادیه اروپا تجلیل می شود. تا اکنون از امیدواری ها و اعتماد سخن می رود، اما اینکه اینهمه خوشبینی از کجا سرچشمه می گیرد، روشن نیست.
تقریباً همزمان با این تاریخ، تریزا می نخست وزیر بریتانیا مذاکرات خروج این کشور از اتحادیه اروپا را براساس ماده ۵۰ قانون این اتحادیه آغاز خواهد کرد. بریگزید، یا خروج بریتانیا دشوارترین آزمون در برابر این اتحادیه از زمان ایجاد آن تا اکنون است.
این درحالیست که روز تا روز روشن تر می‌شود که هواداران بریگزید، پیامدها و مشکلات ناشی از این تصمیم را به شدت دست کم گرفته بودند.
در همین حال ۲۷ کشور عضو این اتحادیه موازین مشخصی را تعیین کرده اند. اکنون اینکه در ادامه یک و نیم سال آینده روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا کدام مسیر را طی خواهد کرد،هنوز روشن نیست. براساس گمانه زنی ها، احتمال می رود که خروج بریتانیا در باتلاق قوانین و کاغذ پرانی های اتحادیه اروپا گیر کند.
اپریل
در پایان ماه اپریل انتخابات فرانسه برگزار می شود. تا اکنون قراین بر این است که احتمالاً حزب محافظه کار جمهوریخواه به رهبری فرانسوا فیلون و حزب راستگرای جبهه ملی به رهبری ماری لوپین، با کسب آرای بیشتر پیشتاز گردند. اینکه جناح حزب سوسیالیست و نامزد مستقل این حزب ایمانوئیل مارکان بتواند در برابر جبهه ملی آرای بیشتری کسب کند، بعید به نظر می رسد. بناءً هر دو حزب پیشتاز، دو هفته بعد از دور اول انتخابات، در دور دوم در برابر هم رقابت خواهند کرد.
می
دور دوم و سرنوشت ساز انتخابات فرانسه به تاریخ هفتم ماه می برگزار می شود. انتظار می رود که نامزد جمهوریخواهان با آرای چشمگیری در برابر ماری لوپین پیروز گردد. فرانسوا فیلون به ارزش های محافظه کارانه اجتماعی معتقد بوده، وطنپرستی را تمجید می کند و به خانواده اهمیت می دهد. اما گرایش های او به ولادیمیر پوتین سبب نگرانی ها در اتحادیه اروپا گردیده است. افزون براین اعتقاد وی به اصلاحات اقتصادی با پیروی از مارگریت تاچر احتمالاً به انتخابات نیز زیان خواهد رسانید. اما اگر ماری لوپین اکثریت آرای فرانسوی ها را کسب کند، این پایان اتحادیه اروپا را نیز خواهد بود. زیرا این اتحادیه قادر نخواهد بود تا حجم سنگین خروج دومین کشور مقتدر و شریک تاریخی آلمان از این اتحادیه را تحمل کند.
جون
پس از ناکامی ماتیو رنزی نخست وزیر ایتالیا از حزب سوسیالیست این کشور در همه پرسی ماه دسمبر ۲۰۱۶ و تشکیل یک حکومت انتقالی در این کشور، اکنون قراراست ماه جون سال روان انتخابات جدید در ایتالیا برگزار گردد.
براساس نظرسنجی های پایان سال ۲۰۱۶ نهضت پنج ستاره به رهبری بیپیه گوریلو از حمایت بیشتر برخوردار است. نهضت مذکور فاقد تجارب سیاسی بوده، مخالف اتحادیه اروپاست و بر بنیاد دموکراسی استوار می باشد.
این درحالیست که جناح مذکور اکنون درگیر یک رسوایی فساد است. با آنهم احتمال دارد که تا تابستان سال روان دیدگاه مردم ایتالیا عوض گردد.
در همین حال قرضداری شدید ایتالیا یکی از تهدیدهای جدی در برابر این کشور بوده و بی ثباتی داخلی در ایتالیا همچنان به اتحادیه اروپا نیز صدمه خواهد زد.
تعطیلات تابستانی
در این ماه انتخابات پارلمانی آلمان برگزار می شود. براساس قراین موجود، احتمال می رود بار دیگر یک حکومت ائتلافی به رهبری انگلا مرکل تشکیل گردد. اما اینکه حزب راستگرای «بدیل برای آلمان» در این انتخابات آرای زیادی بگیرد، بعید به نظر می رسد. تا اکنون صدراعظم آلمان به عنوان ناجی اروپا و حتی نجات دهنده غرب تلقی می شود. در این راستا اکثر موارد منوط به ثبات دموکراسی و قدرت اقتصادی آلمان می باشد.
مرکل به عنوان لنگری در این جهان بی ثبات دیده می شود، و انتظارات از وی به شدت زیاد است.
و مسایل دیگر سال ۲۰۱۷
معضل پناهجویان به پایان نرسیده است و باید تا پایان سال جاری دست کم راه حل های محدودی ارائه گردند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.