احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:ابوبکر صدیق/ چهار شنبه 16 حمل 1396 - ۱۵ حمل ۱۳۹۶
رییس شورای ولایتی کنر با نگرانی از ایجاد مرکز جلب و جذب و آموزش افراد توسط گروه داعش در این ولایات میگوید:۵۰ درصد افراد داعش که در ولایت ننگرهار مصروف نبرد در برابر نیروهای امنیتی هستند، در ولایت کنر جذب و آموزش دادهشدهاند.
دین محمد پیلوت ساپی رییس شورای ولایتی کنر، در گفتو گو با روزنامۀ ماندگارمیگوید: گروه داعش دراین ولایت مصروف جذب و آموزش افراد هستند؛ اما تا هنوز حملات تهاجمی را آغاز نکردهاند.
آقای ساپی خاطر نشان کرد که ۵۰ درصد افراد داعش که درولایت ننگرهار در برابر نیروهای امنیتی کشور مصروف نبرد هستند،در ولایت کنر جذب و آموزش داده شدهاند.
رییس شورای ولایتی کنر ،اوضاع امنیتی این قابل نگرانی دانسته، افزود: موشکهای که از طرف کشور پاکستان بالای ولسوالیهای مرزی این ولایت شلیک میشود،باعث بیجا شدن شمار زیاد خانوادهها شده است.
آقای ساپیگفت که قریه و قصبات که در نزدیکی مرز با پاکستان قرار دارد، از طرف پاکستانیها هدف شلیک موشک قرار میگیرند تا مردم از ساحه فراری کنند و نیروهای پاکستان در آنجا جابجای شوند.
او گفت که ولسوالی هسک مینه، نورگل و چوکی، به رغم اینکه روزانه هدف راکتی پاکستان قرار میگیرد، گروه داعش در این ولسوالیها مراکز آموزش ایجاد کرده به جلب و جذب افراد میپردازند. خانوادههای بیجا شده از این ولسوالیها با چالشهای زیادیمواجه هستند ودولت برای آنان رسیدگی لازم نکرده است.
او گفت که در ولسوالیهای ناامن مکاتب باز است، اما به علت ناامنی دانش آموزان به مکاتب رفته نمیتوانند.
در همین حال، معاون شورای ولایتی ننگرهار نیز میگوید که در ولسوالیهای ناامن این ولایت مکاتب به روی دانش آموزان بسته است.
او گفت که در ولسوالیهای که طالبان حضور دارند، دخترانه تا صنف نهم میتواند به مکتب بروند، صنوف ۱۰، ۱۱ و دوازده به روی دختران بسته است.
لعل محمد درانی معاون شورای ولایتی ننگرهار گفت که تقریباً ۱۵ – ۱۶ ولسوالی در ننگرهار ناامن است. ولسوالیهای کوت، سپین غر، نازیان به دست گروه داعش و ولسوالیهای حصارک، خوگیانی، پچیراگام، چپرهار، رودات، بتیکوت، مهمنددره و لعل پور به دست طالبان قرار دارد.
آقای درانی افزود که در ولسوالیهایی که طالبان حضور دارند، افرادی که وظایف دولتی دارند، بزرگان قومی و عالمان دینی از آن ولسوالیهای بیجا شدهاند؛ اما در پنج ولسوالی که داعش حضور دارد، تنها افرادی که با آنان ملحق شده باقی اند، سایر افراد از خانههایشان به ساحات دیگر این ولایت متواری شدهاند.
آقای درانی با نگرانی از وضعیت بیجا شدگان در این ولایت، گفت که دولت برای خانوادههای بیجا شده رسیدهگی لازم نکرده است.
این در حالی است که محمد گلاب منگل، والی ننگرهار نیز گفته است که گروههای تروریستی از منابع معدنی برای ادامۀ جنگ در این ولایت استفاده میکنند و برای جلوگیری از بهرهگیری تروریستها از معادن این ولایت، حکومت مرکزی باید همکاری کند.
لعل محمد درانی میگوید که دولت در طول یک سال از خط جنگی که درگذشته قرار داشت، پیش نرفته و طالبان نیز در آن طرف سنگرهای مستحکم برای خود ایجاد کردهاند.
به گفتۀ او، در ولسوالیهایی که گروه داعش قرار دارد، تمام مکاتب بهروی دانش آموزان بسته است. اما، ولسوالیهایی که به دست طالبان است، دانش آموزان دختر نمیتوانند تا صنف نهم به مکتب بروند و بهروی دانش آموزان پسران تا صنف دوازده مکتب باز است.
از سویی هم، گلزار سنگروال ریس شورای ولایتی لغمان میگوید: بدون ولسوالی قرغهیی، تمام ولسوالیهای ولایت لغمان ناامن است، تنها مرکز ولسوالیها به دست دولت قرار دارد وچهاراطراف ولسوالیها به دست مخالفان مسلح است.
آقای سنگروال افزود که بیست روز پیش وضعیت امنیتی ولایت لغمان در حالت شکنندۀ قرار داشت، در نزدیکی مرکز ولایت لغمان پاسگاههای نیروهای امنیتی به دست گروههای مخالف سقوط کرد حتا امکان سقوط ولایت وجود داشت. اما، نیروهای امنیتی با پس زدن نیروهای مخالف توانستند از سقوط این ولایت جلوگیری کنند.
این عضو شورای ولایتی لغمان بیان کرد که پس از این اتفاق در رأس نهادهای امنیتی ولایت لغمان تغییراتیصورت گرفت، رییس امنیت و فرمانده امنیته ولایت لغمان، تعویض شدند و در حال حاضر اوضاع امنیتی این ولایت بهبود یافته است.
آقای سنگروال با اشاره به وضعیت آموزش و پرورش در این ولایت، تصریح کرد که در ولسوالی ناامن که به دست گروههای مخالف است، مکاتب به روی دانش آموزان باز است.
Comments are closed.