دامنۀ اعتراضات گسترده‌تر می‌شود

گزارشگر:روح‌الله بهزاد/ دوشنبه 15 جوزا 1396 - ۱۴ جوزا ۱۳۹۶

دامنۀ اعتراض‌های دادخواهانه‌یی که روز جمعه (۱۲ جوزا) در کابل برگزار گردیده بود، به ولایت‌های دیگر نیز کشیده شده است.
روز جمعه هزاران تن از شهروندان کابل از نقاط مختلف پایتخت در یک راهپیمایی اعتراضی به چهارراهی زنبق –جایی که حملۀ روز تروریستی رخ داده mandegar-3بود- سرازیر شدند و با برپایی خیمۀ تحصن، خواستار برکناری سران حکومت وحدت ملی شدند.
به دنبال این تظاهرات، شهروندان شماری از ولایت‌های به پا خیستند و از تظاهرات کابل حمایت‌شان را اعلام کردند و خواستار برکناری شماری از مسوولان درجه یک امنیتی شدند.
از سویی هم، شماری از گروه‌ها و احزاب سیاسی نیز تا کنون از معترضان حمایت کرده‌اند. در تازه‌ترین مورد، جبهۀ ملی نوین به رهبری انوارالحق احدی به معترضان پیوسته است و گفته‌های نیز وجود دارد که ممکن است حزب جمعیت اسلامی نیز از معترضان حمایت کند.
آقای احدی دیروز در یک نشست خبر هم‌چنان گفت که محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله توان حکومت را ندارند و باید استعفا دهند.
شهروندان بادغیس نخستین کسانی بودند که در حمایت از تظاهرات کابل راهپیمایی اعتراضی برپا کردند. آنان در این راهپیمایی شعارهای ضد پاکستانی سر دادند و تأکید کردند که خواهان “برکناری مسوولان بی‌کفایت امنیتی و اعدام علنی یازده تن از اعضای شبکۀ حقانی هستند.”
معترضان بادغیسی گفتند: “راه‌حل بحران کنونی کشور در بسیج ملی، استحکام وحدت ملی، تقویت نیروهای امنیتی و وضاحت بیشتر در سیاست‌گذاری‌های ملی است. سکوت بس است، انتحار بس است، انفجار بس است”.
دو روز پیش، مسوولان نهادهای جامعۀ مدنی و خبرنگاران در شهر شبرغان، ضمن نکوهش حملۀ مرگبار روز چهارشنبه در کابل، از تظاهرات دادخواهانۀ کابل حمایت کردند.
آنان گفتند که حکومت وحدت ملی “ناکاره و ناتوان است و مسوولان این حکومت باید از وظایف‌شان استعفا دهند”.
در سویی دیگر، باشنده‌گان ولایت غور نیز خاموش ننشسته و با ریختن به جاده‌های مرکز این ولایت، حمایت‌شان را از تظاهرات روز جمعه اعلام کردند.
آنان گفتند از حکومت خواستند تا عدالت و امنیت را قربانی مصلحت‌های سیاسی‌شان نکنند.
همزمان با این، روز گذشته شماری از شهروندان، فعالان مدنی و برخی از نماینده‌گان مردم هرات در مجلس، دیروز در یک راه‌پیمایی در مقابل ساختمان مقام این ولایت، با خانواده‌های قربانیان رویدادهای اخیر غم‌شریکی کرده و حمایت‌شان را از تظاهرات کابل اعلام کردند.
معترضانِ هراتی هم‌چنان تأکید کردند که خواهان تأمین امنیت، عدالت و برچیدن ستون پنجم از داخل ارگ ریاست‌جمهوری هستند.
در عین حال، دیروز باشنده‌گان ولایت تخار نیز در چوک این ولایت گرد آمده و خواستار کناره‌گیری رهبران حکومت وحدت ملی گردیدند.
شماری از فعالان مدنیِ ولایت نیمروز هم در یک گردهمایی اعتراضی، دیروز یکشنبه حملات مرگبار اخیر در کابل را محکوم کرده و بربازداشت عاملان این رویدادها تأکید کردند.
فعالان مدنى نیمروز گفته‌اند، اگر دولت در تأمین امنیت و دستگیرى عاملان حملات مرگبار کابل اقدام جدى نکند؛ آنان دست به اعتراضات گسترده خواهند زد.
تظاهراتِ عدالت‌خواهانه برای تأمین امنیت شهروندان تنها در بُعد داخلی خاموش نماند و صدای این عدالت‌خواهی به امریکا و اروپا نیز رسید.
شماری از افغانستانی‌های مقیم در امریکا در برابر کاخ سفید گردهم آمدند و از حکومت این کشور خواستند تا کمک‌هایش به افغانستان را مشروط به تأمین امنیت شهروندان افغانستان کند.
آنان با بیان این‌که پاکستان عامل اصلی ناامنی‌های افغانستان است و امریکا نباید در مقابل این کشو بی‌تفاوت باشد، هم‌چنان گفتند که امریکا باید در بدل حمایتی که از حکومت افغانستان و پاکستان می‌کند، از سران این حکومت‌ها در برابر آنچه انجام می‌دهند، پاسخ معقول بطلبد.
هم‌چنان، باشنده‌گان افغانستانی مقیم آلمان در یک اقدام اعتراضی مبنی بر بی‌توجهی سران حکومت وحدت ملی در تأمین امنیت شهروندان افغانستان، در فرودگاه و چند نقطۀ دیگر این کشور شم روشن کردند و گفتند که طالبان را برادران خود نمی‌دانند.
در حملۀ مرگباری که روز چهارشنبۀ هفتۀ گذشته در چهاراهی زنبقِ شهر کابل اتفاق افتاد، بیش از ۱۰۰ تن کشته شدند و بیش از ۴۰۰ تن دیگر روانۀ بیمارستان شدند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.