فرود هواپیمای مرموز در قندهار کرزی دستور تحقیق داد

- ۱۱ جدی ۱۳۹۱

مقام‌ها روز دوشنبه گفته‌اند که رییس‌جمهور کرزی دستور تحقیق در مورد فرود یک هواپیمای مرموز خارجی در قندهار را داده است. گفته شده است که سرنشینان این هواپیما نزدیکان شاه قطر هستند.
در بیانیه‌یی‌که روز دوشنبه از سوی دفتر آقای کرزی نشر شد، آمده است که رییس‌جمهور «می‌خواهد بداند که این هواپیمای متعلق به یکی از کشورهای خلیج، به چه هدفی در میدان هوایی قندهار به زمین نشسته است».
جاوید فیصل، سخنگوی والی قندهار گفت که این هواپیما و سرنشینان آن مربوط به یکی از کشورهای خلیج بود، اما هنوز مشخص نشده است که متعلق به کدام کشور بود. به گفته او، هنوز معلوم نیست که این افراد به چه هدفی به میدان هوایی قندهار فرود آمدند.
اما یک مقام ولایت قندهار گفت که اعضای خانواده سلطنتی قطر در یک پرواز خصوصی شنبه شب به میدان هوایی قندهار آمدند. او به شرط فاش نشدن نامش به خبرگزاری آلمان گفت که براساس گزارش‌ها، اعضای خانواده سلطنتی قطر روز شنبه به میدان هوایی قندهار آمدند تا در این شهر به شکار شاهین بپردازند. او در ادامه گفت که مسافران این هواپیما دیگر این جا به سر نمی‌برند. او همچنین افزود که به این هواپیمای با دستور ویژه یک مقام ارشد از کابل اجازه فرود در قندهار داده شده بود.
در همین حال، سخنگوی والی قندهار گفت که سرنشینان این هواپیما عرب هستند ولی هنوز مشخص نشده که مربوط به کدام کشور می‌باشند. او گفت به آن‌ها ویزای ورود داده نشده و از میدان هوایی خارج نشدند.
میدان هوایی قندهار میدان هوایی قندهار
فیصل افزود: «ما در قندهار جایی برای شکار شاهین نداریم. هواپیما تنها برای چندین ساعت در این شهر بود». او افزود که این هواپیما یک توقف بدون اعلام قبلی داشته است.
مقام‌های ترانسپورت و هوانوردی افغانستان که پروازهای ملکی را در قلمرو هوایی این کشور کنترول می‌کنند، برای ابراز نظر در دسترس نبودند.
مقام‌های افغان می‌گویند که در زمان طالبان، اعضای خانواده‌های سلطنتی چندین کشور حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای عربی برای شکار باز به افغانستان می‌آمدند.
کشور قطر قرار است در آینده محور گفت‌وگوهای صلح میان طالبان و دولت افغانستان باشد، هرچند این گروه هنوز مذاکره با دولت افغانستان را به صورت رسمی تأیید نکرده است. اما، وزارت خارجه افغانستان گفته است که تفاهمنامه مذاکره با طالبان، با مقام‌های قطر نهایی شده است.
در اوایل سال روان، پس از این که قطر به شورشیان طالبان اجازه باز کردن دفتر را در پایتختش برای گفت‌وگوهای احتمالی با ایالات متحده داد، کرزی سفیرش را از این کشور بازپس خواند. طالبان بعدها این گفت‌وگوها را قطع کردند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.