استـراتژی ملـی صـادرات وضعیت اقتصادی را تغییـر می‌دهـد

گزارشگر:دوشنبه 21 جوزا 1397 - ۲۰ جوزا ۱۳۹۷

از استراتیژی ملی صادرات که به هدف تغییر بلانس تجارت، رشد صادرات، انکشاف سکتور خصوصی و حمایت از تولیدات داخلی تدوین شده، طی مراسمی با حضور رییس اجرایی در کابل رونمایی شد.
همایون رسا وزیر صنعت و تجارت، روز یکشنبه (۲۰جوزا) در نشستی به مناسبت رونمایی استراتیژی ملی صادرات در قصر سپیدار، تغییر بلانس تجارت و mandegar-3افزایش صادرات را هدف عمده استراتیژی ملی صادرات عنوان کرد.
آقای رسا گفت که استراتیژی ملی صادرات به همکاری تخنیکی مرکز تجارت بین المللی و همکاری مالی اتحادیه اروپا در مشوره و تفاهم با بیش از ۵۰۰ متشبث کوچک، متوسط و بزرگ و نمایندگان اتاق‌ تجارت و صنایع تدوین شده است.
وی گفت که تغییر بلانس تجارت، افزایش صادرات، رشد تولیدات داخلی و حمایت از سکتور خصوصی که محورهای عمده این استراتیژی را تشکیل می‌دهد، در مدت پنج سال تطبیق و اجرایی خواهد شد.
آقای رسا با اشاره به میزان صادرات کشور در سال‌های پسین گفت از سال ۲۰۱۵ تا کنون میزان صادرات کشور از ۶۱۴ میلیون دالر به ۷۸۳ میلیون دالر در سال رسیده که این مساله رشد نسبی میزان صادرات را نشان می‌دهد.
وزیر صنعت و تجارت خاطر نشان ساخت که در روشنایی استراتیژی ملی صادرات سعی خواهد شد تا بیلانس نامتوازن تجارت تغییر نموده و میزان صادرات روز بروز افزایش یابد.
داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت نیز در این مراسم بلانس نامتوازن تجارت را غیر قابل قبول خوانده تاکید کرد که این بیلانس در هر صورت باید تغییر کند.
داکتر عبدالله، ادارات بین المللی همکار دولت افغانستان را که در تدوین استراتیژی ملی صادرات نیز نقش داشته اند به همکاری مداوم برای تطبیق این استراتیژی فراخوانده، وعده سپرد که هر نوع محدودیت و مشکلی که در ادارت دولتی فراروی رشد صادرات وجود داشته باشد برچیده خواهد شد.
در همین حال پیری مایدون سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان نیز رشد اقتصادی را محرکی برای صلح و ثبات در افغانستان عنوان کرد.
آقای مایدون گفت که اتحادیه اروپا از کار موازی دولت افغانستان برای بهبود امنیت و رشد تجارت حمایت می‌کند، اشتغال‌زایی بخش از اهداف اتحادیه اروپا در افغانستان است که میزان سربازگیری گروه‌های تروریستی در این کشور را کاهش می‌دهد.
وی نیز بیلانس نامتوازن تجارت افغانستان که واردات ده برابر صادرات است را غیر قابل قبول خواند تاکید کرد که اهداف رشد اقتصادی و خود اتکایی ایجاب می‌کند تا میزان صادرات افغانستان باید افزایش یابد.
سفیر اتحادیه اروپا در کابل در بخشی از گفته هایش به میزان مشارکت و دسترسی افغانستان به مارکیت اتحادیه اروپا اشاره کرده، آن را بسیار ناچیز خواند.
به گفته وی، افغانستان تنها به ارزش ۳۰۰ میلیون دالر امریکایی سالانه به مارکیت اتحادیه اروپا مشارکت و دسترسی دارد و این اتحادیه متعهد است تا از مشارکت بیشتر افغانستان در بازارهای این انتحادیه به عنوان کشور روبه انکشاف حمایت کند.
از سویی هم خانم منیژه وافق رییس اتاق تجارت و صنایع زنان در این نشست، متشبثین زن را بخشی از شرکای تولید و تجارت در افغانستان خوانده خواهان افزیش نقش آنها در روی صحنه اقتصادی شد.
خانم وافق گفت که زنان متشبث و تجارت پیشه که براساس استراتیژی ملی صادرات مورد حمایت دولت قرار خواهد گرفت در پشت صحنه تجارت و اقتصاد نقش عمده بازی می‌کنند و نیاز است نقش آنها در روی صحنه نیز تثبیت شود.
به گفته وی هم اکنون نزدیک به یک هزار متشبث و تجارت پیشه زن به صورت رسمی در بازار افغانستان فعالیت می‌کنند که این تعداد زنان با سرمایه گذاری بالغ بر ۷۰ میلیون دالر امریکایی زمینه اشتغال‌زایی برای ۴۰ هزار شهروند افغانستان را مساعد کرده اند.
گفتنی است که حجم کلی صادرات افغانستان براساس تازه‌ترین آمارها سالانه بالغ بر۷۸۳ میلیون دالر و حجم کلی واردات بالغ بر ۶۳۹۰ میلیون دالر در سال است که این مساله بیلانس به شدت نامتوازن واردات و صادرات در کشور را نشان می‌دهد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.