احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





شرکت نفتی آرامکو سعودی به بازار بورس پیوست

گزارشگر:دو شنبه 5 سنبله 1397 - ۰۴ سنبله ۱۳۹۷

mandegar-3به‌اساس ارزیابی صندوق بین‌المللی پول، به‌رغم تاخیر در پیوستن شرکت نفتی دولتی عربستان (آرامکو) به‌بازار بورس، نقشه‌های این کشور برای اصلاحات به رشد اقتصادی در این کشور کمک می‌کند.
تیم کالن، کارشناس و مسوول صندوق بین‌المللی پول، روز جمعه دوم ۲۲ اگست، پس از رایزنی با دولت پادشاهی عربستان اعلام کرد که صندوق بین‌المللی پول، اصل را براین می‌گذارد که رشد اقتصادی بخش غیرنفتی عربستان به‌دلیل طرح‌هایی‌که این کشور برای اصلاحات آماده کرده، در سال‌های آینده شتاب خواهد گرفت.
به گفتۀ این کارشناس صندوق بین‌المللی پول، سایر بخش‌ها رشد نسبتا خوبی نشان می‌د‌هند. در ارزیابی‌های صندوق بین‌المللی پول تاثیرات پیوستن «آرامکو» به بازار بورس لحاظ نشده‌اند.
چهار مقام داخلی این حوزه، روز چهارشنبه (۲۲ اگست) به خبرگزاری رویترز گفته بودند که پیوستن «آرامکو» به‌بازار بورس فعلا انجام نخواهد شد و عربستان این روند را متوقف کرده‌است. اما از قرار معلوم دولت سعودی قصد ورود غول نفتی «آرامکو» به‌بازار بورس را کنار نگذاشته و گزارش‌هایی را که در این زمینه منتشر شده، تکذیب کرده‌است.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، روز پنج‌شنبه اول شهریور (۲۳ اگست) اعلام کرد که دولت عربستان برای ورود «آرامکو» به بازار بورس، منتظر لحظه‌‌‌یی‌است که»شرایط ایده‌آل باشد».
گفتنی‌است که پیوستن «آرامکو» به‌بازار بورس، بزرگ‌ترین ورود به این بازار به‌شمار می‌رود. به گفتۀ محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، این گام باعث می‌شود که ۱۰۰ میلیارد دالر وارد صندوق دولت شود.

دولت عربستان قصد دارد بدین منظور ۵درصد این شرکت نفتی را بفروشد. البته در میان خریداران بالقوه، تردیدهایی هم در بارۀ ارزش دوهزار میلیاردی این غول نفتی ابراز شده‌است.
پیوستن «آرامکو» به بازار بورس، بخشی از اصلاحات اقتصادی عربستان‌است. دولت عربستان در سال ۲۰۱۶ تصمیم در این باره را اعلام کرد، اما تا کنون چندبار عملی‌کردن آن را به‌تعویق انداخته‌است. علت این تعویق «شرایط نامناسب در بازارهای مالی جهان» اعلام شده‌است.
قرار بود این اقدام امسال عملی شود، اما چهارشنبه گزارش‌هایی از سوی رسانه‌ها منتشر شد که از توقف این روند و انحلال تیم رایزنی مالی این پروژه خبر می‌داد. البته وزیر انرژی عربستان این خبرها را روز پنجشنبه تکذیب کرد و گفت که شرایط بازار باعث این تعویق شده‌است. با این‌همه او تاریخ جدیدی برای پیوستن «آرامکو» به بازار بورس اعلام نکرد.
کاهش وابسته‌گی به درآمدهای نفتی
عربستان سعودی به دلیل کاهش بهای نفت در سه سال گذشته با کسری بودجۀ عظیمی روبرو بوده‌است. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان می‌خواهد با درآمد کلان از طریق ورود «آرامکو» به بازار بورس، پروژۀ اصلاحات اقتصادی عربستان به‌نام» Vision 2030 «را تامین مالی کند و وابسته‌گی این کشور به درآمدهای نفتی را کاهش دهد.
نقشه‌هایی که بدین‌منظور کشیده شده، از جمله شامل یک پروژۀ غول‌آسای زیرساخت‌ها میان دریای سرخ و خلیج عقبه‌است. عربستان می‌خواهد در این منطقه در یک بخش صنعتی به مساحت ۲۶هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، حدود ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند.
قرار است در این بخش شرکت‌های مختلفی از حوزۀ اقتصاد انرژی و آب گرفته تا بیوتکنولوژی و نیز بخش‌های سرگرمی فعالیت کنند. عربستان سعودی برای جلب سرمایه‌گذاران بین‌المللی قصد دارد به بخش‌هایی از این منطقه خودمختاری بدهد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.