احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین/ د و شنبه 19 قوس / آ ذ ر 1397 - ۱۹ قوس ۱۳۹۷
شما هم نتیجهیی را که میخواهید تجسم کنید. صحبت کردن در جمع میتواند یک فرصت برای شما باشد؛ ولی افرادی که از آن میترسند با ذهنیتهای غلط همیشه شکستِ خود را پیشاپیش تصور کرده و از قبل خود را بازنده فرض میکنند. آنها خود را فرد بیمهارتی میبینند که توانایی نوشتن متن و ارایۀ سخنرانی خود را ندارد و یا فکر میکنند وقتی در جایگاه سخنران قرار گرفتند دچار لکنت میشوند، صورتشان سرخ شده و صدایشان به زور میبرآید و حتا ممکن است نتوانند صحبت کنند. تصور میکنند که مخاطبانشان را با رفتارهای ناشیانۀ خود به تمسخر و خنده واداشته و از طرف آنها رد میشوند. اینگونه افراد دایماً با خود این پیش داوریهای منفی را تکرار میکنند. خلاصه اینکه قصاصِ قبل از جنایت انجام میدهند!
هر زمان که با این تصورات منفی درگیر میشوید و ذهنِ شما دایماً در حال پیشداوریهای منفی و مخرب است، به خود تکانی دهید و با صدای بلند بگویید: «بس است!»
هر کاری انجام دهید تا از شرِ تصورات منفی خلاص شوید؛ میتوانید آواز بخوانید، یک متن زیبا را به حالت دکلمه و با صدای بلند بخوانید، کمی قدم بزنید و یا با یک دوست صحبت کنید، میتوانید به موسیقی گوش دهید و یا هر کار دیگری که حالتان را خوب میکند. در کتاب «هفت عادت مردمان مؤثر» نوشتۀ استیون کاوی آمده است: «با پایانی که در ذهن دارید، شروع کنید.» یعنی تصور کنید آنطور که دلتان میخواست سخنرانی خود را ارایه کرده، اگر شما موفقیت خود را پیشبینی کنید، به احتمال زیاد به آن دست خواهید یافت. این تمرین ذهنی را انجام دهید که شما با اعتماد به نفس مطمین درحال سخنرانی هستید و یک ارایۀ فوقالعاده داشتهاید و مخاطبان نیز همهگی از شما راضی و سپاسگزار اند.
کلماتی که از دهنتان خارج میشوند، واقعاً وزین و سلیس هستند. خود را در یک وضعیت مناسب بدنی ببینید که با اقتدار ایستادهاید، این امر نشاندهندۀ اعتماد به نفس شماست. خیلی راحت نفس میکشید و کاملاً بر اوضاع مسلط هستید و همه مخاطبان با اشتیاق و علاقه به شما گوش میدهند. تجسم و تصویرسازی به این ترتیب به این معناست که شما در حال برنامهنویسیِ ذهن و بدن خود برای کسب نتایج دلخواهتان هستید و خود را برای چیزی که قصد دارید بهدست آورید آماده میکنید.
۱٫ شروع خوبی داشته باشید: یک راه خوب که باعث میشود اوضاع را تا حد زیادی کنترل کرده و با ترس خود کنار بیایید این است که برای شروع سخنرانی خود بیشتر وقت بگذارید و چندین بار آن را تمرین کنید. وقتی سخنان خود را با یک شروع جذاب آغاز میکنید، توجه مخاطبان بیشتر به شما جلب شده و این امر باعث میشود اعتماد به نفستان بالا رود و تسلط بیشتری بر جریان سخنرانی داشته باشید. احتمالاً مخاطبانتان هم با علاقه منتظر شنیدن ادامۀ صحبتهای شما میشوند به این دلیل که «سالی که نیکوست از بهارش پیداست».
۲٫ دربارۀ موضوعاتی صحبت کنید که شنوندهگان دوست دارند: دربارۀ مسایلی صحبت کنید که برای شنوندهگانتان مهم است نه برای شما. به مخاطبان و نیازهای آنان فکر کنید و اینکه از شما چه میخواهند و شما چگونه قصد دارید آن را برآورده سازید. وقتی راجع به موضوعاتی گفتوگو کنید که به آن علاقه دارند، شما خود را متعلق به آنها خواهید دانست و از اینکه در بینِ آنها هستید لذت خواهید برد. این باعث میشود اضطرابتان کمتر شده و احساس راحتی و صمیمیت با مخاطبانِ خود داشته باشید.
Comments are closed.