کمیسیون انتخابات: تعویق انتخابات در آجندای ما نیست

گزارشگر:بهزاد/ سه شنبه 4 جدی 1397 - ۰۳ جدی ۱۳۹۷

در حالی که برخی از رسانه‌ها به نقل از کمیشنران کمیسیون انتخابات خبرِ تعویق احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری را پخش کردند، اما مسوولان در کمیسیون انتخابات به روزنامۀ ماندگار با رد این خبر می‌گویند که برای رسانه‌ها سوءتفاهم رُخ داده است.
میرزامحمد حق‌پرست، معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات می‌گوید که هدفِ کمیشنران کمیسیون انتخابات این است که اگر جامعۀ جهانی، حکومت احزاب سیاسی، نهادهای ناظر و جامعۀ مدنی با کمیسیون همکار و در تفاهم نباشد، کمیسیون نمی‌تواند انتخابات ریاست‌جمهوری را mandegarبرگزار کند.
آقای حق‌پرست می‌افزاید: حمایت و تمویل کمیسیون انتخابات بسیار مهم است و در صورت فراهم بودن حمایت‌های همه‌جانبه از کمیسیون انتخابات، این کمیسیون آماده‌گی کامل برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری دارد.
او می‌گوید: کمیسیون انتخابات در حال حاضر در جریان گفت‌وگو با جامعۀ جهانی و حکومت برای تمویل و حمایت کمیسیون انتخابات برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری است و تأخیر و تعویق انتخابات هیچ در آجندای کمیسیون نیست.
پیش از این، ملیحه حسن، کمیشنر کمیسیون انتخابات از احتمال تأخیر در برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری خبر داده بود و به تازه‌گی رفیع‌الله بیدار، کمیشنر دیگر کمیسیون انتخابات به بی‌.بی‌.سی گفته است که هدفِ به تأخیر انداختن انتخابات، «آوردن اصلاحات و بهتر شدن امور انتخاباتی است که به کار و زمان بیشتری نیاز دارد».
آقای بیدار گفته است: «مشورت‌های لازم را با جوانب ذی‌دخل آغاز کرده‌ و اکنون گفت‌وگو با احزاب، نهادهای ناظر و نهادهای مدنی جریان دارد. نتیجۀ این دیدارها با حکومت افغانستان که تأمین کنندۀ امکانات مالی و امنیتی آن است، شریک ساخته خواهد شد».
آقای بیدار به این رسانه گفته است که اگر با جمع‌آوری نظریات جوانب ذی‌دخل به این نتیجه برسند که برگزاری انتخابات در ۳۱ حمل ناممکن است، روی تغییر زمان آن فکر خواهند کرد. این عضو کمیسیون انتخابات بیان داشته که جامعۀ جهانی به این عقیده است که تغییرات و اصلاحات در کمیسیون انتخابات زمان‌گیر و از لحاظ فنی و ظرفیت موجود در کمیسیون، برگزاری انتخابات در تاریخ مشخص شده، عملی نیست.
او مشکل دیگر را نبود تعهدات پولی برای برگزاری انتخابات عنوان کرده و گفته است که تاکنون هزینۀ برگزاری آن، نه وعده داده شده و نه هم فراهم شده است.
این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شوند که اخیر یک روزنامۀ امریکایی پرده از تصمیم زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ امریکا برای پایان جنگِ افغانستان برداشت. این روزنامۀ امریکایی گزارش داده بود که آقای خلیل‌زاد پس از مذاکره با طالبان در قطر خواهان به تعویق افتادن انتخابات ریاست‌جمهوری و ایجاد ادارۀ موقت شده بود تا طالبان نیز وارد ساختار دولت در افغانستان شوند، اما این تصمیم با واکنش‌های جامعۀ سیاسی و دولتی افغانستان مواجه شد و موجب گردید، آقای خلیل‌زاد نیز از این تصمیم‌اش عقب‌نشینی کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.