احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین/ یک شنبه 9 جدی 1397 - ۰۹ جدی ۱۳۹۷
بخش نوزدهـم/
بعد از یادداشت ایده، باید آن را پرورش داد و آن ایده را با جمعآوری مطالبی مرتبط با آن پختهتر کرد و یا آنکه با دیگر ایدهها ترکیب کرد و ایدۀ جدیدِ دیگری بهدست آورد. یادمان باشد که ماندگارترین سخنرانیها آنهایی هستند که قسمت عمدۀ آن، زاییدۀ ذهن و تجربیات شخصی درونمان است؛ چون آنها چکیدۀ گوشت و پوست و استخوان و تجربیاتِ ما هستند. به همین دلیل، بهترین منبع برای آماده کردن متن سخنرانی موضوعاتی هستند که از ذهن و تجربیات شخصیِ درونمان میجوشد.
در زیر، دو منبع درونی و بیرونی برای آماده کردنِ سخنرانی ارایه شده است.
الف- روشهای جمعآوری اطلاعات از منابع درونی
۱٫ موضوعاتی که بر پایۀ سالها کار و تجربۀ شما استوار است: شما اجارهکارِ ساختمانی هستید و همیشه درگیر با ادارۀ کار و بیمه و مالیات و شهرداری و غیره میباشید. پس شما تجربیاتِ خیلی خوبی در این خصوص دارید و سخنانتان میتواند باعث شود که اجارهکاران ِتازهکار اشتباهاتِ شما در خصوص کارگران، بیمه و پرداخت مالیات را تکرار نکنند و هزینههای اضافی را که شما پرداخت کردهاید نپردازند. لذا شما میتوانید سخنرانی خوبی در خصوص ساختمانسازی داشته باشید. در آخر یادتان باشد اگر یک سخنرانِ متخصص شوید یعنی فردی که در یک حوزۀ کاری متخصص و موفق است و مهارتهای سخنرانی را برای ارایه و بیان مطالبِ خود به دیگران بهخوبی بلد است، آنوقت درآمد بسیار خوبی خواهید داشت و اغلب اوقات وقت شما پُر خواهد بود.
۲٫ بیان تجربیات موفقیتها و شکستهای شغلی: افراد همیشه دوست دارند بدانند دیگران چگونه موفق شدهاند و چگونه مشکلات و سختیها را پشت سر گذاشتهاند تا بتوانند الگوبرداری کنند. در ضمن، بیان این تجربیات علاوه بر اینکه باعث انتقال تجربه است ـ چون حالت داستانی و قصهگویی دارند ـ برای مخاطب شیرین و دلپذیرنیز است.
۳٫ خاطرات دوران کودکی و نوجوانی: برای همۀ افراد خاطرات کودکی و زمانِ مکتب یک دوران طلایی و شیرین است. همۀ افراد نسبت به گذشته یک حسِ نوستالژی )بازگشت به گذشته) دارند (البته به استثنای معدود افرادی که کودکی و گذشتۀ پُر از رنج داشتهاند). لذا همۀ مخاطبان صحبتهای مربوط به خاطرات کودکی را دوست دارند و برایشان جذاب است.
۴٫ تجربههای غیرعادی (مثل ملاقات با شخصیتهای بزرگ): ذهنِ ما انسانها طوری طراحی شده که به چیزهای غیرعادی و جدید بسیار توجه میکند؛ مثلاً: وقتی در صنف از تجربۀ سفرهای خارجییی که رفته بودم و خاطرات آن کشورها و دیدن بعضی چهرههای مشهور تعریف میکنم، برای دانشجویان بسیار جذاب تمام میشود.
علاوه بر منابع بالا که منابع درونی آمادهسازی متن سخنرانی هستند، میتوانیم از منابع خارجی (خارج از خودمان) نیز استفاده نماییم.
ب- روشهای جمعآوری اطلاعات از منابع خارجی
۱٫ استفاده از کتابداران حرفهیی: مهمترین منبع یک کتابخانۀ بزرگ و عالی، کتابها و مجلههای آن نیست؛ بلکه این منبع پشت یک میز نشسته است و پرسشهای شما را پاسخ میدهد. کتابداران همه چیز را نمیدانند، ولی یک کتابدارِ حرفهیی میتواند منابع مورد نیازتان را بیابد و شما را در یافتن نوشتههای مناسب، راهنمایی و در وقتِ شما صرفهجویی نماید. البته یافتن چنین کتابدارانِ حرفهیی در کشور ما کمی سخت است؛ اما کسانی را در بازار کتاب دیدهام که مثل یک کتابدار فوق حرفهیی عمل میکنند و تقریباً هر منبعی را برای شما پیدا کرده و اطلاعات باارزشی به شما میدهند.
Comments are closed.