لغو ممنوعیت حضور سربازان زن امریکایی در میدان‌های جنگ تاکنون در جریان جنگ امریکا در عراق و افغانستان، دست‌کم ۱۵۲ زن کشته و ۹۵۸ زن دیگر هم مجروح شده‌اند.

- ۰۶ دلو ۱۳۹۱

مقام‌های پنتاگون اعلام کردند، وزیر دفاع این کشور قصد دارد قانون ممنوعیت حضور زنان در خط مقدم نبرد را لغو کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این تصمیم تغییر اساسی دیگری در ارتش امریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، به شمار می‌رود.
یک مقام وزارت دفاع امریکا که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد: لیون پانه‌تا، وزیر دفاع امریکا و مارتین دمپسی، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا قرار است قوانین جدیدی را مبنی بر مجاز بودن حضور در خط مقدم درگیری‌ها اعلام کند.
این مقام پنتاگون اعلام کرد: این تغییر باعث می‌شود فرایند جدیدی ایجاد شود که در آن آموزش‌های لازم برای حضور زنان در خطوط مقدم درگیری‌ها ارائه شود.
مقام‌های پنتاگون اعلام کردند: پانه‌تا و دمپسی قرار است به زودی این تصمیم را اعلام کنند. بدین ترتیب زنان خواهند توانست در عملیات‌های جنگی ارتش امریکا نقش بیشتری داشته باشند.
به اعتقاد سناتورها، این تصمیم نشانگر «پذیرش واقعیت‌های عملیات نظامی در قرن بیست‌ویکم» است. لیون پانه‌تا نیز به پیشنهاد رییس ستاد مشترک ارتش امریکا این طرح را پذیرفته و به چنین تصمیمی رسیده است.
آمارها نشان می‌دهد که در صورت لغو رسمی ممنوعیت، بیش از ۲۳۷ هزار فرصت شغلی جدید در اختیار زنان شاغل در نیروهای نظامی قرار می‌گیرد.
پانه‌تا، وزیر دفاع امریکا سناتور پتی مورای، این تصمیم را «گامی تاریخی برای تحقق برابری و به رسمیت شناختن نقش زنان در دفاع از کشور» خوانده است. ممنوعیت حضور زنان در جبهه‌های جنگ از سال۱۹۹۴ اعمال شد و منتقدان لغو ممنوعیت حضور زنان در میدان‌های جنگ همواره می‌گفتند که این اقدام تنها یک نمایش سیاسی است.
پانه‌تا که احتمالا تنها تا پایان ماه فبروری در مسند وزارت دفاع باقی خواهد ماند، احتمالاً به زودی از نیروهای تحت فرمان خود خواهد خواست که امکان باز شدن همه فرصت‌های نظامی برای زنان را هم مورد بررسی قرار دهند و اگر عرصه‌هایی استثنائی مد نظر دارند که باید همچنان ورود زنان به آنها ممنوع باشد، آنها را معرفی کنند . به‌کارگیری زنان در سمت‌ها و موقعیت‌های جدید، احتمالا از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی آغاز خواهد شد.
برخی از کارشناسان نظامی می‌گویند احتمالا حضور در برخی از موقعیت‌ها و سمت‌های خاص در یگان‌های ویژه، کماندویی از جمله در رنجرهای ارتش و دلتا فورس، همچنان محدود به مردها باقی خواهند ماند، اما احتمال به‌کارگیری خلبان‌های زن در عملیات نظامی بسیار بالا خواهد بود.
بر اساس آخرین آمار، تاکنون در جریان جنگ امریکا در عراق و افغانستان، دست‌کم ۱۵۲ زن کشته و ۹۵۸ زن دیگر هم مجروح شده‌اند. در ماه نوامبر ۲۰۱۲ گروهی از زنان ارتش امریکا از پنتاگون به خاطر ممنوع کردن سپردن نقش‌های نظامی به زنان و دیگر محدودیت‌های جنسیت‌محور از سوی نظامیان شکایت کردند. استدلال آنها این بود که در جنگ‌های نوین دیگر «خط مقدم» وجود ندارد و بسیاری از زنان در عراق و افغانستان مشغول خدمت در میدان‌های نبرد بوده‌اند، با این تفاوت که فقط به رسمیت شناخته نمی‌شدند.
ایالات متحده در یک دهه گذشته از بیش از ۲۸۰ هزار نفر از زنان نظامی امریکا در مناطق جنگی بهره گرفته است. یکی از مقامات ارشد دفاعی امریکا در گفت‌وگو با شبکه خبری «ان بی سی» گفت: «اتخاذ این تصمیم فقط اجرای رسمی سیاستی است که از سال‌ها پیش در مورد زنان اعمال می‌شده است.» آخرین آمار وزارت دفاع امریکا نشان می‌دهد که در مجموع ۱/۴ میلیون نفر در نیروهای نظامی امریکا مشغول فعالیت‌اند که ۱۵ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند.
خانم تامی داک‌ورس، قانون‌گذار دموکرات امریکایی که در جنگ عراق خلبان هلی‌کوپتر بود و هر دو پای خود را از دست داد، از این تصمیم استقبال کرد.
وی در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: دختران امریکایی در دفاع از آزادی به اندازه پسران توانایی دارند و از میان بردن ممنوعیت‌های برای فعالیت نظامی‌شان برای کشورمان خوب است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.