احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سرنوشتِ «رأی خال‌دار» امروز نهایی می‌شود

- ۰۶ جوزا ۱۳۹۸

نماینده‌گان مجلس پس از ۹ روز تنش و جنجال برای پیش‌برد نشست‌های مجلس به منظور پایان بخشیدن به بن بست کنونی، یک هیأت مدیره موقت را موظف ساختند.
نماینده‌گان دیروز هیأت موقتی را برای مدیریت نشست مجلس برگزیدند. اقبال صافی، میردادخان نجرابی، محمد رضا خوشک وطندوست، خان محمد وردک و حبیب افغان از اعضای این هیأت هستند.
mandegarاین هیأت مدیره در ابتدای نشست دیروز مجلس به طرف‌های متنازع فرصت داد تا نظریات شان را ابراز دارند.
میر رحمان رحمانی نامزد انتخابات ریاست مجلس که در انتخابات هفته گذشته، به عنوان رییس مجلس اعلام شده، در مورد جنجال‌های به وجود آمده گفت که به جز وحدت و یکپارچگی افغانستان چیزی نمی‌خواهد و از بابت مشکلات به وجود آمده از مردم و نماینده‌گان، معذرت‌خواهی کرد.
آقای رحمانی تأکید کرد که در صورتی که نماینده‌گان به ریاست او موافقه کنند، در جهت دفاع از قانون اساسی کشور، وحدت ملی مردم و اعمال صلاحیت‌های قانونی مجلس، تلاش خواهد کرد.
کمال ناصر اصولی دیگر نامزد انتخابات ریاست مجلس نیز گفت که تنش و جنجال بر سر انتخابات ریاست مجلس ناشی از اختلاف دیدگاه نماینده‌گان در مورد یک مسأله حقوقی بوده و به نامزدی او در پست ریاست مجلس، هیچ ربطی ندارد.
آقای اصولی با اشاره به این که تنش در مجلس جنبه قومی و زبانی داده می‌شود، افزود که برخی اتهامات در این مورد به او نیز زده شده، ولی او هیچ‌گاه خلاف وحدت ملی مردم افغانستان فکر نکرده است.
برعلاوه در نشست دیروز مجلس، دو نفر از یک جناح و دو نفر دیگر از جناح دیگر نظریات شان را در مورد چگونگی دریافت راه حل برای بن‌بست به وجود آمده مطرح کردند.
یک طرف تأکید داشت که جنجال انتخابات ریاست مجلس از طریق اصول وظایف داخلی مجلس حل شود؛ اما طرف دیگر می‌گفت که انتخابات ریاست مجلس از نگاه حقوق مختومه است و تنش به وجود آمده باید از طریق مصالحه حل گردد.
سرانجام، تصمیم بر این شد تا برای اعتبار دادن به یک رأی باطل اعلام شده روز انتخابات رأی‌گیری صورت گیرد؛ اما در نحوه رأی‌گیری نیز اختلاف دیددگاه وجود داشت.
این رأی در میان شهروندان و کاربران شبکه های اجتماعی به «رأی خال‌دار» زبان‌زد شده است.
برخی نماینده‌گان تأکید کردند که به منظور ختم بن‌بست مجلس، برای اعتباردهی و یا رد رأی مورد منازعه باید رأی‌گیری علنی صورت گیرد؛ ولی طرف دیگر تأکید داشت که رای گیری علنی در این مورد در اصول وظایف داخلی مجلس جای ندارد.
سرانجام، اقبال صافی یکی از اعضای هیأت مدیره موقت مجلس اعلام کرد که برای رأی‌گیری علنی و یا سری در مورد رأی باطل شده، فردا{امروز} تصمیم گرفته خواهد شد، تا از عجله در این مورد کار گرفته نشود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.