انجـام کارهـای روزمـره بر اسـاسِ ساعت درونـی بـدن

- ۱۰ سرطان ۱۳۹۸

بخش نخست/

mandegarمتخصصان فیزیولوژی در امریکا می‌گویند: بدن انسان ساعت درونی‌یی دارد که زمان‌بندی طبیعیِ انجام امور مختلف را به وی الهام و بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های روزانه و حتا ساعتِ مرگ را تنظیم می‌کند.
محققان دانشگاهِ هاروارد امریکا که این تحقیق را انجام داده‌اند، می‌گویند: فراز و نشیب‌های بدن در یک دورۀ ۲۴ساعته ناشی از نوسانات هورمون‌ها، دمای بدن و فشار خون است که حالت روحی و سطح انرژی را در افراد تنظیم می‌کنند. از این‌رو تحولات مختلفِ بدن بر اساس یک نظم واقعی و ساعت درونی، رخدادهای جسمی مختلفی را برای انسان رقم می‌زند.
احتمال ابتلا به حملۀ قلبی در ساعت ۶:۵۳ دقیقۀ صبح بیشتر است

محققان دانشگاه هاروارد متوجه شده‌اند که بر اساس این نظم درونی در صبحگاه به‌ویژه در مرحلۀ آخر خواب، خطر ابتلا به یک حملۀ قلبی از هر زمانِ دیگری بیشتر است. خواب شدید در نیم‌ساعت آخر خواب می‌تواند باعث شود که قلب مقدار زیادی اکسیژن مصرف کند که درخواست‎های فیزیکی بیدار شدن و بیرون آمدن از رخت‎خواب را به دنبال دارد. در این زمان غده‌های آدرنالین نیز بیش از حد معمول هورمون آدرنالین ترشح می‌کنند تا به بدن برای بیدار شدن شوک وارد کنند و این می‌تواند باعث پارگی عروق کرونر شود.

پُرطرف‌دارترین زمان برای بیداری ۷:۳۵ دقیقۀ صبح است
طبق آخرین گزارش خوابِ انگلیس که در آن عادت‌های خواب در ۳۸ مکان در این کشور بررسی شده است، ساعت ۷:۳۵ دقیقۀ صبح متوسط زمانی از روز است که بیشتر افراد از رخت‌خواب بیرون می‌آیند. با این حال، ساعت بیداری بر اساس منطقه و موقعیت فرق می‌کند. زمانی که بدن از مرحلۀ خواب سنگین وارد مرحلۀ خواب سبک می‌شود، بیداری صورت می‌گیرد. در مرحلۀ خواب سبک عملکرد مغز تا حدی فعال نیست و باعث می‌شود که مغز سطوح بالایی هورمون بیداری ترشح کند.

بهترین زمان برای وزن کردن ۷:۴۰ دقیقۀ صبح است
بهترین زمان برای وزن کردن بدن، صبح‌ها بعد از رفتن به دستشویی و قبل از صرف صبحانه است. محققان دانشگاه براون در امریکا در مطالعه‌یی متوجه شدند که ۶۱ درصد افراد خود را صبح‌ها وزن می‌کنند.

شادترین حالت روحی انسان در ساعت ۸ صبح است
محققان دانشگاه کورنل در امریکا متوجه شدند که انسان‌ها شادترین پیام‌های خود را در ساعت ۸ صبح می‌نویسند. اسکات گولدر یکی از نویسنده‌گان این مطالعه می‌گوید: این موضوع ریشۀ بیولوژیکی دارد.

بدترین زمان برای نوشیدن قهوه ساعت ۹:۱۷ دقیقۀ صبح است
کارشناسان متوجه شده‌اند که بدترین زمان برای نوشیدن قهوه صبح است. یک مطالعه که در مجلۀPsychosomatic Medicine منتشر شده است، نشان می‌دهد درحالی‌که بیشترِ ما صبح‌ها به دنبال افزایش کافیین برای بیدار شدن می‌گردیم اما مصرف کافئین صبح‌ها در حقیقت اثر مخالف دارد.
این موضوع به این دلیل است که اوایل صبح بدن انسان پُر از کورتیزول است؛ کورتیزول هورمونی است که انسان را بیدار و هشیار نگاه می‌دارد. بنابراین بدن بطور طبیعی کافیین‌دار است و نیازی به اسپرسو ندارد. مصرف کافیین در زمانی که بدن به آن نیازی ندارد باعث می‌شود که بدن سریع‌تر نسبت به آن مقاومت پیدا کند و انرژی‌یی که کسب می‌کند، به اندازۀ زیادی از بین می‌رود.
منبع: سلامت نیوز

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.