احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:7 جوزا 1393 - ۰۶ جوزا ۱۳۹۳
ناریندرا مودی نخست وزیر هندوستان در نخستین ملاقات دوجانبهاش با رهبران بینالمللی پس از آغاز رسمی کار، با حامد کرزی رییس جمهور افغانستان دیدار کرد. مودی روز دوشنبه به عنوان پانزدهمین نخست وزیر هند سوگند وفاداری یاد کرد.
ناریندرا مودی و حامد کرزی برای نیم ساعت باهم دیدار و گفتوگو کردند. آنها در مورد تقویت همکاری بین دو کشور در آستانه خروج نیروهای جنگی پیمان ناتو از افغانستان بحث کردند.
حامد کرزی در کنار دیگر رهبران کشورهای منطقه و اعضای انجمن همکاریهای منطقه یی آسیای جنوبی (سارک) روز گذشته در مراسم تحلیف نخست وزیر جدید هند شرکت داشت.
یکی از دیدارهای مهم نخست وزیر جدید هندوستان با نواز شریف نخست وزیر پاکستان است. شریف گفته است که باید «ترس، بی اعتمادی و بدگمانی نسبت به یک دیگر را ازبین ببریم». هر دو در مورد مناسبات دو دشمن دیرینه مسلح با سلاح اتومی صحبت میکنند.
حکومت افغانستان در ۱۲ سال گذشته رابطه دوستانه با هندوستان داشته است و دهلی جدید یکی از کمک کنندهگان مهم افغانستان است. سفارت و قونسلگری های هند در افغانستان به تکرار هدف حملات تروریستی قرار گرفته است. دو کشور در مبارزه با شورشگری نیز علایق مشترک دارند و پاکستان را به حمایت از شورشیان متهم می کنند.
رییس جمهور افغانستان روز دوشنبه یک گروه جنگجوی مستقر در پاکستان را مسوول حمله بر قونسلگری هندوستان در ولایت هرات در هفته گذشته عنوان کرد. کرزی گروه لشکر طیبه را مسئول حمله بر این قونسلگری خوانده است.
کرزی به تلویزیون هندوستانی «هیدلاینز تودی» گفت: «بنا به اطلاعاتی که یک منبع استخباراتی غربی در دسترس ما قرار داده است، طراح این حمله لشکر طیبه بوده است».
کرزی که برای شرکت در مراسم آغاز کار ناریندرا مودی به دهلی جدید سفر کرده است، گفت: «مردم افغانستان این حادثه را مانند مردم هندوستان تقبیح کردند. این کاملاً روشن بود که حمله را تروریستها انجام داده اند».
با آن که از کارمندان قونسلگری هندوستان در هرات کسی آسیب ندید، دست کم دو پولیس افغانستان هنگامی زخمی شدند که مهاجمان نهایت مسلح بر یک خانه نزدیک به قونسلگری هندوستان حمله کردند و پیش از آن که آفتاب بدمد، از آن جا بر ساختمان قونسلگری هندوستان آتش گشودند. بلا فاصله نیروهای امنیتی این حمله را پس زدند.
لشکر طیبه متهم است که در سال ۲۰۰۸ با افراد مسلح پاکستانی در شهر مومبئی هندوستان دست به حمله تروریستی زد و موجب قطع کامل مناسبات میان دهلی جدید و اسلام آباد شد.
برخی تحلیلگران حمله روز جمعه بر قونسلگری هندوستان را همچون تلاش عناصر ضد هند در پاکستان ارزیابی کرده اند تا به این ترتیب تصمیم ناریندرا مودی را به آزمون بکشند که یک هندوی تندرو و ملی گرا است.
Comments are closed.