احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:10 قوس 1393 - ۰۹ قوس ۱۳۹۳
به دنبال افزایش حملات انتحاری در شهر کابل، وزارت داخله افغانستان کمپاینی را برای همکاری مردم با پولیس به راه انداخته است. در این کمپاین پولیس ورقهایی را به مردم توزیع میکند که شمارههای عاجل پولیس در آن درج شده است.
شهر کابل در روزهای اخیر شاهد موجی از حملات انتحاری و تهاجمی بوده است. در تازهترین مورد سه مهاجم بر یک موسسه خارجی در غرب پایتخت حمله کردند و چهار تن را کشتند. پولیس در برخی از نقاط شهر در حال آماده باش قرار دارد و وسایط نقلیه در دروازه های ورودی شهر به دقت بازرسی میشوند.
این کمپاین روز یکشنبه (۹ قوس) از کابل آغاز شد و قرار است در دیگر ولایات افغانستان نیز گسترش یابد. ورقهایی را که پولیس به مردم توزیع میکند در آن شمارههایی درج است که زمینه تماس مردم با پولیس را فراهم میکند.
صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: «ما امروز یک کمپاین را آغاز میکنیم که مردم افغانستان به خصوص شهروندان کابل تروریست را بشناسند؛ تروریستی که در لباس مردم عادی است؛ تروریستی که در لباس حتا نیروهای امنیتی است؛ اینها را بشناسند و در شناسایی آنها و این که در کجا موقعیت دارند، به ما کمک کنند».
با وجودی که فضای ترس در شهر محسوس است، اما ریاست امنیت ملی روز جمعه گفته است که از ۱۰۰ پلان طرح شده طالبان، این گروه تنها توانستند ۳ حمله را انجام دهند.
مخالفان چه میخواهند؟
وزارت داخله افغانستان میگوید طالبان و حامیان آنها میخواهند برای مردم ثابت کنند که «حکومت وحدت ملی» توان تامین امنیت را ندارد. آقای صدیقی گفت: «دلایل و عوامل زیادی در عقب این حملهها است؛ اما مهمترین دلیل این است که تروریستان منطقهیی به خصوص شبکههایی که در منطقه [حضور دارند، پشت آن] هستند. طالبان، طالبان پاکستانی، شبکه حقانی، القاعده، لشکر طیبه و لشکر جنگوی متاسفانه در عقب این حملات قرار دارند».
افزایش حملات انتحاری در افغانستان در آستانه کنفرانس لندن
به باور مقامهای وزارت داخله امضای موافقتنامه امنیتی با ایالات متحده امریکا یکی از دلایل اصلی افزایش حملات انتحاری است. آقای صدیقی میگوید امضای این موافقتنامه پیام واضحی به همسایههای افغانستان داشت و آن این که «افغانستان تنها گذاشته نمیشود» و همین دلیل سبب شد تا گروههایی که در پی تسلط دوباره به افغانستان بودند، مایوس شدند و حالا دست به حملات انتحاری میزنند.
صدیقی میگوید گروههای تروریستی به این باور بودند که با خروج نیروهای بین المللی می توانند افغانستان را تصرف کنند؛ ولی موافقتنامه هایی که با امریکا و ناتو امضا شد «دشمنان افغانستان ناامید و مایوس» شدند.
در همین حال آگاهان مسایل نظامی می گویند حملات اخیر نتیجه یک جنگ نیابتی است به همین دلیل بیشتر مراکز شهرها هدف قرار میگیرند و این حملات پیامهای سیاسی مشخصی دارند.
به باور آقای امرخیل تاخیر در معرفی کابینه نیز یکی از دلایل افزایش ناامنی ها است: «فعلاً در افغانستان یک شخص مسوول نیست. اصلاً دولت وجود ندارد، حکومت نیست. وقتی چنین حالت باشد که در آن استراتژی، فرماندهی واحد، وحدت عمل و وحدت نظر وجود نداشته باشد و اختلافات برسر کرسی ها و چوکی ها جریان داشته باشد نه برسر مردم و امنیت در این وضع، ما شاهد ناامنی ها هستیم».
این آگاه مسایل نظامی میگوید برخی از حلقات و افراد در داخل افغانستان، جنگ و ناامنی را به نفع خود میدانند و از وضعیت ناآرام سود میبرند. به نظر آقای امرخیل سفر رییس جمهور غنی به پاکستان و گفتوگوی جدی او با مقامهای نظامی پاکستانی سبب افزایش ناامنی ها شده است تا به حکومت وحدت ملی فهمانده شود که پاکستان تا چه اندازه در امن و ناامن کردن افغانستان نقش دارد.
Comments are closed.