احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهار شنبه 3 عقرب 1396 - ۰۲ عقرب ۱۳۹۶
گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی در افغانستان پس از بازگشت به کابل در نخستین مصاحبه با یک رسانه بینالمللی درباره اتهاماتی مبنی بر جنایتهای جنگی، شکنجه و ترور رقبای سیاسیاش پاسخ داد.
به گزارش گاردین، گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی که تا چندی پیش، سالها در فهرست تروریستهای بینالمللی تحت تعقیب قرار داشت، پس از توافق صلح با حکومت وحدت ملی به کابل بازگشت.
وی که جنایتهایش در چهارچوب توافقنامه صلح با دولت افغانستان مورد عفو قرار گرفته اکنون درخواست رسیدگی قانونی به موضوع جنایات جنگی مطرح شده است و در نخستین مصاحبهاش با یک رسانه بینالمللی گفت که میتواند افغانها را متحد کرده و گفتوگو با طالبان را نیز تسهیل کند.
هنگامی که روزنامه انگلیسی گاردین از حکمتیار درباره جنایات جنگی و شکنجه پرسید، وی با «دروغ» خواندن این اتهامات، همه آنها را تکذیب کرد.
رهبر حزب اسلامی همچنین تکذیب کرد که وی به سبب سوابق نقض حقوق بشر، حملات کورکورانه راکتی علیه غیرنظامیان، ترور و ناپدید کردن رقبای سیاسی خود مورد انتقاد قرار دارد.
حکمتیار گفت: اگر شما یک نظرسنجی انجام داده و تعداد زیادی از مردم را پیدا کنید که این دیدگاه را دارند، لطفا آن را به ما نشان دهید».
رهبر حزب اسلامی در سفر اخیرش به هرات نیز با پرتاب کفش بدرقه شد. درحالی که حکمتیار در مسجد جامع این شهر مشغول سخنرانی بود فردی از میان جمعیت کفشش را به سوی وی پرتاب کرد که سبب برهم خوردن این سخنرانی و بازگشت زود هنگام حکمتیار به کابل شد.
حکمتیار اخیراً اعلام کرد که حزبش در انتخابات پارلمانی آینده شرکت خواهد کرد اما شخصاً هنوز برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تصمیمی نگرفته است.
حکمتیار هنوز هم احتیاط یک پناهنده سیاسی را دارد و برای مصاحبه بدون همراه از در پشتی عمارت خود برای مصاحبه میآید. رهبر حزب اسلامی حتی وقتی میخواهد در مسجدی حضور پیدا کند اعضای تیم امنیتیاش هم پیش از ترک عمارت مستحکم وی اطلاع ندارند که قصد حضور در کدام مسجد و رفتن به کدام مکان را دارد.
وی در این مصاحبه تاکید داشت که هرگز افغانستان را ترک نکرده اما مقامات اطلاعاتی خارجی میگویند حکمتیار مدتی را در پاکستان حضور داشته است.
روزنامه انگلیسی گاردین در ادامه مینویسد: حکمتیار که زمانی به عنوان قهرمان علیه نیروهای شوروی در افغانستان شناخته میشد، در طی جنگ داخلی افغانستان به دلیل راکت باران کردن شهر کابل به «راکتیار» مشهور شد و طرفداران وی نیز اکنون به اسیدپاشی به زنان و اداره کمپهای شکنجه متهم هستند.
رهبر حزب اسلامی پیشنهاد میانجیگری میان طالبان و دولت افغانستان را مطرح کرده است.
وی در این باره گفت: موضع آنها تغییر کرده است، طالبان اکنون برای پیوستن به روند صلح مشتاقتر هستند و ما باید شرایط معقول آنان را بپذیریم.
Comments are closed.