احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهار شنبه 10 عقرب 1396 - ۰۹ عقرب ۱۳۹۶
مسوولان در شرکت برشنا میگویند که به دلیل بالا بودن سطح تهدیدات امنیتی در برخی از مناطق کشور، طالبان صرفیه برق را در این مناطق از مردم جمع آوری میکنند.
امان الله غالب، رییس شرکت برشنا روز سهشنبه (۹عقرب) در یک نشست خبری در کابل بیان داشت که باشندهگان برخی مناطق در ولایتهای قندوز، هلمند، هرات، جوزجان و فراه پول صرفیه برقشان را به گروههای مسلح دولت تحویل میدهند.
آقای غالب گفت:» در مناطق یادشده به دلیل وجود تهدیدات بلند امنیتی و عدم دسترسی مامورین شرکت برشنا برای جمع آوری پول صرفیه برق، مخالفان مسلح دولت پول صرفیه برق اهالی این مناطق را جمع آوری میکنند».
وی تصریح نمود که عدم دسترسی مامورین شرکت برشنا در این مناطق برای جمع آوری پول صرفیه برق باعث شده که ضایعات برق وارداتی تا ۳۳ در صد افزایش یافته و باشندگان شهرهای بزرگ کشور با کمبود برق مواجه شوند.
آقای غالب همچنین عدم پرداخت پول صرفیه برق از سوی شماری از مشتریان شرکت برشنا را از دیگر چالشهای این شرکت خوانده، بیان داشت که بدهیهای مشتریان این شرکت در حال حاضر به ۱۱میلیارد افغانی رسیده که این مسال باعث توقف برخی برنامههای شرکت برشنا شده است.
رییس شرکت برشنا خاطر نشان ساخت که این اداره برنامههای جدیدِی همچون» نصب میترهای پیش پرداخت، تبدیل چراغهای معمولی به کم مصرف، تبدیل لینهای فرسوده، افزایش سب ستیشنهای برقی در شهر کابل و فعال سازی سیستم سمع شکایات» را روی دست گرفته که با تطبیق این برنامهها ضایعات برق کاهش یافته و روند جمع آوری صرفیه برق نیز تسهیل خواهد شد.
در همین حال، عبدالوکیل ناصری رییس عملیاتی شرکت برشنا در این نشست از افزایش ۲۰ درصدی دسترسی شهروندان به انرژی برق تا دوسال آینده خبر داد.
آقای ناصری گفت که هم اکنون تنها ۴۰ درصد شهروندان حدودا ۱۳میلیون شهروند به انرژی برق دسترسی دارند که این رقم تا دوسال آینده به ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.
بر بنیاد اظهارات این مسوول شرکت برشنا؛ ضرورت مجموعی شهروندان به انرژی برق حدودا ۱۰۸۷ میگاوات برآورد شده که هم اکنون ۷۴۴ میگاوات انرژی از منابع مختلف داخلی و خارجی تامین شده و حدود ۳۴۳ میگاوات برق مورد نیاز هنوز کمبود میباشد.
گفتنی است که هم اکنون حدود ۷۹ درصد انرژی برق مورد استفاده در افغانستان ازمنابع خارجی و تنها ۲۰ درصد این انرژی از منابع داخلی تامین میشود.
این در حالی است که مسوولان حکومت همواره تعهد سپرده اند که براساس پلانهای استراتژیک حکومت تا چهار سال آینده افغانستان از نظر تولید انرژی به خود کفایی خواهد رسید.
Comments are closed.