پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران در دادگاه بین‌المللی جزایی ثبت شد

گزارشگر:سه شنبه 3 دلو 1396 - ۰۳ دلو ۱۳۹۶

نهاد نی یا دیده‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان می‌گوید که ۱۹۰ مورد قتل و خشونت علیه خبرنگاران را به عنوان جرایم جنگی در دادگاه بین المللی جزایی به صورت رسمی ثبت کرده است.
mandegar-3مجیب خلوتگر رییس اجرایی نهاد نی در نشستی خبری روز دوشنبه (۲ دلو) در کابل گفت که این خشونت‌ها از سال ۱۳۸۲ به این سو علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌‌ای صورت گرفته است.
آقای خلوتگر گفت که گروه طالبان، داعش و شبکه حقانی عاملان اصلی این جرایم بوده اند.
به گفته آقای خلوتگر، موارد چون قتل، جراحت و تهدید شامل، ۱۹۰ موردی است که از سوی آنان به دادگاه بین المللی جرایم به عنوان جرایم جنگی یا جرایم ضد بشریت به ثبت رسیده است.
وی از سازمان ملل متحد و حکومت خواست تا آنان نیز به خاطر « محکم کاری « این موارد را ثبت نموده و در زمینه پیگیری و دادخواهی این موضوع با نهادهای حامی رسانه‌ها کمک کنند. وی تاکید کرد که جامعه جهانی نباید جنایات جنگی را فراموش کند.
آقای خلوتگر می‌گوید که ثبت جرایم جنگی در دادگاه بین المللی جرایم تا ۳۱ جنوری سال روان تمدید شده اما اگر آنان این موارد را به عنوان جرایم جنگی ثبت نمی‌کردند، ممکن حوادثی که تا کنون در افغانستان علیه خبرنگاران صورت گرفته بود، در حافظه تاریخ باقی می‌ماند و بس.
رییس دیده‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان از بهر عدم دسترسی رسانه‎ها به اطلاعات از سوی حکومت نیز انتقاد کرده گفت، گزارش‌های وجود دارد که کشورهای کمک کننده در تبانی با حکومت افغانستان پالیسی نا نوشته‌یی را روی دست گرفته تا در زمینه حملات انتحاری و آمار و ارقام این گونه رویدادها، اطلاعات را کتمان کند.
وی تاکید کرد که اگر این گزارش‌ها صحت داشته باشد، این کار خود ظلمی بزرگ در زمینه دموکراسی و آزادی بیان است.
گفتنی است که نی در حالی از ثبت ۱۹۰ پرونده خشونت علیه خبرنگاران در محکمه بین‌المللی جزایی خبر می‌دهد که در ۱۶ سال گذشته، دستکم ۸۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در افغانستان کشته شده اند. در آخرین مورد سید مهدی حسینی خبرنگار خبرگزاری جمهور در حمله تروریستی پنجشنبه ۷ جدی در غرب شهر کابل جام شهادت نوشید.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.