احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین/ سه شنبه 20 قوس 1397 - ۱۹ قوس ۱۳۹۷
بخش یازدهم/
۱٫ شنوندهگان خود را دوست داشته باشید: یک اصلِ خیلی ساده و مهم وجود دارد و آن اینکه شما اگر میخواهید شنوندهگانتان شما را دوست داشته باشند، ابتدا باید شما آنها را دوست داشته باشید.
۲٫ با دیدگاه مثبت برای سخنرانی خود آماده شوید: شما مطالب مفیدی آماده کردهاید که قصد دارید به دیگران ارایه دهید و شنوندهگان هم مشتاق شنیدن صحبتهایتان هستند. سعی کنید موضوعی را انتخاب کنید که صحبت کردن دربارۀ آن برایتان لذتبخش بوده و به خوبی بر آن مسلط هستید. اگر موضوع انتخابی مورد علاقۀ شما باشد، تمرین و آماده شدن برای ارایۀ سخنرانی سادهتر خواهد بود. اگر فکر میکنید محتوای سخنرانی شما بااهمیت و پُرمعنی است، مطمین باشید که مخاطب شما شور و جدیتِ شما را درک کرده و صداقت شما در صحبتهایتان را احساس خواهد کرد. پس لازم نیست نگران و دستپاچه شوید که شاید مخاطبان به شما توجه نکنند.
۳٫ خاطرات بدِ گذشته را پشت سر بگذارید: در بعضی موارد ترس از سخنرانی و یا صحبت کردن در جمع، به دلیل اتفاقات ناگوار و یا تحقیرآمیزی است که در گذشته برای شخص بهوجود آمده و مرور کردنِ این خاطراتِ بد و شکستهای قبلی، باعث ایجاد تشویش و اضطراب در فرد میشود و دایماً به شخص گوشزد میکند که نه، تو نمیتوانی! ولی شما قویتر از آن هستید که در مقابل این وسوسههای نگرانکننده از پای دربیایید. قرار نیست شما گذشته را رها کنید و آن را از ذهنِ خود پاک نمایید. به گذشته و تمام اتفاقات بدی که در این زمینه برای شما پیش آمده، به چشم تجربهیی بنگرید که باعث میشود هوشیارتر عمل کنید. هیچ یک از سخنرانانِ خوب در ابتدا عالی و بدون ایراد نبودهاند، آنها پیشرفت کردند به این دلیل که تلاش نمودند هر دفعه بهتر از دفعۀ قبل باشند.
۴٫ پیش از سخنرانی استراحت کنید: اگر برای خوابیدن در شب قبل از سخنرانی دچار مشکل هستید، یک گیلاس شیر گرم نوشیده، به یک موضوع دلپذیر فکر کنید و به افکار خود استراحت بدهید. گوش کردن به یک موسیقی ملایم و آرامشبخش و یک مطالعۀ سبک میتواند به شما کمک کند. روزی که سخنرانی مهمی باید ارایه دهید، بهتر است که قرار مصاحبۀ شغلی، وقت معاینۀ داکتر، نشست با وکیل خود و یا هر کار دیگری که مانع تمرکز شما بر روی سخنرانیتان میشود را به وقتِ دیگری موکول نمایید.
۵٫ آرامبخشهای ناآرامکننده استفاده نکنید: مردم معمولاً برای اینکه بهتر فکر کرده و اضطراب خود را از بین ببرند، از نوشیدنیها و تابلیت آرامبخش استفاده میکنند. اما واقعیت این است که به آنها نیازی ندارید، شما از مقدار استفاده از آنها اطلاع ندارید و نمیدانید که مصرف چه مقدار از آنها کافی است. استفادۀ بیش از حد از قهوه، سگرتکشیدن و مصرف نادرستِ تابلیتهای آرامبخش باعث اختلال در خواب، عصبانیت و سردرد شده و این برای یک سخنران اصلاً خوب نیست. قبل از سخنرانی یک وعده غذای سبک صرف کنید. هرگز هنگامی که کاملاً سیر هستید سخنرانی نکنید، چرا که بدن شما انرژی خود را صرف هضم غذا میکند و شما توان، انرژی و تمرکز کافی برای سخنرانی را نخواهید داشت. استرس و اضطراب ناشی از سخنرانی باعث اختلال در هضم غذا شده و احتمالاً دچار حالت تهوع خواهید شد.
Comments are closed.