احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۱۳ اسد ۱۳۹۲
در پی حملۀ مهاجمان انتحاری بر قنسولگری هند در شهر جلال آباد، حکومت افغانستان میگوید هیچگونه حمله تروریستی بر نمایندهگیهای سیاسی هند در افغانستان نمیتواند از دوستی و روابط نزدیک این دو کشور بکاهد.
جانان موسیزی، سخنگوی وزارت خارجه روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: «هیچگونه حمله تروریستی در افغانستان علیه نمایندهگیهای سیاسی و یا قنسولی جمهوری هند که قوای امنیتی افغانستان در حفظ و نگهداری آنها تعهد کامل دارند، بالای عمق، بالای قوت و بالای وسعت روابط افغانستان و هند تاثیرگذار نخواهد بود».
در حملۀ روز شنبه بر قنسولگری هند در جلال آباد ۹ فرد ملکی به شمول کودکان کشته شدند و ۲۱ تن دیگر زخم برداشتند.این نخستین حمله علیه نمایندهگیهای سیاسی هند در افغانستان نیست. سفارت هندوستان در کابل و دیپلوماتهای این کشور پیش از این بارها هدف حملات انتحاری و تهاجمی قرار گرفته اند.
هرچند هیچ گروهی تاکنون مسوولیت حمله بر قنسولگری هند در شهر جلال آباد را برعهده نگرفته است و طالبان بیدرنگ هرگونه انجام آن را رد کردند، حکومت افغانستان در گذشته گروههای شورشی را که در پاکستان پایگاه دارند، مسوول حملات مشابه دانسته است.
آقای موسیزی گفت که روابط نزدیک افغانستان و هند، به نفع ثبات و امنیت در منطقه است: «به باور دولت افغانستان، نزدیکی روابط بین افغانستان و هند به صفت دو کشور مستقل و دارای حاکمیت ملی و دو کشوری که هدف مشترک دارند در رابطه به تامین امنیت، ترقی و پیشرفت اقتصادی در منطقه قلب آسیا به نفع صلح و ثبات نه تنها در منطقه بلکه در سطح جهان خواهد شد».
ادامه تعلیق مذاکرات برسر موافقتنامه امنیتی
سخنگوی وزارت خارجه افغانستان یک بار دیگر از تعلیق مذاکرات برسر موافقتنامه امنیتی افغانستان و امریکا سخن گفت. این سند چارچوب همکاری امنیتی دو کشور را پس از سال ۲۰۱۴ مشخص میکند.
هرچند مقامهای سیاسی و نظامی ایالات متحده امریکا بر امضای موافقتنامه امنیتی با افغانستان تا ماه اکتبر تاکید کرده اند، حکومت افغانستان میگوید تاریخ مشخصی برای امضای این سند وجود ندارد.
آقای موسیزی گفت: «دولت افغانستان علاقمند امضای یک موافقتنامه امنیتی دوجانبه با ایالات متحده امریکا است؛ موافقتنامهیی که زمینۀ حضور دوامدار یک تعداد پرسونل امینتی امریکا را پس از سال ۲۰۱۴ مهیا بسازد. ما سه دور رسمی مذاکرات را انجام دادیم؛ اما مذاکرات رسمی هنوز در حالت تعلیق است».
سخنگوی وزارت خارجه گفت محتوای این سند «تاریخی» برای افغانستان مهم است زیرا به گفته او، این موافقتنامه باید سبب تامین صلح و امنیت و همچنین تقویت نیروهای امنیتی افغانستان شود.
موسی زی تاکید کرد که محتوای این سند و ضمانت هایی که باید در آن به افغانستان داده شود بسیار مهم میباشند.
این در حالی است که جیمز دابینس، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان و پاکستان روز جمعه در یک کنفرانس خبری در سفارت امریکا در کابل گفت که سرنوشت موافقتنامه امنیتی باید تا پیش از مبارزات انتخاباتی در افغانستان مشخص شود.
پیش از این باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده امریکا گفته بود که امیدوار است موافقتنامه امنیتی با افغانستان تا ماه اکتبر سال ۲۰۱۳ امضا گردد.
قرار است نیروهای خارجی افغانستان را در پایان سال ۲۰۱۴ ترک کنند و مقامهای امریکایی گفته اند در صورتی که چنین موافقتنامهیی با امریکا امضا نشود، این کشور در مورد «گزینه صفر»، در رابطه با حضور نیروهایش در افغانستان تصمیم خواهد گرفت.
Comments are closed.