احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:5 قوس 1392 - ۰۴ قوس ۱۳۹۲
وزیر خارجه ایالات متحده امریکا از تأیید توافقنامۀ دوجانبه امنیتی توسط لویه جرگۀ مشورتی افغانستان ستایش کرد. این در حالی است که کرزی از امضای بیدرنگ این توافقنامه امتناع میورزد.
علیرغم این که اعضای لویه جرگه مشورتی «توافقنامه دو جانبه امنیتی» با ایالات متحده امریکا را تایید کردند، حامد کرزی رییس جمهور افغانستان از امضای بیدرنگ آن امتناع میکند. کرزی به طور مبهم گفت که گام اول، ایجاد صلح و ثبات توسط ایالات متحده در افغانستان است.
رییس جمهور افغانستان روز یکشنبه (۲۴ نوامبر) گفت: «اگر صلح نباشد، آن وقت توافقنامه برای افغانستان بدبختی خواهد آورد. صلح پیش شرط ما است. امریکا باید برای ما صلح بیاورد، آن وقت ما آن را امضا می کنیم».
علاوه بر این، کرزی گفت که ایالات متحده باید تلاشی خانه های مردم افغانستان را متوقف کند و در انتخابات سال آینده همکاری نماید.
رییس جمهور افغانستان پیش تر گفته بود که توافقنامه امنیتی پس از انتخابات ماه حمل امضا خواهد شد؛ اما او در سخنان روز یکشنبه خود به این مساله اشاره نکرد. صبغت الله مجددی، رییس لویه جرگه در همین راستا گفت که امضای توافقنامه به سود افغان هاست و از کرزی خواست تا او به زودترین فرصت توافقنامه را امضا کند. مجددی گفت: «اگر رییس جمهور توافقنامه را بیدرنگ امضا نکند، من استعفا خواهم داد و به یک کشور خارجی پناهنده خواهم شد».
در همین حال، جان کری وزیر خارجه ایالات متحده امریکا ناوقت روز یکشنبه از تایید «قاطع» توافقنامه امنیتی توسط اعضای لویه جرگه ستایش کرد و گفت: «من کدام تاکید عاجل دیگری را از سوی خود مردم افغانستان در مورد تعهد بلندمدت شراکت با ایالات متحده و همپیمانان بینالمللی ما تصور نمیتوانم».
کری در ادامه یادآور شد: «گام حیاتی بعدی باید این باشد که [توافقنامه امنیتی] به زودی امضا و اجرا گردد؛ توافقی که پایه محکم هر دو کشور برای ادامه همکاری با یکدیگر برای ایجاد آینده امن تر و موفق تر برای افغانستان خواهد بود».
در همین حال، گروه شورشیان طالبان فیصله لویه جرگه مشورتی افغانستان را محکوم کرد و اعضای آن را به «وطن فروشی» متهم نمود. در سوی دیگر، فضل کریم ایماق معاون ریاست لویه جرگه گفته است که «توافقنامه دو جانبه امنیتی» بین امریکا و افغانستان به سود منافع ملی می باشد.
مساله تلاشی خانههای افغانها توسط نیروهای امریکایی یکی از نقاط پر تنش بین امریکا و حکومت افغانستان بوده است. حامد کرزی در این مورد گفت: «از حالا، عملیات نیروهای امریکایی بر خانههای ما، راه اندازی پوسته تلاشی در راه های ما به پایان رسیده است».
اعضای لویه جرگه مشورتی همچنان از ایالات متحده خواستند تا ۱۹ زندانی افغان را به زودترین وقت از زندان گوانتانامو رها کند.
Comments are closed.