احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:21 حوت 1392 - ۲۰ حوت ۱۳۹۲
مقامها روز دوشنبه گفتند که برای بهرهبرداری بیشتر از معادن افغانستان با سرمایهگذاران خارجی همکاری میکنند. ایالات متحده به این منظور نقشه برداری از طریق فنآوری پیشرفتهیی در اختیار افغانستان گذاشته است.
محمد اکبر بارکزی، وزیر معادن افغانستان در واشنگتن گفت: «ما تنها از طریق معادن، استخراج مواد معدنی و هیدروکاربونها میتوانیم پیشرفت اقتصادی داشته باشیم… ما باید به این منظور دقت کنیم که این گونه معاملات با شفافیت انجام شوند».
بارکزی گفت که افغانستان هر سال ۱۴۶ میلیون دالر از استخراج معادن درآمد دارد، اما میخواهد این رقم را تا سال ۲۰۲۰ به میلیاردها دالر برساند.
بارکزی این سخنان را در سفارت افغانستان در ایالات متحده امریکا ابراز داشت، جایی که اداره زمین شناسی امریکا اطلاعاتی را در مورد جزییات بسیار پیشرفته معادن طی یک مراسم به مقامهای افغان واگذار کرد. کابل به این ترتیب جزییات بسیار دقیقی از ذخایر مواد معدنی در کشورش به دست آورد.
این اطلاعات را زمین شناسان امریکایی از طریق تصویربرداری فراطیفی به دست آوردند که یک نوع پیشرفته نقشه برداری با استفاده از فن آوری های عصری می باشد.
سوزان کیم بال، سرپرست اداره زمین شناسی امریکا گفت که افغانستان با این اطلاعات، تنها کشور جهان است که بیشترین قسمت های آن از طریق تصویربرداری فراطیفی نقشه برداری شده است.
زمین شناسان امریکایی در سال ۲۰۱۰ گفتند که افغانستان یک تریلیون (یک هزار میلیارد) دالر منابع معدنی به شمول مس، آهن و لیتیوم دارد. لیتیوم یک ماده کلیدی و ضروری برای ساخت باطری موترهای الکتریکی می باشد. مقام های افغان سه برابر این مقدار ذخیره معدنی را تخمین می زنند که امیدواری ها را افزایش می دهد.
با این وجود سرمایه گذاری به اندازه بسیار زیادی به زیر ساخت ها بستگی دارد که در افغانستان از زمان براندازی طالبان تا اندازه بسیار زیادی بهبود یافته اند، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد و افزون براین مساله اوضاع امنیتی نیز در افغانستان مطرح می باشد.
در آستانه خروج نیروهای خارجی از افغانستان، حامد کرزی، رییس جمهور کشور امضای یک توافقنامه با ایالات متحده را به تعویق میاندازد. با امضای این موافقتنامه امنیتی، شمار کمتری از نیروهای خارجی می توانند همچنان در افغانستان حضور داشته باشند. بارک اوباما، رییس جمهور ایالات متحده تهدید کرده که در صورت عدم امضای این موافقتنامه، همه نیروهایش را از افغانستان بیرون می کشد.
با وجود این بلاتکلیفیها، جوزف کاتالینو، رییس گروه کاری معاملات تجاری و عملیات باثبات سازی در پنتاگون گفت که علاقه شدیدی برای سرمایه گذاری در بخش معادن افغانستان وجود دارد.
کاتالینو در مورد ادامه حضور نیروهای امریکایی در افغانستان گفت: «من نمیدانم که آیا مساله سرمایه گذاری واقعاً (به حضور آن ها) بستگی داشته باشد… سرمایه گذاران به دنبال فرصت می گردند و این سیستم نقشه برداری پیشرفته به نفع آن ها است».
در حالی که ایالات متحده در زمینه تحقیقات زمین شناسی در افغانستان پیشقدم است، چین یک سرمایه گذار عمده می باشد که در سال ۲۰۰۷ حق استخراج معدن کلان مس عینک را از آن خود کرد.
Comments are closed.