نگرانی بازرگانان از کاهش سرمایه‌گذاری در افغانستان

گزارشگر:1 ثور 1393 - ۳۱ حمل ۱۳۹۳

mnandegar-3بازرگانان و سرمایه‌گذاران افغانستان می‌گویند اعلام نشدن نتیجه انتخابات سبب شده تا تجارت و سرمایه گذاری در این کشور کاهش یابد. این بازرگانان از کمیسیون انتخابات خواستند تا با اعلام زودتر به وضعیت کنونی پایان دهد.
هرچند با برگزاری موافقانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی بازار اقتصاد کوچک در افغانستان بهتر شده ولی بازرگانان می‌گویند مبهم بودن سرنوشت سیاسی، سرمایه‌گذاری و تجارت را صدمه زده است.
محمد محسن ساحل پروانی، معاون بورد متشبثین روز یکشنبه (۳۱ حمل ۱۳۹۳) در کنفرانسی که از سوی وزارت تجارت برگزار شد، گفت: «از کمیسیون مستقل انتخابات [می‌خواهیم] فعلاً که در یک شرایط حساس قرار داریم، نتایج را زودتر اعلام کند؛ چون مردم و سکتور خصوصی همه منتظر نتیجه انتخابات می‌باشند».
قرار است نتایج نهایی انتخابات به تاریخ ۲۴ ثور اعلام شود. کمیسیون انتخابات گفته است که نتایج انتخابات بدون تاخیر اعلام خواهد شد. اما در صورتی که در دور اول هیچ یک از نامزدان برنده نشوند، انتخابات به دور دوم خواهد رفت.
نامزد برنده به وعده‌اش عمل کند
بازرگانان افغانستان از برنده انتخابات ریاست جمهوری می‌خواهند تا به وعده هایی که به مردم و بازرگانان داده، عمل کند. این بازرگانان می‌گویند در صورتی که حکومت آینده با بازرگانان همکار باشد، تجارت و سرمایه گذاری بیشتر رشد خواهد کرد.
تامین امنیت بازرگانان و کاهش فساد اداری، دو خواست اصلی بازرگانان افغانستان است. نامزدان نیز در برنامه های خود همواره بر همکاری با بخش خصوص تاکید کرده اند.
حاجی آغا رحیم الدین، رییس بورد مشورتی متشبثین در این کنفرانس گفت: «کاندیدان ریاست جمهوری که در کمپاین های خود، وعده های بسیار خوبی به مردم افغانستان داده اند، در صحنه عمل پیاده کنند».
این در حالی است که براساس گزارش های ارایه شده توسط حکومت افغانستان، در یک سال اخیر تجارت و سرمایه گزاری در افغانستان کاهش یافته و سرمایه داران منتظر ثبات اوضاع سیاسی می باشند.
کمبود زمین و برق
بازرگانان و سرمایه گذاران می‌گویند در ده سال گذشته حکومت افغانستان نتوانسته تا زمین و برق با قیمت مناسب را در اختیار آن ها قرار دهد و زمینه سرمایه گذاری در داخل کشور را فراهم کند.
عبدالرحمان فیضان، عضو دیگر بورد متشبثین گفت: «دولت نتوانسته که حداقل ده پارک صنعتی را در افغانستان بسازد. یک تعداد پارک های صنعتی را که ساختند، قیمت بسیار گزاف را بالای آن گذاشتند که سرمایه دار نمی تواند آن را بخرد. دلیل دوم نبود برق ثابت سبب شد که به دلیل قیمت بلند برق تعدادی از کارخانه ها سقوط کنند».
هرچند حکومت افغانستان توانسته است با خرید برق وارداتی از کشورهای ازبکستان و تاجیکستان برخی از شهرها به شمول پایتخت را روشن کند، اما بازرگانان می گویند برق ارزانی که به نیازمندی های کارخانه ها پاسخ دهد، در افغانستان وجود ندارد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.