سیمین بهبهانی شاعر بلندآوازۀ زبان فارسی درگذشت

گزارشگر:29 اسد 1393 - ۲۸ اسد ۱۳۹۳

mnandegar-3سیمین بهبهانی شاعر و نویسنده معاصر در شفاخانه‌یی در تهران درگذشت. خانم بهبهانی که به خاطر سرودن غزل در وزن ‌های بی ‌سابقه «نیمای غزل» لقب داشت از حامیان جنبش‌ زنان ایران بود.
سیمین بهبهان غزل ‌سرای معاصر ایران بامداد سه‌ شنبه (۲۸اسد/ ۱۹ آگوست) در سن ۸۷ سالگی در شفاخانه پارس تهران درگذشت. خبرگزاری ایسنا این خبر را به نقل از پسر خانم بهبهانی اعلام کرد. این خبر از سوی خبرگزاری‌ های داخلی کشور به تأیید کدر طبی شفاخانه نیز رسیده است.
علی بهبهانی، پسر ارشد سیمین بهبهانی در گفت ‌و گو با ایسنا گفت: «با همه تلاش داکتران، متأسفانه ساعت یک بامداد مادرم درگذشت.»
او توضیح داد: «حال مادرم دیروز عصر اندکی بهتر شده بود و ما فکر می‌ کردیم او متوجه اتفاقات اطرافش است اما متأسفانه مثل شعله شمع که بالا می‌ گیرد و بعد خاموش می ‌شود، ساعت یک صبح از بیمارستان خبر دادند که او درگذشته است.»
به گفته علی بهبهانی بستگان این شاعر نامدار معاصر و از حامیان جنبش زنان ایران در حال تصمیم ‌گیری برای انتخاب محل آرامگاه وی هستند.
سیمین بهبهانی که به «نیمای غزل» «مادر ایران» و «غزل‌ بانوی ایران» شهرت دارد، از چهارشنبه (۱۵ اسد، ۶ آگوست) به شفاخانه منتقل شده بود و در بخش مراقبت‌‌ های خاص بستری بود. در شامگاه پنج ‌شنبه ۱۶ اسد علیرضا رئیس‌ دانا عضو کانون نویسندگان ایران و مدیر نشر نگاه که در سال ‌های اخیر وظیفه انتشار آثار سیمین بهبهانی را به‌ عهده داشته است، به خبرگزاری ‌ها گفت که سیمین بهبهانی (خلیلی) روز ۲۸ سرطان سال ۱۳۰۶ خورشیدی در خانواده ‌ای فرهنگی دیده به جهان گشوده بود. پدرش عباس خلیلی، شاعر، نویسنده و مدیر روزنامه «اقدام» و مادرش فخرعظما ارغون از زنان پیشروی زمان خود بود و شعر نیز می‌ سرود.
سیمین در سال ۱۳۲۵ خورشیدی با حسن بهبهانی ازدواج کرد و در سال ۱۳۴۹ از وی جدا شد. اما نام خانوادگی بهبهانی را برای همیشه حفظ کرد.
بخش عمده غزل‌ های سیمین بهبهانی در سی و پنج سال گذشته رنگ و بوی سیاسی، اجتماعی، زبانی یگانه و بسیار جسورانه داشت. خانم بهبهانی در سال ۱۳۸۸ که قصد داشت برای سخنرانی در روز جهانی زن درباره فمینیسم به پاریس برود ممنوع الخروج شد.
تا کنون چندین بار از وی به علت حمایت همیشگی‌ اش از آزادی ‌های اجتماعی و سیاسی در ایران قدردانی شده‌ است. در سال ۱۳۷۸ سازمان جهانی حقوق بشر در برلین پاتخت آلمان، مدال «کارل فون اوسی یتسکی» را به سیمین بهبهانی اهدا کرد. در همین سال نیز جایزه «لیلیان هیلمن / داشیل هامت» را سازمان دیدبان حقوق بشر به وی اعطا کرد. در سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۳) نیز جایزه «یانوش پانونیوش» هنگری با حضور بانوی شعر فارسی در شهر پچ این کشور به وی تقدیم شد.
از سیمین بهبهانی تاکنون ۲۰ مجموعه شعر منتشر شده است. نخستین مجموعه با نام «سه‌ تار شکسته» در سال ۱۳۳۰ و آخرین آن‌ ها با عنوان «مجموعه اشعار سیمین بهبهانی» در سال ۱۳۹۰ به همت نشر نگاه روانه بازار کتاب شده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.