احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:11 قوس 1393 - ۱۰ قوس ۱۳۹۳
رییس جمهور ورییس اجراییی یکشنبه شب، پایان کار سرپرست وزرای کابینه را اعلام کرد و بر قانونمداری در کشور تاکید ورزیدند.
حال، برخی اعضای مجلس نمایندگان تعیین معیینها را به حیث سرپرست وزارت خانه خلاف قانون دانسته، اما برخی دیگر این تصمیم رییس جمهور را گریز قانونی عنوان کردند.
عرفان الله عرفان نایب منشی مجلس نمایندگان در صحبت به رسانهها گفت: « تصمیمی را که رییس جمهور و رییس اجرایی در مورد معرفی معین ها به عنوان سرپرست وزارت خانه ها اعلام کردند، در مطابقت با قانون نیست؛ زیرا قانون تنها دو ماه اجازه سرپرستی داده و حکومت وحدت ملی باید در این مدت وزرای جدید را به مجلس معرفی می کرد».
آقای عرفان، تعیین معینها را به عنوان سرپرست، ضعف حکومت داری عنوان کرد.
او افزایش نگرانی مردم را از ادامه نا آرامیها در کشور ناشی از عدم معرفی کابینه عنوان کرد.
غلام فاروق مجروح دیگر عضو مجلس نیز تعیین معین ها را به عنوان سرپرست، گریز قانونی عنوان کرد.
آقای مجروح به خبرگزاری جمهور گفت: « رییس جمهور مدت که در قانون سرپرستی برای سرپرست بودن وزرا تعیین شده است را در نظر گرفت؛ اما تعیین معین ها به عنوان سرپرست یک گریز قانونی است».
او، تعیین معین ها را به حال مردم افغانستان مفید ندانسته و تصریح کرد: این موضوع حتا تاثیرات منفی بیشتر بر اوضاع کشور خواهد داشت؛ زیرا زمانی که وزیر سرپرست وزارت بود نتوانست کاری انجام دهد، پس چگونه معین ها می تواند وضعیت امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و صحی افغانستان را تحت کنتر در آورد.
رییس جمهور، شب گذشته هنگام اعلام خاتمه میعاد کار وزرای سرپرست خاطرنشان کرد که از دو تا ۴ هفته دیگر به تدریج وزرای کابینه به مجلس معرفی خواهند شد.
در همین حال؛ نمایندگان مجلس ابراز امیدواری کردند که رهبران حکومت وحدت ملی در وقت تعیین شده و حتا پیشتر از آن وزرا را جهت اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی کنند.
قرار است تا دو روز آینده، نشست لندن در ادامه نشست توکیو به منظور تجدید تعهدات جامعه جهانی پس ازسال ۲۰۱۵، در قبال افغانستان برگزار شود.
رییس جمهور و رییس اجرایی همراه با سرپرست وزیران خارجه، داخله، مالیه و مشاور امنیت ملی در نشست لندن شرکت خواهند کرد.
نمایندگان مجلس، اشتراک سرپرست وزرا را در نشست لندن، سوال برانگیز عنوان می دارند.
عرفان الله عرفان نایب منشی مجلس در این مورد خاطرنشان کرد: « نبود وزرای انتخابی در کابینه در پهلوی اینکه در اذهان عامه مردم افغانستان مبنی بر توانایی حکومت وحدت ملی سوال ایجاد کرده است؛ چنین سوالی را در نزد جامعه جهانی نیز ایجاد کرده است که چطور این دو بزرگوار در ۶۰ روز توانایی معرفی کابینه را پیدا نکرده اند».
نایب منشی مجلس تاکید ورزید که شرکت سرپرست وزرا در نشست لندن مشکل اداری و تخنیکی را برای افغانستان به میان می آورد.
نمایندگان مجلس می گویند: رییس جمهور و رییس اجرایی وزرایی را که پس از نشست لندن به مجلس معرفی می کنند؛ باید با تمام معنی در جریان نشست لندن و اهدافی که در این نشست در چند سال آینده برای افغانستان تعیین می شود، بگذارند.
پیش از این؛ برخی آگاهان از موجودیت اختلافات میان رییس جمهور و رییس اجرایی سخن می گفتند؛ اما شب گذشته آقای غنی و آقای عبدالله هرگونه اختلاف بر سر معرفی وزرای کابینه را رد کردند و گفتند که معرفی کابینه به بررسی دقیق تر و زمان مناسبتر نیاز دارد.
Comments are closed.