داکتر سید قاسم مظفری رییس انجمن فرهنگی اجتماعی اندیشه و عمل: سوم حوت آغاز یک حرکت بزرگ در برابر یک تجاوز بزرگ و بیرحمانه بود

گزارشگر:سه شنبه 5 حوت 1393 - ۰۴ حوت ۱۳۹۳

mnandegar-3از قیام تاریخی سوم حوت ۱۳۵۸ مردم کابل، دیروز در تالار کنفرانس های وزارت اطلاعات و فرهنگ از سوی بنیاد اجتماعی وارثین شهدای افغانستان تجلیل شد.
اکتر سید قاسم مظفری، رییس انجمن فرهنگی اجتماعی اندیشه و عمل، در این نشست گفت: «قیام سوم حوت یک حرکت مدنی است که باید ارزشهای آن برای نسل جوان بازگو و تبیین شود.»
وی تاکید کرد وحدت، برادری و هماهنگی مردم کابل باعث پیروزی قیام آنان شد.
داکتر قاسمی افزود کسانیکه به تفرقه و تعصبات قومی و زبانی دامن می‌زنند در حقیقت دشمنان کشور و ملت خویش می‌باشند.
داکتر مظفری گفت که سوم حوت آغاز یک حرکت بزرگ در برابر یک تجاوز بزرگ و بیرحمانه بود.
به گفته وی، تجاوز ارتش سرخ شوروی سابق به خاک افغانستان، توسط حماسه آفرینان کشور و آنانی که چرخ جهاد را به حرکت درآوردند پاسخ داده شد.
او گفت که اگرچه حرکت سوم حوت مردم کابل یک حرکت منطقی و مدنی در برابر ابرقدرت شرق و در حقیقت جهت براندازی نظام کمونیستی بود؛ اما متاسفانه این قیام از زمین و هوا توسط نیروهای ارتش سرخ و مزدوران داخلی آن سرکوب و نداهای الله اکبر در گلوها خفه شد و هزاران کشته و زخمی بر جای گذاشت.
او گفت که قیام مردم افغانستان در برابر ارتش سرخ، بیش از یک و نیم میلیون شهید و بیش از ۷۰۰ هزار زن بیوه و بی سرپرست، بیش از پنج میلیون مهاجر و تخریب بیش از دو هزار مکتب و مدرسه را در پی داشت.
اما او به پیامدهای مثبت این قیام نیز اشار ه کرد و گفت که از همپاشی ابرقدرت جنایتکار شوروی سابق، برداشته شدن دیوار برلین، آزادی کشورهای اسلامی و به خصوص دفاع از خاک ایران و پاکستان از پیامد های مثبت این قیام بوده است.
به گفته وی، پیروزی جهاد مردم افغانستان یک پیامد دیگر نیز داشت و آن میلیونرشدن رهبران جهادی و خانواده های آنان می باشد!
مظفری افزود که پس از پیروزی مردم افغانستان، رهبران جهادی خود را به نان و نوا رساندند؛ اما آرمان و هدف شهدا را فراموش کردند. سید مرتضی نیکزاد؛ رییس بنیاد وارثین شهدای افغانستان در این مراسم گفت: مردم کابل در حالی دست به قیام زدند که حضور نیروهای اشغالگر ارتش سرخ در همه جا سایه افکنده بود.
به گفته وی، قیام مردم کابل با دست های خالی در برابر ارتش تا دندان مسلح شوروی سابق در یک فضای پر از خفقان صورت گرفت که با پیروزی این انقلاب در چنین شرایطی نقطه عطفی در تاریخ کشور ثبت شد.
او گفت که مردم افغانستان با دادن هزاران شهید خواستند از دین خدا و نوامیس ملی خود دفاع نموده و حکومتی اسلامی را در این خاک برقرار کنند؛ اما به گفته وی، متا سفانه پس از گذشت ۳۵ سال نه تنها هدف و آرمان شهدا تحقق پیدا نکرد که فساد اداری و اخلاقی و ده ها مشکل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دیگر هر روز رو به افزایش است.
او همچنین گفت: شهدایی که در راه آزادی وطن و دفاع از ارزش های ملی جان های شیرین خود را از دست دادند امروز متاسفانه برخلاف انتظار به دست فراموشی سپرده شده اند و اگر محفلی هم به یاد آنها برگذار می شود خیلی محقرانه و کوچک است.
در این مراسم هندیه؛ دختر شاه امان الله خان نیز از مردم خواست که خاطره تمام شهدا به خصوص شهدای سوم حوت را زنده نگهدارند؛ زیرا به گفته وی «ما هرچه داریم از برکت خون شهداست».
گل محمد مختاری دیگر سخنران این محفل نیز با اشاره به عظمت قیام مردم کابل گفت که اولین بستری که انقلاب مردم افغانستان بر اساس آن شکل گرفت آموزه های دینی بود.
به گفته وی، بنا به فرموده قرآن کریم، مومنین باید با عزت زندگی کنند و مردم افغانستان نیز به عنوان مردم مومن و مسلمان ذلت را نپذیرفتند و از کابل دست به قیام مردانه زدند و نام خود را در تاریخ به عنوان مردم قهرمان ثبت کردند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.