احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:سه شنبه 24 سنبله 1394 - ۲۳ سنبله ۱۳۹۴
مسوولان در ولایت غزنی میگویند که در پی حملۀ گروهی مهاجمان انتحاری به زندان این ولایت، دست کم ۳۵۲ زندانی فرار کردهاند.
علی احمدی معاون والی غزنی در مصاحبه با روزنامۀ ماندگار فرار این زندانیان را یک «فاجعۀ بزرگ» خواند و گفت: گرفتاری این زندانیان به قیمت جان دههاتن از نیروهای امنیتی تمام شده بود و اکنون که این تبهکاران موفق به فرار شدند؛ مطمیناً به گروه طالبان ملحق شده و در خط مقدم جبهه علیه نیروهای امنیتی قرار خواهند گرفت.
احمدی گفت: احتمال دارد که رابطۀ میان مهاجمان و مسوولان داخل زندان وجود داشته باشد؛ اما برای اثبات این ادعا باید منتظر نتیجۀ بررسی کمیسیونی که از کابل آمده، شد.
احمدی گفت: یکی از مهاجمان یک موتر بمبگذاری شده را در درِ ورودی زندان منفجر کرد و بعد شش مهاجم دیگر که ملبس به لباس پولیس بودند، وارد زندان شدند و درهای اتاقهای زندان را گشودند.
به گفته او، در این زندان ۴۵۲ زندانی نگهداری میشدند که مهاجمان توانستند ۳۵۵ زندانی را که ۱۴۶ تن آن مجرمین امنیت ملی هستند را فرار دهند.
او تاکید کرد، بیشتر زندانیان اعضای گروه طالبان، قوماندانان، ولسوالهای نام نهاده طالبان، اعضای شورای کویته و عضو گروه حقانی و شماری از آنها تبهکاران و قاچاقچیان مواد مخدر بودند.
احمدی گفت: یکی از تبهکاران که دیشب موفق به فرار شد، کسی است که ۱۲ سال را در زندان سپری کرده بود و از جملۀ کسانی بود که جرایم مختلف را مرتکب شده بود.
اما شفیق ننگ صافی سخنگوی والی ولایت غزنی میگوید: در اثر حمله مهاجمان به زندان غزنی از جمله ۴۳۶ زندانی که در این زندان نگهداری میشدند، ۱۵۲ زندانی موفق به فرار شدند.
به گفته او، در این حادثه سه تن از منسوبین زندان کشته و شماری هم زخمی شدند.
اما چمنشاه اعتمادی نماینده مردم غزنی در مجلس نمایندهگان، این حادثه را مرتبط به مقرری والی جدید این ولایت میداند.
او میگوید: بر اساس گزارشی که ما داریم و دیروز جلسۀ امنیتی تشکیل شده و مسوولان امنیتی به مقامات زندان خبر داده بودند که باید مواظبت جدی از زندان صورت گیرد و حتا ۲۰ تن از زندانیان خطرناک از زندان انتقال داده شده بود.
اعتمادی تأکید کرد: ولی با همه هشدارهایی که داده شده بود، پولیس در انجام وظیفه غفلت کرده و این غفلت نشان میدهد که دستهایی در پشت پرده وجود دارد.
به گفته او، از ده روز بدین سو والی جدید از مردم غزنی خدا حافظی کرده، اما بعد از او، والی جدید تا هنوز اشغال وظیفه نکرده؛ بنابراین یک خلاء قدرت به میان آمده و یکی از دلایل این حادثه خلا قدرت است.
اعتمادی، فرار این زندانیان را بسیار خطرناک خوانده گفت: فرار این زندانیان سبب پایین آمدن روحیۀ اردو و پولیس ملی در ولایت غزنی و روان پریشی در میان مردم خواهد گردید.
با این حال، موسی خان اکبر زاده والی پیشین این ولایت در یک تماس تلفنی به روزنامۀ ماندگار گفت: من والی غزنی نیستم و ده روز میشود که کابل آمدهام.
درهمین حال، وزارت داخله دراعلامیهیی حمله به زندان غزنی را «حمله تروریستی» خوانده و نوشته که ۱۴۸ نفر از زندانیانی که گریخته اند به ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی متهم بودند و ۲۰۷ نفر دیگر جرایم جنایی داشتند.
وزارت داخله در اعلامیه خود نوشته که به دنبال این رویداد، این وزارت هیأتی را برای بررسی موضوع به غزنی فرستاده تا این رویداد را «به گونۀ جدی» بررسی کند.
گروه طالبان مسوولیت این حمله را به عهده گرفته و در اعلامیهیی گفته که در این عملیات ۱۰ عضو این گروه شرکت داشتند و توانستند ۴۰۰ زندانی را آزاد کنند.
زندان غزنی در سه کیلومتری شهر غزنی موقعیت دارد و تحت تدابیر شدید امنیتی محافظت میشود.
در روز ۵ ثور ۱۳۹۰ نیز طالبان با حفر تونلی به سوی زندان قندهار زمینه فرار ۴۷۵ زندانی را فراهم کردند.
يک نظر
وزیر صاحب داخله با وجود احترامی که بشما داشتم فکر میکنم پیشبرد کار وزارت داخله از توانی شما بالاتر است بهتر است مردانه به ناتوانی تان اعتراف کنید استعفا دهید.
مدت تقریبا یکسال درین پست هستید باید از تاریخ و پلان های احتمالی تروریست درس عبرت گرفته باشید چون تاریخ مشعل آینده است در زمان کرزی به همکاری زندانیان بیش از چهار صد نفراز قندهار فرار داده شد. چون شخصأ نظامی نیستم به نظر من باید اشخاص تروریستی در ولایت که بغیر از ولایت بلخ چرا ولایت بلخ امنیت خوب دارد کمتر از کابل نیست. زندانیان که در جنگ بمب گذاری مربوط جریان سیاسی ویا اجینت استخبارات منطقه است در ظرف بیست چهار ساعت به مرکز به زندان پلچرخی کابل ویا بگرام انتقال داده میشد اگر شما زرنگ می بودید باید اینکار را در ماه اول ماموریت تان انجام میداید به تمام محابس اطلاع میداد همچو زندانی را اجازه ندارید نگاهداری کنید اگر اینکار میکردید چنین اتفاق نمی افتد. حال پنجابی ها کامیاب شد هیات بازی و تحقیق چه فاید داردوقت تلف کردن خود را فریب دادن و یا در چشم مردم خاک زدن است بگفته عوام گاه بیدانه باد کرده چه فایده دارد. دشمن از اثر غفلت شخص شما فرار کرد مردم نزذ پنجابی شرمنده شد. همین اکنون باقی همچو زندانی ها را عاجل از تمام ولایت ها به مرکز انتقال دهید غفلت نکنید خیانت در حق ملت است دشمن زرنگ است پولیس ما به پختگی نرسیده فریب میخورد. حاجی صبور