احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





فعالان مدنی در بلخ: بدون اصلاح کمیسیون‌ها انتخابات معنا ندارد

- ۲۸ میزان ۱۳۹۴

mnandegar-3در کنفرانس یک روزه‌یی‌که به هدف داد خواهی برای اصلاح نظام انتخاباتی در شهر مزار شریف برگزار شده بود، همه اشتراک‌کننده‌گان خواستار تغییر کلی در ساختار کمیسیون مستقل انتخابات گردیدند.
شرکت کننده‌گان تاکید کردند: در صورتی‌که تغییر بنیادی در این کمیسیون رونما نگردد؛ مردم افغانستان به پای صندوق های رای دهی حاضر نخواهند شد.
عزیز رفیعی یکی از فعالان مدنی و از اشتراک کنندگان این برنامه هدف از برگزاری این نشست را اعاده حیثیت انتخابات گذشته و اصلاح نظام انتخاباتی آینده عنوان نموده و ابراز امیدواری نمود که رهبران حکومت وحدت ملی از جنجال های به وجود آمده در انتخابات گذشته عبرت گرفته و با صداقت بیشتر در تعیین کمیشنران جدید دقت نمایند.
آقای رفیعی افزود: «‌خیلی امیدوار هستیم که رهبران سیاسی افغانستان پی برده باشند که مشروعیت نیم‌بند کنونی شان ناشی از خطاهایی است که در انتخابات گذشته انجام داده اند؛ اگر این بحث یکبار ترمیم نشود و به یک مشروعیت سیاسی نرسند؛ فاجعه مشروعیت در افغانستان تسجیل خواهد شد و نظام نوپای دموکراتیک در افغانستان با مشکلات جدی روبرو خواهد شد».
حبیب الرحمان ننگ عضو هیات مدیره شبکه دادخواهی اکسین و از برگزار کنندگان این نشست، می گوید که این شبکه دادخواهی خود را برای اصلاح نظام انتخاباتی از چند ماه قبل شروع کرده بود و تاکنون چندین نشست را در ولایت های مختلف در همین راستا برگزار کرده و امیدوار است که موفق به ایجاد اعتماد دوباره برای مردم افغانستان گردد.
آقای ننگ ایجاد کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی را یکی از پیشنهادهای این شبکه بر شمرد که از سوی رییس جمهور مورد قبول واقع شده و این کمیسیون نیز با پیشکش نمودن ۱۰ پیشنهاد برای اعاده حیثیت و اعتبار بخشیدن به کمیسیون انتخابات را برای رییس جمهور پیشکش نموده اند که از این میان ۷ پیشنهاد آن مورد قبول رییس جمهور واقع شده و روی ۳ پیشنهاد دیگر آن کار جریان دارد.
داکتر محمدافضل حدید عضو شورای ولایتی بلخ اگر چه ذات این نشست ها را در راستای دادخواهی و روشنگری مفید و موثر دانسته اما اظهار نمود که به دلیل اینکه بیشتر این کنفرانس ها پروژه ای هستند؛ نتیجه ثمر بخشی از آن حاصل نمی شود.
به باور آقای حدید، برخی از چهره‌ها به دلیل اینکه در انتخابات گذشته با تقلب و با پرداخت پول و رای خریداری شده وارد پارلمان و کاخ ریاست جمهوری شده اند؛ علاقه چندانی به تعویض و اصلاح نظام انتخاباتی فعلی ندارند و به همین بهانه می خواهند وقت کشی نمایند تا زمان انتخابات بعدی فرابرسد و آنان بتوانند مهره های مورد نظر شان را وارد نهاد های تقنینی کشور نمایند.
گفتنی است که انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته افغانستان طولانی ترین انتخابات تاریخ جهان و در عین حال فاسدترین و پر تقلب ترین انتخابات شناخته شد.
میزان تقلب در بعضی حوزه‌های رای دهی به حدی بود که میزان رای دهندگان از کل جمعیت آن ولایت بیشتر گزارش شده بود، در حالی که طبق گزارش رسانه ها در آن ولایت اصلا انتخابات برگزار نشده بود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.